Poradna duly
Jana Čurdová
Bobisek166 píše:
No o penězích mi ani nemluvte. Já jsem OSVČ, bohužel jsem si pozdě začala platit nemocenskou, tak na mateřkou nemám nárok, ale na 12 týdnů nemocenské ano. Tak jsme hned po porodu v nemocnici vše sepsali, dostala jsem pak papíry až minulý týden, pořád jim na sociálce něco chybí, nemocenská mi skončí už 27.7. a já vlastně doteď nevím, jestli mi vůbec něco dají a kolik. V nemocnici jsou už ze mě vedle, jak tam pořád pro něco chodím, že pořád něco chybí. Já nikdy na nemocenské nebyla, tak pořádně nevím, co se jak dělá, tak to mám takový průzkum.
jo to oni tak děljí jak ti mají něco dát tak tě honí jak nadmutou kozu kvůli každé kravině ![]()
paja2110 píše:
Já vím, že se tady budu ptát jak mentál - ale bohužel těhu demence je silnější než já.
SVOBODNÉ holky, co jste byly na neschopence - do práce stačí jen donést ukončenou neschopenku a ten papír na mateřskou, že ANO![]()
![]()
já tam nic jinýho nenesla,tak snad ne ![]()
Pájo a jak dlouho bude ta tvoje sestřička na dovolené? Nebude třeba už příští týden zpátky?
peggyska píše:paja2110 píše:já tam nic jinýho nenesla,tak snad ne
Já vím, že se tady budu ptát jak mentál - ale bohužel těhu demence je silnější než já.
SVOBODNÉ holky, co jste byly na neschopence - do práce stačí jen donést ukončenou neschopenku a ten papír na mateřskou, že ANO![]()
![]()
jj, taky si myslím. No ono kdyby něco chybělo, tak by se asi určo někdo ozval, že jo ![]()
Bobisek166 píše:
A v pondělí odpoledne jsem se vytočila na maximum - získala jsem cennou informaci ohledně porodného a příspěvků na děti - i kdybych jako podnikatel nevydělala skoro nic, řádně vše platila a dávala daňové přiznání, tak nikdy nemám na porodné ani na dávky na děti nárok. Nikdy se nedostanu na to jejich maximum, kdy se dá ještě žádat, protože u podnikatelů se neberou skutečné příjmy, ale statistické číslo (protože podle ministerstva jsou všichni podnikatelé podvodníci a nic státu neplatí, tak co by chtěli). A to statistické číslo je asi o 3000 Kč vyšší, než je max. částka, při které člověk porodné dostane. Jsou to bestie, aspoň že na těch 7600 nárok mám. No naštěstí máme něco našetřeno, tak to holt bez těch 13000 taky přežijeme.
nooo tak to je teda taky pěknej humus,já taky nedostanu porodné ale co už.já měla zase dneska skoro 15ti min.rozhovor s finančákem kvůli odečtu daní jako taky mazec ![]()
Bobisek166 píše:
Pájo a jak dlouho bude ta tvoje sestřička na dovolené? Nebude třeba už příští týden zpátky?
já myslím, že říkala, že bude mít 3 týdny, takže čistě teoreticky by tam mohla ve středu už být. Jenž MD začíná už 19..
Pajo, když by něco chybělo, tak se 100% ozvou, mě volali už několikrát a já pořád někde běhám a něco posílám.
Už si připadám jak úplný blbec.
Bobisek166 píše:
Pajo, když by něco chybělo, tak se 100% ozvou, mě volali už několikrát a já pořád někde běhám a něco posílám.Už si připadám jak úplný blbec.
jj, to je fakt. Jak říkáme s přítelem - BLBEJ ČESKEJ PAPÍROVEJ STÁT - od všeho musí být milion papírů
![]()
Přesně tak, naprosto souhlasím. Mě T-mobile uháněl kvůli nezaplacené faktuře už asi po 5 dnech, že budou penále a to mi tu fakturu nedoručili z pošty, ale někde ztratili. Prostě, jen aby člověk platil, ale když mají oni něco dát, tak to je hrůza. ![]()
Já se na chvíli loučím, čeká mě pračka (zase jsem dneska dovezla malému balík malinkatého oblečení, tak jdu prát).
paja2110 píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …peggyska píše:jj, taky si myslím. No ono kdyby něco chybělo, tak by se asi určo někdo ozval, že jopaja2110 píše:já tam nic jinýho nenesla,tak snad ne
![]()
já to posílala 7. července a zatím mi nikdo nevolal,tak asi nic
peggyska píše:paja2110 píše:já to posílala 7. července a zatím mi nikdo nevolal,tak asi nic
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …peggyska píše:jj, taky si myslím. No ono kdyby něco chybělo, tak by se asi určo někdo ozval, že jopaja2110 píše:já tam nic jinýho nenesla,tak snad ne
![]()
Jen teda nevím, jestli mi přijdou penízky za červenec, ale myslím, že už ne, že jsem někde četla, že musí být ukončený celý měsíc… no ale mohly by jakoo
Bobisek166 píše:
Přesně tak, naprosto souhlasím. Mě T-mobile uháněl kvůli nezaplacené faktuře už asi po 5 dnech, že budou penále a to mi tu fakturu nedoručili z pošty, ale někde ztratili. Prostě, jen aby člověk platil, ale když mají oni něco dát, tak to je hrůza.
tak uplně to samé jsem měla taky a nakonec jsem ještě zjistila že mě kvůli tomu týdnu co se to zpozdilo dali do SOLUSU takže jak jsme s manželem žádali o úvěr na renovaci baráku tak nám nic nedali kvůli tomu týdnu
a v solusu tě nechají 3 roky a až potom smažout takže máme smůlu…super že
![]()
koliska píše:Bobisek166 píše:tak uplně to samé jsem měla taky a nakonec jsem ještě zjistila že mě kvůli tomu týdnu co se to zpozdilo dali do SOLUSU takže jak jsme s manželem žádali o úvěr na renovaci baráku tak nám nic nedali kvůli tomu týdnu
Přesně tak, naprosto souhlasím. Mě T-mobile uháněl kvůli nezaplacené faktuře už asi po 5 dnech, že budou penále a to mi tu fakturu nedoručili z pošty, ale někde ztratili. Prostě, jen aby člověk platil, ale když mají oni něco dát, tak to je hrůza.![]()
a v solusu tě nechají 3 roky a až potom smažout takže máme smůlu…super že
![]()
no tak to je fakt šílený. Já to říkám pořád - Česká pošta, České dráhy, ČSSZ a v poslední době i operátoři jsou všechno jeden velkej bordel…
![]()
Peggys - a myslíš, že jak jsem psala - je problém s tím trvalým bydlištěm, když mi tam napsal číslo přechodnýho??