Poradna duly
Jana Čurdová
elemka píše:
Ahoj holky![]()
tak jsem právě dorazila z obědu. Včera jsem měla strašnou chuť na palačinky, ale jelikož jsem byla dosti unavená, protože jsme byli celou sobotu v Praze a vrátili jsme se až v noci (jsem z Karviné), tak se mi je nechtělo dělat. No tak jsem si je dnes dala v práci jako menu
Moc jsem se na ně těšila, ale jsem celkem zklamaná. Byly takové nějaké suché…no co už
Možná, že si to doma vynahradím.
Jinak jsem to dnes počítala a mám před sebou už jen 15 pracovních dnů
A jak jsou na tom jiné pracující?pak nastupuji dovču a pak od 1.7. oficiálně na mateřskou. Schválně jsem si zvolila 1.7., protože mám pocit, že se bude všechno mnohem snadněji počítat (zvláště ty peníze).
To si můžeš zvolit datum nástupu? Já myslela, že je to přesně 6 týdnů od termínu ![]()
Flooa píše:elemka píše:To si můžeš zvolit datum nástupu? Já myslela, že je to přesně 6 týdnů od termínu
Ahoj holky![]()
tak jsem právě dorazila z obědu. Včera jsem měla strašnou chuť na palačinky, ale jelikož jsem byla dosti unavená, protože jsme byli celou sobotu v Praze a vrátili jsme se až v noci (jsem z Karviné), tak se mi je nechtělo dělat. No tak jsem si je dnes dala v práci jako menu
Moc jsem se na ně těšila, ale jsem celkem zklamaná. Byly takové nějaké suché…no co už
Možná, že si to doma vynahradím.
Jinak jsem to dnes počítala a mám před sebou už jen 15 pracovních dnů
A jak jsou na tom jiné pracující?pak nastupuji dovču a pak od 1.7. oficiálně na mateřskou. Schválně jsem si zvolila 1.7., protože mám pocit, že se bude všechno mnohem snadněji počítat (zvláště ty peníze).
Je to 6 až 8 týdnů. Šest týdnů před porodem už musíš. To je zákonem dané, ale jestli se domluvíš s doktorem, tak ti to napíše, jak potřebuješ…v tom období 6 až 8.
No to jo, ale jestli se to počítá přesně na den? Jestli mi rozumíš
![]()
Flooa píše:
No to jo, ale jestli se to počítá přesně na den? Jestli mi rozumíš![]()
Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).
elemka píše:Flooa píše:Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).
Já už tě asi chápu
A díky za pochopení
To budeš mít super, když nastoupíš prvního. To bych taky chtěla, jelikož ted mám neschopenku. Asi už jsi to psala, ale kdy máš termínek?
Flooa píše:elemka píše:Já už tě asi chápuFlooa píše:Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).
A díky za pochopení
To budeš mít super, když nastoupíš prvního. To bych taky chtěla, jelikož ted mám neschopenku. Asi už jsi to psala, ale kdy máš termínek?
Termín mám 23.8. Mohla bych ještě být v práci, ale upřímně se mi fakt už nechce
venku je tak krásně a mě se čím dál častěji hůř ráno vstává. Takže si beru 3 týdny dovču a pak už to balím na tu mateřskou.
To tě chápu, že už se ti nechce, však už si odpočinek zasloužíš
No tak já mám dle utz 19.8. a dle ms 15.8., takže bych taky teoreticky mohla klidně 1.7. na mateřskou, vlastně klidně dřív, když to bude mezi 6-8 týdny. Hned budeme k miminku zase blíž
A mimochodem já měla včera úplně děsnou chuť na palačinky, ale nikdo mi je nechtěl udělat ![]()
ahojky těhulínky ![]()
koukám že řešíte mateřskou,no jsem zvědavá,kdy na ní nastoupím já-asi někdy koncem července počítám
když mám termín 7.-8.8..navíc to budu mít složitější že musím zrušit rodičák na prcka,no to bude zase běhání po úřadech už se mooooc těším
![]()
tady je dneska hezky,tak jsem zvědavá jak dlouho to vydrží.jak se jinak cítíte?
berusenka66 píše:
ahojky těhulínky![]()
koukám že řešíte mateřskou,no jsem zvědavá,kdy na ní nastoupím já-asi někdy koncem července počítám
tady je dneska hezky,tak jsem zvědavá jak dlouho to vydrží.jak se jinak cítíte?když mám termín 7.-8.8..navíc to budu mít složitější že musím zrušit rodičák na prcka,no to bude zase běhání po úřadech už se mooooc těším
![]()
Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný
Tady je teplíčko, trošku pod mrakem a mimísek řádí v bříšku
![]()
Flooa píše:berusenka66 píše:Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný
ahojky těhulínky![]()
tady je dneska hezky,tak jsem zvědavá jak dlouho to vydrží.jak se jinak cítíte?když mám termín 7.-8.8..navíc to budu mít složitější že musím zrušit rodičák na prcka,no to bude zase běhání po úřadech už se mooooc těším
![]()
![]()
Beru, určitě bys měla nastoupit dřív. Řekla bych, že nejpozději na konci června. Těch šest týdnů je povinných.
berusenka66 píše:Flooa píše:berusenka66 píše:Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný
ahojky těhulínky![]()
![]()
![]()
![]()
sem blbá,v hlavě jsem měla červen,nevím proč sem napsala červenec
![]()
![]()
no já nesnáším běhání po úřadehc brrr,ale nu což mi jinýho zbyde
tak to tam máte taky hezky
no já ted jím popcorn a malému asi chutná,páč se mi taky pěkně mele v bříšku
a nebo mu to naopak nechutná a snaží se to vykopnout ven-babo raď
To si taky vždycky říkám, jestli mu to chutná nebo ne, když se při jídle vrtí ![]()
tak já jsem zpět z oběda, pěkně jsem se nacpala, kebab s nudlemi…
jiank elemka to budeme mít asi tak nastejno, já si taky beru 3 týdny dovču a celkem jdu ještě 11 dní do práce (ještě mám nějaké volníčko a akci pro klienty máme), já mám mít nástup mězi 15 a 29.6. a dám si to k tomu 27.6., a´t je to konec měsíce taky. I když dneska jsem silně přemýšlela, zda to nedat dříve a jít o 5 dní méně do práce…no ještě to rozmyslím
taky už mě nebaví dojíždět do práce, v buse vždycky nasmraděno, vedro…
Ahoj holky… Tak se přidávám také k těm, co se chystají rodit v srpnu. Mám termín sice až na 31.8, ale pořád je to srpen
Všichni sice straší, že budu přenášet.. No uvidíme. Čekám holčičku. Každopádně jste mi teď vnukly myšlenku na přemýšlení - jít na mateřskou už v 6. nebo 8. týdnu? Jsem už asi od 12 týdnu na nemocenské - měla jsem menší krvácení a tak vůbec.. Asi ze stresu. Jsem trošku nerváček
O tu mateřskou si půjdete zažádat na sociálku? Jsem uplně mimo mísu, tak mi kdyžtak písněte
A co porodné? Řešíte to nějak? Ptám se jen, protože jsem docela nepochopila jak to teď s tím porodným je… Myslela jsem, že jako matka samoživitelka ( s přítelem nejsme svoji) bych ho možná mohla i dostat.. Ale teď jsem se dostala na nějaou diskusi a tam holky mluvily o tom, že je porodné uplně zrušeno.. No ne že bych po těch penězích nějak extra toužila, jen mě zajímá jak to s tím zákonem vlastně teď je…