TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10623
16.5.11 12:20
elemka píše:
Ahoj holky :mavam:

tak jsem právě dorazila z obědu. Včera jsem měla strašnou chuť na palačinky, ale jelikož jsem byla dosti unavená, protože jsme byli celou sobotu v Praze a vrátili jsme se až v noci (jsem z Karviné), tak se mi je nechtělo dělat. No tak jsem si je dnes dala v práci jako menu :-? Moc jsem se na ně těšila, ale jsem celkem zklamaná. Byly takové nějaké suché…no co už :-) Možná, že si to doma vynahradím.

Jinak jsem to dnes počítala a mám před sebou už jen 15 pracovních dnů :palec: pak nastupuji dovču a pak od 1.7. oficiálně na mateřskou. Schválně jsem si zvolila 1.7., protože mám pocit, že se bude všechno mnohem snadněji počítat (zvláště ty peníze).

A jak jsou na tom jiné pracující?

To si můžeš zvolit datum nástupu? Já myslela, že je to přesně 6 týdnů od termínu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.5.11 12:29
Flooa píše:
elemka píše:
Ahoj holky :mavam:

tak jsem právě dorazila z obědu. Včera jsem měla strašnou chuť na palačinky, ale jelikož jsem byla dosti unavená, protože jsme byli celou sobotu v Praze a vrátili jsme se až v noci (jsem z Karviné), tak se mi je nechtělo dělat. No tak jsem si je dnes dala v práci jako menu :-? Moc jsem se na ně těšila, ale jsem celkem zklamaná. Byly takové nějaké suché…no co už :-) Možná, že si to doma vynahradím.

Jinak jsem to dnes počítala a mám před sebou už jen 15 pracovních dnů :palec: pak nastupuji dovču a pak od 1.7. oficiálně na mateřskou. Schválně jsem si zvolila 1.7., protože mám pocit, že se bude všechno mnohem snadněji počítat (zvláště ty peníze).

A jak jsou na tom jiné pracující?
To si můžeš zvolit datum nástupu? Já myslela, že je to přesně 6 týdnů od termínu :roll:

Je to 6 až 8 týdnů. Šest týdnů před porodem už musíš. To je zákonem dané, ale jestli se domluvíš s doktorem, tak ti to napíše, jak potřebuješ…v tom období 6 až 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 12:35

No to jo, ale jestli se to počítá přesně na den? Jestli mi rozumíš :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.5.11 12:59
Flooa píše:
No to jo, ale jestli se to počítá přesně na den? Jestli mi rozumíš :?: :?:

Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 13:03
elemka píše:
Flooa píše:
Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).

Já už tě asi chápu :wink: A díky za pochopení :palec: To budeš mít super, když nastoupíš prvního. To bych taky chtěla, jelikož ted mám neschopenku. Asi už jsi to psala, ale kdy máš termínek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.5.11 13:22
Flooa píše:
elemka píše:
Flooa píše:
Nevím jestli ti rozumím. Šest týdnů před porodem, který máš napsaný v průkazce je nejpozdější lhůta, kdy můžeš nastoupit na mateřskou. Přesně 6 týdnů. Ale máš možnost nastoupit již dřív, maximálně však 8 týdnů před termínem porodu (zase přesně na den).
Já už tě asi chápu :wink: A díky za pochopení :palec: To budeš mít super, když nastoupíš prvního. To bych taky chtěla, jelikož ted mám neschopenku. Asi už jsi to psala, ale kdy máš termínek?

Termín mám 23.8. Mohla bych ještě být v práci, ale upřímně se mi fakt už nechce :pocitac: venku je tak krásně a mě se čím dál častěji hůř ráno vstává. Takže si beru 3 týdny dovču a pak už to balím na tu mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 13:30

To tě chápu, že už se ti nechce, však už si odpočinek zasloužíš :palec: No tak já mám dle utz 19.8. a dle ms 15.8., takže bych taky teoreticky mohla klidně 1.7. na mateřskou, vlastně klidně dřív, když to bude mezi 6-8 týdny. Hned budeme k miminku zase blíž :dance: :srdce: A mimochodem já měla včera úplně děsnou chuť na palačinky, ale nikdo mi je nechtěl udělat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
16.5.11 13:34

ahojky těhulínky :hug:

koukám že řešíte mateřskou,no jsem zvědavá,kdy na ní nastoupím já-asi někdy koncem července počítám :think: když mám termín 7.-8.8..navíc to budu mít složitější že musím zrušit rodičák na prcka,no to bude zase běhání po úřadech už se mooooc těším :roll: :zed:

tady je dneska hezky,tak jsem zvědavá jak dlouho to vydrží.jak se jinak cítíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 13:36
berusenka66 píše:

koukám že řešíte mateřskou,no jsem zvědavá,kdy na ní nastoupím já-asi někdy koncem července počítám :think: když mám termín 7.-8.8..navíc to budu mít složitější že musím zrušit rodičák na prcka,no to bude zase běhání po úřadech už se mooooc těším :roll: :zed:

Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný :pocitac: Tady je teplíčko, trošku pod mrakem a mimísek řádí v bříšku :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
16.5.11 13:40
Flooa píše:
berusenka66 píše:

Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný :pocitac: Tady je teplíčko, trošku pod mrakem a mimísek řádí v bříšku :dance: :srdce:
:zed: :zed: sem blbá,v hlavě jsem měla červen,nevím proč sem napsala červenec :zed: :roll: :lol: no já nesnáším běhání po úřadehc brrr,ale nu což mi jinýho zbyde :roll: tak to tam máte taky hezky :andel: no já ted jím popcorn a malému asi chutná,páč se mi taky pěkně mele v bříšku :dance: a nebo mu to naopak nechutná a snaží se to vykopnout ven-babo raď :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.5.11 13:43

Beru, určitě bys měla nastoupit dřív. Řekla bych, že nejpozději na konci června. Těch šest týdnů je povinných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 13:45
berusenka66 píše:
Flooa píše:
berusenka66 píše:

Ahoj Beru, to nastoupíš dřív, už v červnu, ne??? No jo, ty úřady, to je nepříjemný :pocitac: Tady je teplíčko, trošku pod mrakem a mimísek řádí v bříšku :dance: :srdce:
:zed: :zed: sem blbá,v hlavě jsem měla červen,nevím proč sem napsala červenec :zed: :roll: :lol: no já nesnáším běhání po úřadehc brrr,ale nu což mi jinýho zbyde :roll: tak to tam máte taky hezky :andel: no já ted jím popcorn a malému asi chutná,páč se mi taky pěkně mele v bříšku :dance: a nebo mu to naopak nechutná a snaží se to vykopnout ven-babo raď :lol:

To si taky vždycky říkám, jestli mu to chutná nebo ne, když se při jídle vrtí :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
16.5.11 13:51

tak já jsem zpět z oběda, pěkně jsem se nacpala, kebab s nudlemi…
jiank elemka to budeme mít asi tak nastejno, já si taky beru 3 týdny dovču a celkem jdu ještě 11 dní do práce (ještě mám nějaké volníčko a akci pro klienty máme), já mám mít nástup mězi 15 a 29.6. a dám si to k tomu 27.6., a´t je to konec měsíce taky. I když dneska jsem silně přemýšlela, zda to nedat dříve a jít o 5 dní méně do práce…no ještě to rozmyslím :-))) taky už mě nebaví dojíždět do práce, v buse vždycky nasmraděno, vedro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.5.11 13:53

Ahoj holky… Tak se přidávám také k těm, co se chystají rodit v srpnu. Mám termín sice až na 31.8, ale pořád je to srpen :-) Všichni sice straší, že budu přenášet.. No uvidíme. Čekám holčičku. Každopádně jste mi teď vnukly myšlenku na přemýšlení - jít na mateřskou už v 6. nebo 8. týdnu? Jsem už asi od 12 týdnu na nemocenské - měla jsem menší krvácení a tak vůbec.. Asi ze stresu. Jsem trošku nerváček :-? O tu mateřskou si půjdete zažádat na sociálku? Jsem uplně mimo mísu, tak mi kdyžtak písněte :nevim: A co porodné? Řešíte to nějak? Ptám se jen, protože jsem docela nepochopila jak to teď s tím porodným je… Myslela jsem, že jako matka samoživitelka ( s přítelem nejsme svoji) bych ho možná mohla i dostat.. Ale teď jsem se dostala na nějaou diskusi a tam holky mluvily o tom, že je porodné uplně zrušeno.. No ne že bych po těch penězích nějak extra toužila, jen mě zajímá jak to s tím zákonem vlastně teď je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
16.5.11 13:54

Tak já to proberu s mudr zítra v poradně ten můj nástup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí