Poradna duly
Jana Čurdová
děkuju holky, jsem dneska šťastná jak blecha. Jsem ve 21. týdnu a opravdu na mě dneska koukalo s otevřenýma očkama, doktor mi to potvrdil 2×, jelikož jsem tomu taky moc nevěřila a mamka taky
je to fakt bomba, když se na mě dívá ten malej človíček a potom dělá, jako by se drbal na hlavičce - no ještě teď to mám před očima ![]()
Ahoj holky,
já byla dneska taky v poradně…dr mi povolila dovču..jupíííí
jen si musím do letadla píchnout Fraxiparin ![]()
Až se vrátíme, tak proberu věci po malé a rozjedu nákupy ![]()
termín porodu mám 7. srpna. Tak doufám, že bude dlouho hezky, a že malinkej docela poroste. No a když ne, tak mu na to dám kalhoty a bude. ![]()
Ahojte maminy…
nejak sem vubec nestiham chodit - stale v praci… Jinak vam dekuju za privitani a holkam Beru a Zvizi i za slova utechy ohledne tech pohybu. Barca si porad dava na cas, i kdyz si myslim, ze naco malo uz asi citim… Nevim, uklidnuje me jen to, ze na utz mi doktor rekl, ze vse je v naprostym poradku a osobne jsme videli, jak mala v brisku vyvadi…
Jinak Mondik vysvetlila angl. peci i za mne. Na zacatku jsem byla taky v soku, prvni utz ve 12. tydnu, dalsi ve 21. a rozlouci se slovy : „uvidime se v porodnici.“ Toto me trosku sokovalo, ale oni to tady maji takovy free. Z nicim se nestresuji, maminy taky nestresuji a vsechno resi „prirodne“. Ja jsem se radsi pojistila - za 14 dni letime do CR a jsem objednana ke svy doktorce do poradny a celkove na kontrolu. Tak aspon 1× za cely tehu se mrknu do poradny
Koukala jsem, jak jste rozjely nakupy. Ja u z neco malo taky mam (jak pise mondik - tady se nakupuje lehce), ale taky se musim trosku krotit, abysme to meli kam dat…
Zitra jdeme s tatkou vyzkouset kocarek, abysme ho mohli objednat, tak jsem zvedava. Mondik - ty uz mas nejaky vybrany? Jo, holky, chtela jsem se zeptat, jestli nektera vite - dneska mi zcernala cast prstu na ruce, na kterym nosim zlaty prstynek. Co to ? Nikdy jsem zadnou alergii na zlato netrpela…
Jinak vsem drzim palecky, at vam vsechny testy dobre vychazeji a hezky se vam nakupuje…
A jeste pridam fotecku naseho prvniho bodicka pro mimi… Mejte se krasne ![]()
Pavli, strašně moc gratuluji. To se to teprve teď bude nakupovat. Je fajn, že jste si to s mamkou tak užily, a že mimčo už koukalo. Já jsem o víkendu říkala mamce, že se jde s tebou mamka mrknout na miminko, tak bylo vidět, jak by se naša mamka taky ráda na toho našeho budulínka podívala. A moc moc gratuluji k holčičce. ![]()
Aicuul, kam jedete na dovču? Pořádně si to tam užijte a hlavně si odpočiň. ![]()
Tento týden je venku tak krásně, je to strašně fajn. ![]()
Pajo, tak to je krasne. Neni nic hezciho, nez koukat na toho bobiska na ultrazvuku, ja jsem lepsi pocit snad nezazila. Nase malicka je teda hodne aktivni, ve 12. tydnu na nas ukazala zadecek a ve 20. mela doktorka problem vsechny casti zkontrolovat, jak tam sebou mlela
.
Radunko, presne tak. Ale slysela jsem, ze v CR te hned kvuli kazde malickosti poslou na kupu vysetreni a tim padem te casto zbytecne vystresuji. Tady ti proste prohmataji brisko, poslechnou srdicko miminka a tim to konci. Kdyz je vsechno v poradku, poslou te domu. Jenze ja mam nekdy pocit, ze to nestaci. Asi podle toho, na co jsem zvykla z CR… My uz kocarek mame. Puvodne jsme chteli uplne novy, ale pritelova sestrenice nam nabidla starsi - temer nepouzivany, tak jsme si ho nejdriv poradne vyzkouseli v obchode a nakonec od ni koupili. Je to cela travel sada 3 v 1, znacka Mamas and Papas, puvodni cena kolem 1000 liber, my ho mame od ni za 400 a jeste jsme k tomu dostali kupu dalsich veci, tak snad nam bude dobre slouzit. Nastesti se mi i libil, protoze vsude je takovy vyber kocarku a maloktery se mi libi. A jak jsi na tom ty?
Pajo, taky blahopreju - jsou to radosti a Aicuul - vam peknou dovcu. Prozrad, kam vyrazite, at muzeme trosku zavidet… ![]()
Mondik : Presne tak, taky bych si tu peci predstavovala trosku aktivnejsi. Kdyz jsem tady cetla, jak kazda z mamin chodi do poradny, tak mi to bylo lito…
Tak se taky dockam
Mne tu ani nikdo brisko neprohmataval. Jen na tom prvnim utz me zvazili, zmerili tlak a vzali krev a pak mi midwife rekla, ze se ozvou na dalsi vysetreni a ono nic. Tak tam zitra zajdu a pripomenu se… Aspon, aby poslechli
a ja zase mela ten hezky, klidny pocit
I kdyz jsme toho naseho andilka slyseli a videli minuly tyden… Ale uz je to zase dlouha doba
Ja mela i trosku stesti, ze kdyz jsem zjistila, ze jsme tehu, tak jsme prave byli v CR, takze prvni ofiko utz mam z CR a doktorka mi zmerila panev a vse, co bylo potreba, protoze tady fakt nic… Ale zase se musi nechat, ze mi vystavili karticku, podle ktery mam ja i mrnous az do jejiho 1. roku uplne zdarma lekar. a zubarskou peci, vcetne vsech leku zdarma. Tak aspon to.
Jinak kocarek jsem hledala a hledala. Strasne se mi libil SPIN z Motherscare (olivove zeleny), ale na to jak byl drahy. nic moc funkce. Tak jsme ted nasli Bambini tre verde (pridam fotecku) - je v akci za polovicni cenu, akorat je vsude vyprodany, tak se musi objednat a dojde v cervenci… Koukala jsem i na ten tvuj, je sikovnej… A za tu cenu + dalsi veci = super
To se bude mrnousek mit…
Uz jste pro ni vybrali jmeno ?
Jo jo, taky mam karticku a leky zadarmo
. Holcicka bude Nella. A jak jsi poznala, ktery kocarek to je? Tady je odkaz. Akorat je bez te ruzicky, ta se mi tam nelibi… http://www.mamasandpapas.com/…8700/type-i/
Dobre ranko vsem ![]()
Mondik : Tak to mate pekne jmeno vybrane. Mne se taky libila Nela, ale tatka to neschvalil… Jinak ten tvuj kocarek je peknej. Ja prave koukala na stranky Mamas&Papas na travel s. a hledala jsem v tech vyssich cenovych kategoriich, podle toho, co jsi psala (nez jsi poslala odkaz), takze jsem vedela, ktery asi, jen motiv ne. Ale tam jsou pekny vesmes vsechny a hlavne jsem slysela docela dobry reference na ne. Ale dekuju za upresneni… ![]()
Mejte se vsechny krasne, opatrujte mrnousky akrasny den ![]()
Ahoj holky,
jedeme do Egypta, do prověřeného resortu..známí tam jezdí už 5 let i s dětma a nikdy neměli střevní problémy..tak snad se nám taky vyhnou
zrovna si píšu, co musím ještě dokoupit, letíme příští sobotu
nejdív jsme chtěli na Floridu nebo do Emirátů, ale tam mě už dr nepustila, že je to moc dlouhý let ![]()
Jinak sjem se právě objednala na konec května na těhufocení i s Anetkou, tak už se těším ![]()
Jo, a jeste jsem zapomnela - Beru - mate krasnyho synacka ![]()
Hannah - ve ktery porodnici budes rodit ?
Aicuul - peknou dovcu, Egypt je super, my tam byli asi 6× a nikdy nas strevni potize nepostihly, tak i vam se to urcite vyhne
. Pekne si to uzijte, ted uz je tam poradny teplo… ![]()
![]()
Radunka jéé, díky, tak to jsi mi udělala velkou radost..všichni mě varují před opakem
my tam byli asi před 7mi lety a já měla lehký průjem a manža vůbec nic,t ak to snad bude v pohodě. kde jste byli? My ted letíme do marsa alam do tohohle resortu www.akassia.com
Jůů, taky bych jela na dovču a to hned
Tak si to tam krásně užijte. Já jsem popleta, takže na UTZ
až 9. května, jelikož jsou v pondělí Velikonoce… jsem zapomněla
o to víc se budu těšit, že už třeba budu vidět pohlaví. Dneska je tam krásně, takže odpoledne půjdeme na procházku a stavíme se k babičce. Jinak holky - máte vyhlídnuté moc pěkné kočárky ![]()
ahojky ![]()
tak zítra konečně na ult. 3D už se moc těším snad dopadne vše OK…
užíjte si dovču trošku ti jí závidím…my jedeme v červenci na Moravu a hrozně se tam těším pořádně si tam odpočinu ![]()