Poradna duly
Jana Čurdová
bobisek - super zprávy ![]()
paja - teda tak to bych byla taky vytočená s tím telefonem
to jim dej co proto! jinak s tou hmotností bych si hlavu nedělala, odhad je +-500 g, takže přes 2 kg mít klidně může…zbytečně se nestresuj
uvidíš že to bude dobrý a jestli váhá odpovídá, aspoň budeš rodit menší miminko a půjde ti to lépe ![]()
berus +zviz - ty fotky jsou moc pěkný a berus váš malej je k sežrání
![]()
Tak jsem se konečně dovolala a dala jim co proto
Naštěstí tam byla paní, se kterou se dalo bavit, takže příští měsíc platím max. 700 - doufám v to ![]()
Hani - máš pravdu, vím, že ty odhady jsou cca +- 500g, ale pěkně mě to šokovalo, teď už jsem docela v klidu ![]()
Zviz a Beru - náááádherný fotky, to se povedlo - máte moc krásný dětičky ![]()
paja2110 píše:
Ahoj holky
Tak jsme taky po kontrole, ale nadšená teda moc nejsem - už mě šokovalo, že sestřička má dovču a byla tam místo ní taková starší paní a ta teda neměla moc náladu, pak jsme se s dr. dívaly na utz a malá už je teda hlavičkou dolů, ALE váží JEN 1874g, což je málo, páč by měla mít přes 2kg… To mě docela rozhodilo, já jím jak slon a malá stávkuje a nebere si toTak nakonec jdu ještě příští týden na převážení, aby viděl, jak za týden přibereme. Navíc jsem v čekárně seděla přes hodinu, takže zpocená jak nevím co
No a aby toho nebylo málo, když je toho 13. - přišla mi faktura od 02, před 3 měsíci mi volala nějaká slečně na akci od 02, protože do 02 hodně volám, tak za 990,– i s DPH měsíčně neomezeně 3 měsíce a pak, že mi to teda sníží… a ono velký kulový, přišla faktura na 2400,– jenže se tam teď dovolat je problém, operátoři vytížení, sviňáciAle až se tam dovolám, tak to si za klobouk teda nedají
Jediný pozitivum za celý den: konečně sedím na nové sedačce a je to prííííííma
Pájo neboj mimi určo přibere mě Dr říkal že může být odchylka až 30% což je docela dost,jinak já jsem měla posledě taky takovej příjemnej hovor,taky mě tahali za nos řekla jsem že nejsem blbá blondýna a at mi políbí…a pověšila telefon a hned mi bylo lépe ![]()
hod fotečku sedačky ![]()
Koliska - to je občas šílený, co na nás zkouší - nejprve nám nechcou dát peníze na neschopenku a pak se člověk diví, co by platil za paušály a další kraviny.
Jinak holky - od 19.7. mě už teda čeká mateřská, tak jdu v pondělí do práce zanést papír a tradááá ![]()
Jen mi tam doktor napsal místo trvalého aktuální bydliště, tak nevím - aby nebyl problém, jestli to nemám přepsat - naštěstí se jedná jen o číslo, takže bych max z 47 udělala 8
Sedačku bliknu zítra, dneska jsem dala nabíjet baterky do foťáku, tak večer už budou nabitý. ![]()
Pájo, kdyby ani příští týden o těch průtocích nemluvit, tak se na to určitě, ještě než s tím UTZ skončí, zeptej. Ty jsou opravdu důležité, když jsou dobré průtoky, tak miminko pěkně prospívá. Kdyby náhodou byly horší, tak se to pak hodně hlídá.
Bobisek166 píše:
Pájo, kdyby ani příští týden o těch průtocích nemluvit, tak se na to určitě, ještě než s tím UTZ skončí, zeptej. Ty jsou opravdu důležité, když jsou dobré průtoky, tak miminko pěkně prospívá. Kdyby náhodou byly horší, tak se to pak hodně hlídá.
já na tom byla před 14 dny to jsem byla 34tt
Bobisek166 píše:
jj, je třeba možný, že mi to říkal, ale třeba jsem ho nevnímala, jak jsem z toho byla paf. Dneska jsem ani nedostala fotečku, přítel z toho byl smutnej, ale říkám mu, že ji třeba dostaneme příště… a stejně ji za měsíc a něco uvidí naživo, tak ať ještě chvíli vydrží ![]()
paja2110 píše:
Koliska - to je občas šílený, co na nás zkouší - nejprve nám nechcou dát peníze na neschopenku a pak se člověk diví, co by platil za paušály a další kraviny.
