Poradna duly
Jana Čurdová
Krmar - děkuji za radu s dekou - budu muset něco do postýlky a kočárku pořídit, protože nám je už sice skoro měsíc, ale pořád jsme na vyhřívaném lůžku a topí nám o sto šest, pořád problém s termoregulací.
Aleca - já měla taky problém se štítnou žlázou, začalo mi to před rokem a půl - hyperfunkce. Za cca 3/4 roku vyléčené a bez léků, tak jsme počali mimi, až do dubna dobré, ale pak mi zjistila dr. hypofunkci, takže přesně opačně než předtím. Dala mi Letrox, brala jsem 1 tabletku denně, před týdnem jsem byla zase na odběrech a včera výsledek - je to už zase v normě, pro jistotu denně ještě půl tabletky. Takže se to po porodu opravdu srovnalo.
Bobisek166 píše:
Dobrý večer maminky!
Celý den jsem se sem nedostala a bylo co dočítat. Já jsem zase ráno vyrazila do nemocnice a už jsem to tam nevydržela a na doktorku střídavě zvyšovala hlas a střídavě brečela, že už je to skoro měsíc a oni pořád neví, proč tak dlouho stagnoval atd. A ještě ke všemu, když jsem se ptala, jestli mají rozbory mého mléka, tak hledali a hledali a pak mi řekli (brali ho minulé pondělí), že se to asi někde stoplo nebo ztratiilo, že nic nemají. Tak budu zase nejmíň týden čekat na další testy, jestli náhodou nemá alergii na moje mléko. No ale přibrali jsme zase 50g a máme bez 20g 2 kila, takže jsme za dva dny překonali porodní váhu.
Bobísku,to vám moc přeju,abyste co nejvíc přibírali a brzy byli spolu doma…malé je šikulka ![]()
čauvec mamky,
tak jsem si samozřejmě uklidila sama, ale až teď - je dýchatelno. Přítel byl na dostaveníčku s bývalýma kolegyněma z práce a daly mu pro malou takovou roztomilou zavinovačku se sloníkama a myškama ![]()
Zítra jdeme na kontrolu, tak se moc těším na tu malou uličnici ![]()
No my s bazénem to taky nemáme růžový, jelikož ploty a spol jsou v nedohlednu, tak kolikrát soused vidí, že se tam vyvaluju a vedle je to dětský hřiště, takže když tam někdo je, tak mi to taky není příjemný ![]()
Jako jestli bude zítra ještě hůř jak včera, tak už nevím, kam se schovám - asi do mrazáku
![]()
Oxytocin - mě ho píchli, pokud si pamatuji, až na porodním sále na lůžku, tak 45 minut před porodem Marečka. A taky se mě na nic neptali, jestli něco chci nebo nechci. Naštěstí to byla jen jedna dávka, takže Mareček to i na ten předčasný porod zvládl docela dobře - sice hlasitě nekřičel, ale přece jen se po porodu ozval sám, modrý ani přidušený nebyl a hned od začátku dýchal sám. ![]()
já jdu na kontrolu v pátek,tak jsem zvědavá jakej budem mít odhad váhy mimča,nebyla jsem v poradně měsíc…doktor měl dovču…docela by mě zajímalo,kolik přibere mimi za měsíc v bříšku
Sice jsem to dneska dočetla, ale už zapomněla, ale vím, že některé jdete zítra na monitory - tak si užijte to poslouchání srdíčka a Páje přeji pohodovou kontrolu.
A ještě k těm odhadům hmotnosti miminek před porodem - já to můžu docela dobře srovnat, protože jsem byla na posledním UTZ jen den před porodem - odhad hmotnosti ve 32+1 2150g, porod ve 32+2 a hmotnost 1920g. Ve 40.tt mi odhadovali hmotnost 4kg - to bych asi bez problémů neporodila.
páni…to jste byli o dost větší…já měla na utz ve 30.týdnu odhad 1100g…
No, my měly v tom 30.tt 1577g, tak jsem zvědavá, jak nám malá vyrostla, měla by mít přes 2kg, tak uvidíme ![]()
No nic, pro dnešek se holky loučím, jdeme si prý udělat pěkný večer s vínkem, tak jsem zvědavá - navíc už máme starou pohovku fuč a nechaly jsme si tady akorát ty matrace z toho, takže budeme mít takový zajímavý dýchánky
![]()
No už se těším na zítřek a tu novou sedačku ![]()
tak mimísek mi dneska zase dovolil i cvičit
…ale 30 min mi úplně stačí…večer jdem ještě s přítelem a kamarádem na pivko(já na džus),tak budu mít ještě jednu procházku,tak uvidím jestli mě váha ráno potěší ![]()
teď jsem četla na seznamu,že v americe se narodilo 7,3 kg velké miminko…mělo 60 cm…to je mazec
…já mám většinu oblečení jen v 56cm…větší chci dokupovat postupně…
Ivet23 píše:
Dobre rano maminkytak mam za sebou posledni poradnu a 5letou kontrolu s dcerou
MONDI- pred testem se muzes cpat sladkym jak chces na vysledek to nema ani malicko vliv
teda holky uz vazim 81kg
![]()
![]()
to mam radost
Ivet, myslis test cukrovky nebo test z moci? Uz se mi to stalo parkrat i v CR na preventivni prohlidce, ze jsem mela v moci zbytky cukru a cukrovku jsem nemela
. Tak uvidim, jak to bude pristi tyden.
koliska píše:marki77 píše:já to taky neměla u předchozích těhu a ted si mě vybrali snad všechny neduhy těhu
Mě dr říkala abych kvůli oteklým nohám přestala solit.Už takhle solím co nejmíň.Problémy s prstama na rukách mám občas taky.Ty nohy jsou alůe horší.A dneska je to fakt neprříjemný.Kámoška se včera divila že mám nateklý nohy když nemám vysokej tlak.se solí to nemá co dělat,prostě se ti zadržuje v těle voda a to je uplně normální v těhotenství
Kolisko, prave ze kdyz hodne solis, zadrzuje se ti vic vody v tele…
koliska píše:aleca píše:no ono prej taky záleží jaká doba uběhla od toho prvního porodu já to mám po skoro 6ti letech takže si moc nadějí nedávám
já se utěšuju tím, že podruhý už to bejvá lepší a rychlejší a že to tak měla i moje mamka, první porod hroznej a další dva rychlýa mám kamarádku co po 3 letech rodila svoje 4 dítě a trvalo ji to strašně dlouho ale ona asi měla špatně spočítaný termín ale i tak 4 dítě to už musí být jak když vyplivneš pecku
Pry pecku
![]()
Taky se uklidnuju tim, ze kez bych to mela jako moje mamka - 3 hodiny jako prvorodicka a 4 hodiny s mym brachou…