Poradna duly
Jana Čurdová
Pokud jste na neschopnece, tak můžete nastoupit na mateřskou 6 týdnů před termínem porodu, nemůžete si vybírat.
Jo a k tomu skládání plínek kvůli kyčlím miminek, mě radila švagrová, že pokud budu používat plínky Happy bella, tak ty jsou dost silné a mimča pak nemají problémy. Jsou teda dražší než ostatní, ale opravdu dobré. ![]()
Elis 1 píše:
Pokud jste na neschopnece, tak můžete nastoupit na mateřskou 6 týdnů před termínem porodu, nemůžete si vybírat.Jo a k tomu skládání plínek kvůli kyčlím miminek, mě radila švagrová, že pokud budu používat plínky Happy bella, tak ty jsou dost silné a mimča pak nemají problémy. Jsou teda dražší než ostatní, ale opravdu dobré.
Tak to jsem nevěděla s tou neschopenkou. Dík za info. Ale je to škoda ![]()
Tak jsem vyzehlila vetsinu vecicek pro nasi berusku a opravdu jsem si to uzivala
. Akorat si rikam, ze jsem to asi prehnala, protoze zase sotva chodim a silene me boli zada, ale kdyz me to tak bavilo…
Hani někdo ještě používá i ty čtverce. Pokud chceš používat látkové plínky, tak se poraď tady v diskuzích. Oni tam tvrdí, že to je levnější s těma moderníma plínkama, nepotřebuješ jich prý tolik. Mělo by jich stačit třeba jen 10, pokud můžeš denně prát a rychle ti to i schne. Já bydlím ve starém baráku, takže prádlo věším jen venku i v zimě, to mi schne prádlo tak 3 dny a ještě musí dosychat doma. Takže pro mě by to byla hodně drahá sranda. Těch klasických čtvercových plen mamka potřebovala tak 60-80. Navíc pokud se dobře pamatuju, dávali jsme do nich ještě nějakou igelitovou vložku, jinak protekly. To pak teda moc vzdušné nebylo.
Holky, fakt si rikam, neni to brzo prat a zehlit detske vecicky uz ted? Vyslechla jsem si nazor, ze to je hodne brzo a ze je budu muset vyprat znovu. Nevim, jestli mi ta osoba jen chtela zkazit radost, ale ty vecicky mam ulozene na dobrem a cistem miste, kde se na ne neprasi…
No myslím si, že s klidem můžeš dát novorozenci 3 měsíce vypraný, vyžehlený a ve skříni uklizený věcičky. Určitě bych to pak už znovu neprala. Přehnaná čistota taky škodí. Mě to divný nepříjde, prostě teď ti to dělá radost, pak už s velkým pupkem nebude ani nálada a ani elán do takový práce.
Presne tak. Kdyby to bylo to jedine, co mam na praci, urcite bych s tim pockala, ale jsem teprve tyden doma a budu skoro 3 mesice a i presto mam stale pocit, ze je toho na me moc, ze pres tu svou vycerpanost nezvladnu nic…
Já už taky přemýšlím, že příští týden koupím dětský prací prášek a pustím se do toho. Už teď si musím domácí práce rozdělovat na víc dnů. Když to přeženu, tak mě bolí břicho, takže nebudu čekat, až bude hůř. A to ono určitě bude ![]()
Mondík píše:
Monisss, vitam te.
Mascho, tak to te teda obdivuju, moje mamca je taky ucitelka, ja bych na to teda nemela…
To jsem tu jedina ze Severni Moravy? Teda pochazim odtud, uz tam neziju…
já jsem taky ze Sev. Moravy ![]()
Já si myslím, že to rozhodně nevadí, že jsi začala už teď. Kdybych to oblečení měla kam rovnat, tak bych ho už začala taky prát, ale nejdřív musím sehnat nějakou skříň. Také nerada nechávám cokoliv na poslední chvíli. Člověk nikdy neví, co se může stat, a proto když má čas, proč by to neudělal hned. ![]()
Ahoj holky, tak jsem doma z poradny. A test na cukrovku dopadl dobře, všechno v pořádku, i krček téměř uzavřen, ale stejně se mám prý šetřit a nedělat bejkárny. Tak mi to udělalo radost. Ale to vyšetření je teda sakra nepříjemný
Nám včera přišel kočárek a takový to ostatní kolem a začátkem června už taky začnu prát a dám se do toho. Někdy příští týden nám budou dělat zástěnu na chodbě a vestavné skříně. Tak musím počkat, ať to mám kam rovnat. Ale už se na to těším ![]()