Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
tak jsme po opíkacích dýchankách - udělaly jsme si špekáčky a klobásky na ohýnku - ňamina ![]()
Jani - to jsem ráda, že jsi ještě 2v1. No a ty sanitky - mazec. To švára mi říkal, ať si k porodu zavolám sanitku a já říkám, že fakt ne. Navíc by to budoucí tatínek nerozchodil, kdyby mě tam neodvezl a nemohl být se mnou a mně by to taky vadilo ![]()
S botama - jsem ráda, že se vejdu do všech za celou dobu ![]()
Mně ani tak nenatíkají nohy, ale záda děsně bolí už tak od 25.tt, kolikrát už fakt nevím, jak si lehnout, sednout, stát se taky dlouho nedá… ale už zbývá jen pár týdnů a to za to stojí ![]()
Holky nechcete některá moji dcru na prázdiny??prej k babičce nechce ![]()
Pajo - super účes. A já na záda taky trpěla a pomohl mi až velký kojící polštář, válím se na něm doteď. V těhu jsem byla kolem něj různě obtočená a dalo se i spát.
holky, díky za uklidnění
já už vidím za svým „staven nestavem“ aspoň preklampsii…teda jako tlak mám trochu vyšší, ale to prostě přičítám té celkové zátěži a dneska i stresu z toho že jsem mátoha…jinak Kolisko, já dala teď pejska k našim na chalupu, tak nevím estli bych zvládla Tvojí dcerku
za chvíli se nepostarám ani o sebe ![]()
koliska píše:
Holky nechcete některá moji dcru na prázdiny??prej k babičce nechce
Kolisko, posli ji sem, ja ji vrazim mezi lidi, at se nauci poradne anglicky! ![]()
vegiska píše:
holky, díky za uklidněníjá už vidím za svým „staven nestavem“ aspoň preklampsii…teda jako tlak mám trochu vyšší, ale to prostě přičítám té celkové zátěži a dneska i stresu z toho že jsem mátoha…jinak Kolisko, já dala teď pejska k našim na chalupu, tak nevím estli bych zvládla Tvojí dcerku
za chvíli se nepostarám ani o sebe
Vegisko, neboj, vsak uz to nebude dlouho trvat a zase splaskneme
. Ja se tesim na to, az budu zase aspon trosku „normalni“. Pred tehu jsem byla hyperaktivni a ted nevylezu ani tech par schodu, co mame v baraku… ![]()
Mondíku, já byla hyeraktivní ještě minulý týden…a teď
ale sem tam mám své záchvaty…jako, že jsem třeba v neděli u našich hrabala listí a tak…ale z toho nemůžu dýchat, funím, nezvednu ani ruce ![]()
vegiska píše:
Mondíku, já byla hyeraktivní ještě minulý týden…a teďale sem tam mám své záchvaty…jako, že jsem třeba v neděli u našich hrabala listí a tak…ale z toho nemůžu dýchat, funím, nezvednu ani ruce
Vegisko, tak to jsi dobra, to ja uz melu z posledniho tak 2 mesice, ale je pravda, ze posledni mesic je to zase lepsi, protoze beru zelezo, mela jsem ho nedostatek, takze jsem byla neustale vycerpana. Mivam teda svetle chvilky, ale ted jsem spis fyzicky unavena. Clovek udela beznou kratkou jednoduchou cinnost a uz si musi sednout
.
