TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
11.7.11 19:43

mam ted chvili cas, nez se mi vsichni vrati domu, tak jsem zase nakoukla :-)
no uplne mi ukapla slza ze jste na me myslely :hug:

ale rekla bych, ze vas asi zklamu, protoze to vidim tak, ze nakonec budu urcite dlouho prenaset :lol:
posliky jsm ted vubec nemela a to cely dny sounim po baraku a porad neco delam. az mi prijde, ze ted dohanim to, jak jsem se od brezna setrila a odpocivala :mrgreen:

mondi ja ti dam nejvetsi drbnu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
11.7.11 19:48

holky, já teda sotva funím…až se bojím, jestli je všechno ok…tak mě bolí nohy, mám je nateklý…je to normální? Všechno mě unavuje, hned jsem zadýchaná, a to jsem do teď lítala jak čamrda :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
11.7.11 19:49

holky, já teda sotva funím…až se bojím, jestli je všechno ok…tak mě bolí nohy, mám je nateklý…je to normální? Všechno mě unavuje, hned jsem zadýchaná, a to jsem do teď lítala jak čamrda :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 19:49

Jani, sanitku si tak leda posli pro smrt, aspon se ji nedockas… :cert: :cert: :cert: Doufam, ze jsi psychicky v pohode, zase takove soky :cert:

Pajo, fakt krasny uces, moc se mi to libi, opravdu ti to slusi vic! :huban:

Alaa, vitam te :hug:. Tak to bych chtela moooc znat tvuj nazor co se tyce tehotenstvi a porodu v Anglii, nekdo si to nemuze vynachvalit a nekdo to pekne kritizuje. Ja totiz ziju v Anglii a budu tu rodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 19:50
janiii;-) píše:
mam ted chvili cas, nez se mi vsichni vrati domu, tak jsem zase nakoukla :-)
no uplne mi ukapla slza ze jste na me myslely :hug:

ale rekla bych, ze vas asi zklamu, protoze to vidim tak, ze nakonec budu urcite dlouho prenaset :lol:
posliky jsm ted vubec nemela a to cely dny sounim po baraku a porad neco delam. az mi prijde, ze ted dohanim to, jak jsem se od brezna setrila a odpocivala :mrgreen:

mondi ja ti dam nejvetsi drbnu! :lol:

Jani - a ne? Vzdyt tebe je tu vzdycky plno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale to je jedine dobre :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
11.7.11 19:52
Mondík píše:
Bobisek166 píše:
Holky, mám dva dotazy. Jednak nemáte některá zkušenosti s tou španělskou dekou? Nám by se asi hodila, pořád máme problémy s termoregulací, tak se budeme muset víc balit. Máte ji některá a byla ste spokojená?
A pak, co myslíte, kdybych napsala tady na Mimino deníček ze svého porodu?
Bobisku, se spanelskou dekou zkusenosti vubec nemam, takze bohuzel neporadim :think:. A denicek klidne napis, i nas by to zajimalo! A s tvym brouckem te chapu, nejhorsi je, kdyz ani nevis, co mu vlastne vubec je, vid? :hug: A v nemocnici maji porad na vsechno cas :cert:.

Ahoj Mondiku! Deníček napíšu a myslím si, že to nebude žádný horor, že by vás to mohlo spíš uklidnit.
Ano, opravdu nejhorší je nevědět a když to neví ani doktoři ani primář, tak to taky člověku moc nepřidá. No už aby byly ty další testy hotové (už o tom mluví víc jak týden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
11.7.11 19:57

mondi jako mne to fakt dostalo… chapu ze se muze prihodit, ze v tu chvili je malo sanitek, ale… a docela jsem koukala, ze treba nemaji navigaci nebo neco :nevim:
jinak musim rict, ze kdyz posilaji sanitku jindy, tak jim to nikdy netrvalo dyl jak 15min.
tentokrat jsem se temer uplne distancovala, akorat kdyz uz to bylo pres tech 30 minut, tak jsem jim volala jestli na nas nezapomneli, protoz pritel i mamka v tu chvili meli co delat s babcou.
a pak jsem se zas hodne rychle uklidila z dosahu.
fakt jako mam uctu k vysokymu veku, ale kdyz vidim jak clovek uz jen zivori a jak je to s nim tezky v takhle pokrocilym veku, tak teda dozit bych se toho nechtela ani omylem :-?

cooo? mne ze je vzdycky plno? :lol: nejsou tu na to jiny expertky? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 19:58

Holky, i tady je dneska docela horko, ale da se to vydrzet.

Posledni dny mi nejak moc tvrdne brisko a dneska jsem to trosku prehnala s prochazkou, tak snad tam prcek jeste par tydnu zustane - aspon 14 dni, ale i tak si myslim, ze uz se nemusime az tak bat.

