Poradna duly
Jana Čurdová
Alaa píše:
Mejte se hezky jdu spat.
Tvoji dcerume staci ty dve co mam, dneska byl s nimi den. Jen se divim ze zatim nemame nove kousance a jine urazy
.
Tak dobrou noc ![]()
Preji krasne rano, mam tu o hodinu min nez vy a jsem dokonale vyspana. Piju horkou cokoladu a cpu se piskoty
. A verim, ze pak jeste usnu
. A rikam si, ma to cenu nosit prsni vlozku, kdyz se mi vzdycky v noci posune a stejne mam na pyzamu flek jak dvacetikorunu?
![]()
Dobre ranko,
ja uz jsem vyhuru od ctyr, kdy po me dcera chtela prikryt. No jo perina byla az pod posteli.
Mondi, ja rodila v Livrepollu a bez problemu. A cukrovku mame v rodine tak jsem stim pocitala. Meli ji moje sestry behem tehotenstvi.
Alaa píše:
Dobre ranko,
ja uz jsem vyhuru od ctyr, kdy po me dcera chtela prikryt. No jo perina byla az pod posteli.
Mondi, ja rodila v Livrepollu a bez problemu. A cukrovku mame v rodine tak jsem stim pocitala. Meli ji moje sestry behem tehotenstvi.
Alaa, taky mas teda uzasne noci, ze? Ja uz tak nevim, co by, kdyz se mi nakupi vsechny tehu problemy naraz a do toho mi mimco zacne davat pecky do zeber a co teprve, kdybych jeste mela starsi deti jako ty… No, tady mam v okoli 3 porodnice a na tu jednu mam vylozene averzi, protoze jsem tam byla pred tehu na UTZ kvuli nepravidelne MS a pusobilo to tam na me spatne. A udelala jsem dobre, ze tam nejdu rodit, protoze kamoska tam rodila a katastrofa - na poporodnim pokoji asi 15 maminek, hrozny pristup, nevim proc, ale nemohla se jit ani osprchovat, bych si pripadala jak na nejakem tabore… My jsme si vybrali nasi porodnici nahodou, protoze to mesto dobre zname, vime kde to tam je a casto tam jezdime a az potom jsme prave slyseli, ze je to hodne dobra porodnice, tak budu doufat, ze jo, nejak jim tam verim, aspon se nestresuju… ![]()
Jinak u nas cukrovku prave nikdo v rodine nema a ja to se sladkym obcas prehanim, takze se snazim to trosku omezit - hlavne kvuli malicke. Jsem totiz taky zjistila, ze kdyz jim hodne sladkeho, tak je hyperaktivni, asi ji to nesvedci, chudince moji male…
Tak to mas dobry, ze mas na vyber. Ja jsem si nemohla vybyrat byla ve meste jen jedna, ale zato novejsi a s dobrou peci.
HLavne aby nebyla moc hyperaktivni az se narodi. Moje prvni dcera pres den skoro nespala, zacala se pretacet v trech mesicich v peti uz sedela a v sestise mi postavila v kocarku
. Velmi brzo jsem presla z hlubokeho ke sportaku. Jeste ji nebyl ani rok a uz chodila. Ale asi nejhorsi byl ten spanek pres den. Stacilo ji 20min.
Alaa píše:
Tak to mas dobry, ze mas na vyber. Ja jsem si nemohla vybyrat byla ve meste jen jedna, ale zato novejsi a s dobrou peci.
HLavne aby nebyla moc hyperaktivni az se narodi. Moje prvni dcera pres den skoro nespala, zacala se pretacet v trech mesicich v peti uz sedela a v sestise mi postavila v kocarku. Velmi brzo jsem presla z hlubokeho ke sportaku. Jeste ji nebyl ani rok a uz chodila. Ale asi nejhorsi byl ten spanek pres den. Stacilo ji 20min.
No, to ona bude hyperaktivni, ma totiz po kom. Ja jsem byla taky a meli se mnou co delat. Spala jsem sice dobre, ale byla jsem strasne ziva, nedokazala jsem sedet chvilku na zadku. A jak tu holky psaly, ze miminko skoro vubec neciti, tak to do me mala stouchala cely den
. Posledni tyden jim min sladkeho, tak je trosku klidnejsi, ale i tak se ozyva dostatecne casto
.
Ja bydlim v malem mestecku, moje porodnice je 30 - 40 minut autem, ty ostatni dve tak 45 minut - hodinu, takze se me prave midwife uz na zacatku ptala, kde bych chtela rodit…
No nic, jdu se jeste pokusit chvilku spinkat… Jak se znam, tak zaberu a vzbudim se v 11
.
Dobre rano maminky
tak mam za sebou posledni poradnu a 5letou kontrolu s dcerou
MONDI- pred testem se muzes cpat sladkym jak chces na vysledek to nema ani malicko vliv
teda holky uz vazim 81kg
to mam radost ![]()
Ahoj holky. Včera jsem sem už nějak nezvládla zavítat, dnes jsem začala dočítat, ale zase jsem to vzdala.
Taky jsem myslela na Janičku, tak jsem ráda, že se ozvlala a ještě mi chybí Elis. Ta tu taky nebyla hodně dlouho navíc má ty předčasný porody v rodině ![]()
Bobisku nevím jestli už někdo odpověděl s tou dekou. Já ji mám ve velikosti do kočárku a hrozně jsme ji užily. Je opravdu úžasná. Teploučká a měkoučká. Taky ji mám teď nachystanou na přikrývání do postýlky. Kdyby jsi chtěla deku velkou, aby jsi ji mohla podložit i pod miminko, tak bych doporučila spíš takové ty jednobarevné deky z mikrovlákna - výjde to o dost levněji. Je taky hodně hřejivá a měkoučká. Mají je hodně v obchoďákách a např. ve Vesně. Dneska je mají i vietnamci (asi za 200 kč) a taky jsou dobré jen možná trochu tenčí.
Já včera byla v poradně a Karolínka je stále KP, ale doktorka říkala, že druhorodičky by podle nálezu mohly rodit přirozeně i KP. Jinak už mám CS 3, takže už se taky začíná něco dít. Příští týden jdu už i na monitor.
No a taky jsem za těch 14 dní přibrala 3 kg
Já mám teď 70,5, takže asi 12,5 kg nahoře a ještě měsíc do porodu ![]()
Ahoj holky, tak já dneska teprve před chvílí vstávala…zase bolest rukou a noh, ale trochu mi ty nohy splaskly…jinak dlouho tu nebyla ani Floaa, nevíte co s ní je?
Ahoj Vegisko. Flooa je omluvena
- je na chatě bez připojení na net. A na ni máme taky číslo na mobil a ona na některé z nás, takže by určitě dala vědět, kdyby už nebyla 2v1.
jo tak, to jo
já se přiznám, že nemám vše zpětně dočteno…holky, jaký máte v těhu tlak…mě se zdá, že mám pořád nějak docela dost…mám doma tlakoměr…docela mám z toho strach, tak se sem tam přeměřím…právě kvůli tomu, že mě tak i natelky ty nohy, ale možná jen zbytečně plaším a patří to k vedru a vůbec zátěži na konci těhu…teď jsem měla 129/84 a ten spodní se mi už zdá hodně…taky je otázka, jak Ty domácí tlakoměry jsou spolehlivé…