železo beru taky, byla jsem dost anemická…takže acctiferrin dvakrát denně…ale tady ty děsný stavy mám tak poslední týden, jak mě začaly natékat ty nohy a bolet ruce…jenže taky to jsou asi ty největší vedra…jenže víš co, asi zas tak špatně na tom nejsem…protože jsem dneska celé dopo uklízela, celej byt, uvařila polívku, pak jela do města, pak byla asi 2,5hodinová návštěva u nás…byla tu dula se kterou bych chtěla rodit, no a pak jsem šla kolem šesté vařit večeři…takže celkem ještě něco dělám…ale necítím se prostě dobře…
vegiska píše: železo beru taky, byla jsem dost anemická…takže acctiferrin dvakrát denně…ale tady ty děsný stavy mám tak poslední týden, jak mě začaly natékat ty nohy a bolet ruce…jenže taky to jsou asi ty největší vedra…jenže víš co, asi zas tak špatně na tom nejsem…protože jsem dneska celé dopo uklízela, celej byt, uvařila polívku, pak jela do města, pak byla asi 2,5hodinová návštěva u nás…byla tu dula se kterou bych chtěla rodit, no a pak jsem šla kolem šesté vařit večeři…takže celkem ještě něco dělám…ale necítím se prostě dobře…
Vegisko, pry neco delam
. To ja nezvladam ani polovinu z toho, ale je to spis tim, ze se nechci prepinat, kdyz to prezenu, tak sotva lezu, hodne me boli v krizi a kycle…
no neboj, já tu kolem sedmé ležela a myslela, že mám poslední hodinku ![]()
Holky, no, ja mam dost. Ted jsem si precetla denicek „Porod v Recku“ a nechce se mi verit, ze jeste dneska je v takove zemi horsi pece nez v CR za byvaleho rezimu!!! Zlata CR i Anglie, fakt jsem z toho rozcarovana…
Je mi te maminky fakt lito a myslim, ze az my vsechny budeme rodit, tak se nemusime az tak bat…
![]()
Mondiku, diky za privitani. Ja jsem rodila v Anglii pred tremi roky a prislo mi to lepsi nez u nas. Kazdy me od toho odrazoval, ale prislo mi lepsi rodit v Anglii nez doma bez manzela a s jednim ditetem doma. Je pravda ze moc anglicky nemluvim, ale stejne u vsech vysetreni jsem mela ceskeho prekladatele a meli jsme i dobry reference na nemocnici. Jelikoz mi na konci zistili cukrovku tak jsem to mela rizikove tehotenstvi do te doby jsem nevidela vubec doktory ale jen Midwife {porodni asistenka]. Ctrnactdni pred porodem se mi zvysili vsechny ostatni vysledky a tlak. Tak mi druhy den vyvolali porod. Nastoupila jsem tam vosm do do deviti provedli kontrolu a rekli jak to bude probihat. Po celou dobu byl semnou manzel, ktery prekladal. Mela jsemtam stravit asi 18hodin, ale po prvni tabletce jsem jse otevrala do sesti hodin. Celou dobu jsem byla na sledovacim pokoji kde bylo sest koji oddelenych zavesy. Mohla jsem taky v doprovodu manzela chodit po cele nemocnici. Pak me prevezli na na porodni sal a pustili mi televizi
, v techvili mi to bylo jedno. Nabolestmi dali morfium do stehna. Po porodu mi pomohli se osprchovat a prevezli mena pokoj. Celou dobu tam bylo dite semnou i pri prevozu. Byla jsem na pokoji, kde bylo sest posteli ale obsazene jen tak spulky. Hned mi prinesli tousty a caj. A jidelnicek na dalsi den k obedu abych si vybrala [nebyl to nadstandart].Porad tam vozili kavu a caj. Jen me prekvapili s kojenim , hned druhy den chteli dat diteti pit s flasky atojsem odmitla. Pustili me treti den i kdyz jsem melaproblemy s tlakem. Ale Midwife pak obden chodila domu asi ctrnactdni {to uz si presne nepamatuji}a kontrolovala nejen dite ale i me.
A to e asi tak zhruba vsechno, myslim si ze stejne zalezi na lidech a pristupu.Me kazdy rikal at tam nerodim a mela jsem tam lepsi porod nez u nas.
Mejte se hezky jdu spat.
Tvoji dceru
me staci ty dve co mam, dneska byl s nimi den. Jen se divim ze zatim nemame nove kousance a jine urazy
.
Alaa, tak to jsem rada, ze nejsem jedina, kdo tady na to ma pozitivni nazor. Je pravda, ze ja jsem v CR nerodila, ale kdyz jsem tu otehotnela, trvalo mi hodne dlouho, nez jsem si na ten jejich system zvykla a zacala jim tu duverovat. Proste jsem mela pocit, ze se nutne musi neco zanedbat. Ted uz si ale myslim, ze v tom je hodne dobry system. Sice nesouhlasim tak uplne se vsim, ale to bych asi nesouhlasila nikde. Taky chodim k midwife a prave minuly tyden mi zjistila v moci zbytky cukru, tak pristi tyden bude testovat znovu a uvidime. Ja si ale myslim, ze to je tim, ze jsem jedla sladkeho fakt nadmerne, nemuzu se toho zbavit, uz se ale krotim…
Ta moje porodnice ma prave taky hodne dobrou povest, vsechno tam oproti jinym porodnicim dost resi, tak jsem za to rada. Chodila jsem tam na ultrazvuky, nejake to vysetreni a injekci a byla jsem tam spokojena. Byli jsme se tam s pritelem i podivat na vybaveni, pokoje a tak a dost se nam tam libilo, takze uz aspon nemam takovy strach, kdyz vim, do ceho jdu
.