Nohy mam taky cele natekle vcetne kotniku :-(. A jinak vam gratuluji k mlezivu, vitejte v mem svete :mrgreen: :mrgreen:. Jsem myslela, ze jsem snad jedina tehulka, ktere tece skoro proudem :lol:. Na jednu stranu jsem rada, ale na druhou, ty prsni vlozky mi lezou na nervy a bude hur :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
11.7.11 20:01

mondi nestras ze bude hur :lol:
mne uz to mlezivo zas nejak netece… tak nevim, ocividne si moje telo dela co chc a nejvic ho bavi delat si ze me srandu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 20:03
janiii;-) píše:
mondi jako mne to fakt dostalo… chapu ze se muze prihodit, ze v tu chvili je malo sanitek, ale… a docela jsem koukala, ze treba nemaji navigaci nebo neco :nevim:
jinak musim rict, ze kdyz posilaji sanitku jindy, tak jim to nikdy netrvalo dyl jak 15min.
tentokrat jsem se temer uplne distancovala, akorat kdyz uz to bylo pres tech 30 minut, tak jsem jim volala jestli na nas nezapomneli, protoz pritel i mamka v tu chvili meli co delat s babcou.
a pak jsem se zas hodne rychle uklidila z dosahu.
fakt jako mam uctu k vysokymu veku, ale kdyz vidim jak clovek uz jen zivori a jak je to s nim tezky v takhle pokrocilym veku, tak teda dozit bych se toho nechtela ani omylem :-?cooo? mne ze je vzdycky plno? :lol: nejsou tu na to jiny expertky? :lol:

Jani, expertek je tu vic :wink:. Vim naprosto presne, o cem mluvis. Pracuji v pecovatelskem dome se starymi lidmi a kdyz vidim treba lezaky, kteri o sobe ani nevedi, nemluvi, sami se nenaji, tak ti z toho zivota nemaji uz vubec nic a smrt je pro ne opravdu vysvobozenim. Uz jsem teda 2 mesice doma, ale nejstarsi babca tam ma 99 let a to je na tom ze vsech jeste tak nejlip… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
11.7.11 20:05
Mondík píše:
Holky, i tady je dneska docela horko, ale da se to vydrzet.

Posledni dny mi nejak moc tvrdne brisko a dneska jsem to trosku prehnala s prochazkou, tak snad tam prcek jeste par tydnu zustane - aspon 14 dni, ale i tak si myslim, ze uz se nemusime az tak bat.

Nohy mam taky cele natekle vcetne kotniku :-(. A jinak vam gratuluji k mlezivu, vitejte v mem svete :mrgreen: :mrgreen:. Jsem myslela, ze jsem snad jedina tehulka, ktere tece skoro proudem :lol:. Na jednu stranu jsem rada, ale na druhou, ty prsni vlozky mi lezou na nervy a bude hur :-D.

Mondiku, chce to vydržet aspoň do 37.tt (to se mi to říká, když jsem vydržela jen do zač. 33.tt).
A máš pravdu - pokud ti mléko poteče jako teď mlezivo - tak bude podstatně hůř (vidím to na sobě a to jsem během těhu neměla mlezivo vůbec). :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 20:06

Jani, myslela jsem to tak, ze az se spusti mleko, to teprve ty vlozky budeme potrebovat. Ja se s nimi otravuju uz nekdy od 20. tydne :zed:.

Bobisku, nevim, jestli to je pravidlem, ale slysela jsem, ze maminky, ktere rodi predcasne, maji vetsinou hodne rychly porod. Pry kdyz se chce prckovi ven driv, tak se mu proste chce a jde to rychle. Sama ale rict nemuzu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
11.7.11 20:08

mondi tak to klobouk dolu pred tebou… ja bych na to nemela ani na hodinu, delat neco takovyho.
my mame kliku, ze babca se jeste dokaze sama umyt, dojit si na zachod, sama se najist (kdyz nad ni teda stojis jak nad malym ditetem). vim ze tohle je uplne k nezaplaceni, ale i tak to vsechno okolo, co uz sama neudela, nevi, nepamatuje si, nema tuseni…
navic ani v 90 letech ji, jakozto byvalou prisnou profesorku, neopousti generalska povaha…
no, neni to lehky a to mame doma jen jednu babcu. takze jak rikam, klobouk dolu, ze takovouhle praci zvladnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
11.7.11 20:08

Bobisku, prave v tom 37. tydnu uz by melo byt mimco plne vyvinute a byt dost velke, ale jak to clovek muze ovlivnit, kdyz se chce mimiskovi na svet driv, ze? :hug: Nektere zeny se setri a porodi ve 30. tydnu, jine behaji pomalu maratony a prenasi :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
11.7.11 20:10
Mondík píše:
Jani, myslela jsem to tak, ze az se spusti mleko, to teprve ty vlozky budeme potrebovat. Ja se s nimi otravuju uz nekdy od 20. tydne :zed:.Bobisku, nevim, jestli to je pravidlem, ale slysela jsem, ze maminky, ktere rodi predcasne, maji vetsinou hodne rychly porod. Pry kdyz se chce prckovi ven driv, tak se mu proste chce a jde to rychle. Sama ale rict nemuzu :nevim:.

Mondiku, já to pak rozepíšu do toho deníčku, ale myslím si - podle toho co jsem na netu a v knihách různě četla - že na prvorodičku to bylo opravdu rychlé, od první kontrakce do vytlačení malého 10 hodin a to těch prvních 6-7 hodin ani nějak nebolelo a nejhorší bylo tak posledních 45 minut a malý byl pak venku na 4 zatlačení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí