Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, koukám že to tu žije ![]()
jinak mě ty nohy taky bolí nejvíc ráno když vstanu, jak jdu tak mě to bolí v chodidlech a jak se rozchodim, tak to pomalu přejde, já si chodím dávat studenou sprchu na nohy, to mi zabírá nejvíc, když jsem doma, tak jdu klidně i 10× za den ![]()
dneska tedy bude pařák, nevylezu celý den, akorát se psema musím a večer na bus vyzvednout mamku se segrou, jinak budu zalezla ve sprše pod studenou vodou. Nejlepší je, že manžel furt ať se sprchuju teplou abych popohnala porod, jenže já poslední měsíc nesnesu jinou vodu než studenou max. vlažnou, pod teplou bych chcípla…
já se těším zítra do porodnice na monitor ![]()
Ivet…tak já budu chodit ke svému Dr až do porodu má docela slušně vybavenou ordinaci a vše tam má,právě jdu zítra na první ozvy tak jsem zvědavá jak tý naší berušce bije to její nemocný srdíčko ![]()
Markii..souhlasím stebou stou zimou,my se posledně bavili že máme dítě každý v jiný roční době
dcera je na jaře,syn v zimě a ta malá prcka se narodí v létě,ještě nám teda chybí podzim ale do toho už fakt nejdu ![]()
vegi…každá prvorodička na konci chodí jak kačena já jsem si tím taky prošla,neboj u dalšího se to zpraví ![]()
Peggysko..já nemyslím že je to tou váhou ale spíš jak se komu udržuje voda v těle ikdyž to má na to taky samozdřejmě vliv
Já mám nahoře zatím 13 kg,ze všech mých těhu teda zatím nejmín ![]()
Hannah84 píše:
ahoj holky, koukám že to tu žije
jinak mě ty nohy taky bolí nejvíc ráno když vstanu, jak jdu tak mě to bolí v chodidlech a jak se rozchodim, tak to pomalu přejde, já si chodím dávat studenou sprchu na nohy, to mi zabírá nejvíc, když jsem doma, tak jdu klidně i 10× za den
dneska tedy bude pařák, nevylezu celý den, akorát se psema musím a večer na bus vyzvednout mamku se segrou, jinak budu zalezla ve sprše pod studenou vodou. Nejlepší je, že manžel furt ať se sprchuju teplou abych popohnala porod, jenže já poslední měsíc nesnesu jinou vodu než studenou max. vlažnou, pod teplou bych chcípla…
já se těším zítra do porodnice na monitor
to já bych umřela pod sutdenou vodou brrr…taky jdu zítra na monitor
![]()
já jdu příští týden taky na poslední kontrolu na gyndu, má tam i monitor, jinak by mě už taky poslala do porodnice.
píšete hodně, že máte těhotenskou cukrovku. já naštěstí ne, ale mám zhoršenou funkci štítné žlázy, tak beru prášky, prý to mám z předchozího náročného porodu. snad se to po porudu zase spraví.
kolis - to já bych zas umřela pod teplou
![]()
no jdu si dát studenou spršku a vrhnu se na uklízení, musím vyluxovat, utřít prach, vytřít a umýt koupelnu tak má mo zábavu postaráno…
Hannah84 píše:
kolis - to já bych zas umřela pod teplou![]()
no jdu si dát studenou spršku a vrhnu se na uklízení, musím vyluxovat, utřít prach, vytřít a umýt koupelnu tak má mo zábavu postaráno…
jééé a nechceš přijet i ke mě??já jsem se sotva donutila uvařit oběd at mají děti co jíst.jinak jsem dnes absolutně nepoužitelná ![]()
aleca píše:
já jdu příští týden taky na poslední kontrolu na gyndu, má tam i monitor, jinak by mě už taky poslala do porodnice.píšete hodně, že máte těhotenskou cukrovku. já naštěstí ne, ale mám zhoršenou funkci štítné žlázy, tak beru prášky, prý to mám z předchozího náročného porodu. snad se to po porudu zase spraví.
taky naštěstí nemám cukrovku ještě to tak abych si nemohla dát něco sladkého
jakej jsi měla porod že to zapříčinilo žlázu?já měl ateda taky dost šílenej porod ale nic mi není..naštěstí
Ivet jenže já jsem docela prcek 162cm - takže 70 kg je na mě fakt dost. Já pak budu muset hubnout ještě i ty 4-5 kilo navíc, co jsem měla navrch ještě než jsem otěhotněla. Ale je fakt, že teď to taky neřeším. Jen jsem teda nechtěla tý váze ani věřit. 3 kg za 14 dní je fakt běs. Snad to tak nebude pokračovat až do porodu.
Já chodím až do TP ke své doktorce - monitor točí MUDr. v ordinaci vedle. Až když bych přenášela - byť o den, tak už se chodí do rizikové poradny v nemocnici.
Hani s úklidem opatrně - ještě aspoň ten týden by bylo fajn vydržet, i když už teď by jste to určitě zvládly…
koliska píše:aleca píše:taky naštěstí nemám cukrovku ještě to tak abych si nemohla dát něco sladkého
já jdu příští týden taky na poslední kontrolu na gyndu, má tam i monitor, jinak by mě už taky poslala do porodnice.píšete hodně, že máte těhotenskou cukrovku. já naštěstí ne, ale mám zhoršenou funkci štítné žlázy, tak beru prášky, prý to mám z předchozího náročného porodu. snad se to po porudu zase spraví.jakej jsi měla porod že to zapříčinilo žlázu?já měl ateda taky dost šílenej porod ale nic mi není..naštěstí
porod jsem měla vyvolávanej a dlouho jsem se neotvírala a už to vypadalo, že půjdu na císaře, ale pak se to nějak povedlo. ztratila jsem dost krve a asi to celkově byla velká zátěž na organismus, na což prý štítná žláza někdy takhle reaguje. buď ráda, že máš všechno v pořádku.
kolisko, a jakejs měla šílenej porod?
včera jsem byla u dvou kamarádek, co jsem s nima chodila do předporodního kurzu, tak jsem si zase zopakovaly, jaký jsme měly porody, začínám se na to psychicky připravovat ![]()
aleca píše:koliska píše:porod jsem měla vyvolávanej a dlouho jsem se neotvírala a už to vypadalo, že půjdu na císaře, ale pak se to nějak povedlo. ztratila jsem dost krve a asi to celkově byla velká zátěž na organismus, na což prý štítná žláza někdy takhle reaguje. buď ráda, že máš všechno v pořádku.aleca píše:taky naštěstí nemám cukrovku ještě to tak abych si nemohla dát něco sladkého
já jdu příští týden taky na poslední kontrolu na gyndu, má tam i monitor, jinak by mě už taky poslala do porodnice.píšete hodně, že máte těhotenskou cukrovku. já naštěstí ne, ale mám zhoršenou funkci štítné žlázy, tak beru prášky, prý to mám z předchozího náročného porodu. snad se to po porudu zase spraví.jakej jsi měla porod že to zapříčinilo žlázu?já měl ateda taky dost šílenej porod ale nic mi není..naštěstí
tak to musím říct že jsem měla stejnej porod,vyvolávanej a 16 hodin jsem se nemohla otevřít na víc jak na 6cm a pak mi pan doktor pomohl a už to bylo lepší a taky malému se přitížilo měl šnůru kolem krku a museli ho křísit ale pak to zvládl bobek,jen byl hodně pomačkaný a fialový..po porodu jsem řekla že už nikdy a ejhle už je to tady zase,ale tentokrát bez oxytocinu ikdybych tam měla být 30 hodin ![]()
ještě musím konstatovat že posledních 10 hodin porodu jsem měla kontrakce co minutu,myslela jsem že polezu po zdi ![]()
koliska píše:aleca píše:tak to musím říct že jsem měla stejnej porod,vyvolávanej a 16 hodin jsem se nemohla otevřít na víc jak na 6cm a pak mi pan doktor pomohl a už to bylo lepší a taky malému se přitížilo měl šnůru kolem krku a museli ho křísit ale pak to zvládl bobek,jen byl hodně pomačkaný a fialový..po porodu jsem řekla že už nikdy a ejhle už je to tady zase,ale tentokrát bez oxytocinu ikdybych tam měla být 30 hodinkoliska píše:porod jsem měla vyvolávanej a dlouho jsem se neotvírala a už to vypadalo, že půjdu na císaře, ale pak se to nějak povedlo. ztratila jsem dost krve a asi to celkově byla velká zátěž na organismus, na což prý štítná žláza někdy takhle reaguje. buď ráda, že máš všechno v pořádku.aleca píše:taky naštěstí nemám cukrovku ještě to tak abych si nemohla dát něco sladkého
moje řeč, doufám, že to půjde co nejpřirozeněji.
aleca píše:
kolisko, a jakejs měla šílenej porod?včera jsem byla u dvou kamarádek, co jsem s nima chodila do předporodního kurzu, tak jsem si zase zopakovaly, jaký jsme měly porody, začínám se na to psychicky připravovat
no taky se občas takhle sejdeme a kecáme o tom,je fakt že ta která nezažila křížové bolesti u porodu tak si může pískat,je to snad horší než normální bolest břicha ikdyžty taky nejsou příjemné ale dají se přežít..taky se trochu bojím ale zase se tak nějak uklidnuju že když mám takový šílený těhu tak ten porod by mohl být v pohodě…jsem naivní
![]()
mě taky nastoupily hrozný bolesti, jenže jsem byla pořád na monitoru, takže jsem se ani nemohla hejbat a nic proti tý bolesti dělat, a tak jsem si nechala dát epidurál, že to pomáhá i otevřít cesty, že se to dole trochu uvolní. je fakt, že pak jsem se otevřela, ale malýmu se prostě z tý dělohy nechtělo ![]()