Jinak holky - od 19.7. mě už teda čeká mateřská, tak jdu v pondělí do práce zanést papír a tradááá
Jen mi tam doktor napsal místo trvalého aktuální bydliště, tak nevím - aby nebyl problém, jestli to nemám přepsat - naštěstí se jedná jen o číslo, takže bych max z 47 udělala píše: Více
jj je to mazec já to teda neměla za paušál ale mám taky T-mobil a mám snimi už dlouho potíže,ted mi končí smlouva v lednu tak se zase od října budou snažit mě ukecat ale kašlu na ně už,pěkně mi podrazili nohy a to já neodpoštím
![]()
No o penězích mi ani nemluvte. Já jsem OSVČ, bohužel jsem si pozdě začala platit nemocenskou, tak na mateřkou nemám nárok, ale na 12 týdnů nemocenské ano. Tak jsme hned po porodu v nemocnici vše sepsali, dostala jsem pak papíry až minulý týden, pořád jim na sociálce něco chybí, nemocenská mi skončí už 27.7. a já vlastně doteď nevím, jestli mi vůbec něco dají a kolik. V nemocnici jsou už ze mě vedle, jak tam pořád pro něco chodím, že pořád něco chybí. Já nikdy na nemocenské nebyla, tak pořádně nevím, co se jak dělá, tak to mám takový průzkum.
koliska píše:paja2110 píše:jj je to mazec já to teda neměla za paušál ale mám taky T-mobil a mám snimi už dlouho potíže,ted mi končí smlouva v lednu tak se zase od října budou snažit mě ukecat ale kašlu na ně už,pěkně mi podrazili nohy a to já neodpoštím
Jinak holky - od 19.7. mě už teda čeká mateřská, tak jdu v pondělí do práce zanést papír a tradááá
Jen mi tam doktor napsal místo trvalého aktuální bydliště, tak nevím - aby nebyl problém, jestli to nemám přepsat - naštěstí se jedná jen o číslo, takže bych max z 47 udělala píše: Více![]()
jsou to děsný potvory, ale oni ví, že jsem už dlouhodobej zákazník, tak mi občas dají slevu, když už teda hodně zuřím a zkouším na ně, že odejdu. Jenže pak to zase začně po nějaký době…a nejhorší je to, že mi přijde, že když víc volám - platím míň a naopak. Pro jistotu jsem si i nechala zablokovat WAP, jelikož mi občas dotykáč blbne, tak radši tak.
A v pondělí odpoledne jsem se vytočila na maximum - získala jsem cennou informaci ohledně porodného a příspěvků na děti - i kdybych jako podnikatel nevydělala skoro nic, řádně vše platila a dávala daňové přiznání, tak nikdy nemám na porodné ani na dávky na děti nárok. Nikdy se nedostanu na to jejich maximum, kdy se dá ještě žádat, protože u podnikatelů se neberou skutečné příjmy, ale statistické číslo (protože podle ministerstva jsou všichni podnikatelé podvodníci a nic státu neplatí, tak co by chtěli). A to statistické číslo je asi o 3000 Kč vyšší, než je max. částka, při které člověk porodné dostane. Jsou to bestie, aspoň že na těch 7600 nárok mám. No naštěstí máme něco našetřeno, tak to holt bez těch 13000 taky přežijeme.
Já vím, že se tady budu ptát jak mentál - ale bohužel těhu demence je silnější než já.
SVOBODNÉ holky, co jste byly na neschopence - do práce stačí jen donést ukončenou neschopenku a ten papír na mateřskou, že ANO
![]()
Pájo, já moc neporadím. Ale i když jsem sama sobě zaměstnavatelem, tak si myslím, že to píšeš správně, tu část V. ti potvrdí doktor a dáš zaměstnavateli. Já to budu posílat přímo na sociálku. Snad jsem to taky napsala správně, ale ony holky určitě taky poradí.
Bobisek166 píše:
Pájo, já moc neporadím. Ale i když jsem sama sobě zaměstnavatelem, tak si myslím, že to píšeš správně, tu část V. ti potvrdí doktor a dáš zaměstnavateli. Já to budu posílat přímo na sociálku. Snad jsem to taky napsala správně, ale ony holky určitě taky poradí.
Jako tohle všechno ví naše sestřička, ale tý starší paní jsem se ani ptát nechtěla, koukala prostě divně a tady vím, že holky jsou chytřejší jak ona ![]()