Trable s příjmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@MamkaDouDou píše:
Gratuluju, pochválit se umíš.
Ne jen tady ukazují i jinou možnost, jak to může fungovat…tod vše…
- Citovat
- Upravit
@Limi123 píše:
Internet je základní životní potřeba, ale mají ho u každého mekáče, v každém nákupáku etc. Vím, o čem mluvím, já studovala semestr školu ve Španělsku, všechna skripta ve španělštině (ačkoliv výuka byla v AJ, španělsky jsem uměla to, co se dá naučit za 12 hodin v jazykovce) a na internet a mobil jsem taky jako student neměla (a potřebovala jsem si vše z těch skript překládat na google), tak jsem holt chodila s notebookem po večerech sedět ven ke škole, kde šla chytit slabá školní WiFi.Kecy, že se dnes člověk neobejde bez placeného internetu (když zadarmo je dnes už všude) a bez tarifu za 500, jsou naprostý nesmysl.
A říká ti něco bezpečnost na netu? Ty na otevřené veřejné sítí lezes třeba do internetového bankovnictví? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Limi123 píše:
Je již dva roky po domácí výuce. Dcera nepotřebuje internet doma. Viz. můj příspěvek. Dcera potřebuje internet, to souhlasím. Jaký je rozdíl mezi internetem venku a internetem doma? Ten doma je lepší?
Ten doma je lepší, je bezpečnější než veřejná síť ke které má přístup každý ![]()
- Citovat
- Upravit
Já se k veřejné WiFi nepřipojuji a syn také ne. Ví, že veřejná WiFi není bezpečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
@Keyllah vidíš, tak zrovna ve třetí třídě bych to zázemí a zapůjčené vybavení požadovala po škole. Pokud bych doma neměla ani PC, ani tiskárnu ani internet, tak bych škole oznámila, že vybavení nemám a dítě bude vypracovávat úkoly formou tužka papír…
Jako sorry, vy fakt se neumíte ohradit a říct, že něco z nějakého důvodu nejde? Za doby Covidu u nás ve škole dětem materiály tiskli ( udělala průzkum, kdo to potřebuje), je to o tom se ozvat…Příspěvek upraven 30.05.23 v 13:09
Jiste 14 leta hikka bude skákat radosti, že jajonjedina bude muset dělat úkoly na papír, nebudennictbdelat na společných projektech, orotizebk tomu nebude mít internet atd.
- Citovat
- Upravit
Příspěvky člověka, že není třeba internet na doma a že to není základní životní potřeba, protože někdo studoval v pravěku a nepotřeboval to(cokoli o internetu a jeho potřebě starší než 5 let je v naší době pravěk), jsou irelevantní. Když jsem studovala já, skoro nikdo neměl notebook. O pět let později by se bez něj VŠ vystudovat téměř nedala.
Dnes nelze vychovávat děti a žít bez internetu na doma a zjišťuji, že ani bez chytrého mobilu s daty. A to jsem se snažila, seč to jde. Už bych bez hytrého mobilu u některé společnosti nenahlásila ani pojistnou událost. Šílené.
Vlastně dá, na okraji společnosti a bez šance to vylepšit.
A nápad, jak zařizovat citlivé věci přes veřejnou wifi snad nemůže nikdo soudný brát vážně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
@Havlova čtení s porozuměním, dojdu do školy a domluvíme se na alternativě, požádám školu, aby si holka ve 14ti letech mohla úkoly vypracovávat ve škole, pokud na tom trvají…
Bože to je taková raketová fyzika…
Když obracim kazdou korunu, tak to prostě udělám…
Stejně tak mobilní tarif a internet, stačí říct, že chceš nachystat výpověď, nebo kam ji máš poslat a hned uvidíš, že se s cenou dostaneš dole…
Pojistky to samý…
Koruna je koruně…
Stejně tak oblečení, bez slevy jsem si už na sebe dlouho nic nekoupila…
Mám na sobě nejdražší kožené boty za 850, sukni Reserved za 250 Kč, tričko Mojito za 100 a sako které jsem si před lety koupila za 250 Kč v Terranova. Rozhodně nevypadam jak socka, ale jako elegantně oblečená ženská… Prostě když vidím ty plné feny oblečení, tak čekám, co bude ve slevách a ještě jednou dodávám, není to o tom, že na to nemám, ale odmítám utratit víc než musím…
Ale když tu ctu ty příspěvky a diskuze tak se fakt nedivím, proč je tolik Lidice finančních potížích
Také čtení s porozuměním.
Ale chápeš, že lidé bydlí jinde, než mají třeba školu. Že jede školní bus a pak třeba další až hodně pozdě? A nebo poslední v 17 hodin a pak šlus? Každý raketový fyzik nebydlí ve městě.
A je zajímavé, že když jsem měnila dodavatele internetu, tak se původní do slevy opravdu nehrnul.
A dodavetele mobilních služeb mám takového, který má u nás v okolí nejlepší pokrytí. I tak to někde funguje. S některým bych se všude nedovolala (když byly děti malé, bylo docela potřeba dovolat se manželovi, že vlak má zpoždění a musí do školky on).
Kamarádka o pár vesnic dál volá u otevřeného okna na půdě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie píše:
Ale to zas byla tvoje blbost, cpát se studovat někam, kde neumím jazyk - mohla ses to normálně naučit a jet o rok později. Nebo jet do Německa, Francie (nevím, cos měla za druhý cizí jazyk), nebo do Anglie.Stejně jako ty samoživitelky mohly taky kde co udělat jinak a líp.Navíc, dost pochybuju, že pokud byl program v Aj, neměli literatury v Aj. Navíc odbornou španělštinou se v pohodě pročteš díky latině, žádný drámo.
Blbost to nebyla, prošla jsem na samá Áčka, já chtěla Španělsko, o rok později jsem jet nemohla, protože to už jsem promovala. A fakt mě nenapadlo, že když jsou předměty v AJ, tak nemají anglická skripta, to jsem zjistila až tam. Ono není čemu se divit, bylo to v Andalusii a tam mluvili anglicky vyloženě jen ti vyučující.
Procestovali jsme lowcost jižní Španělsko, za mě to byla super volba a nenapadlo by mě si stěžovat, že jsem neměla na MHD, mobil a internet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie píše:
Ale to zas byla tvoje blbost, cpát se studovat někam, kde neumím jazyk - mohla ses to normálně naučit a jet o rok později. Nebo jet do Německa, Francie (nevím, cos měla za druhý cizí jazyk), nebo do Anglie.Stejně jako ty samoživitelky mohly taky kde co udělat jinak a líp.Navíc, dost pochybuju, že pokud byl program v Aj, neměli literatury v Aj. Navíc odbornou španělštinou se v pohodě pročteš díky latině, žádný drámo.
Blbost to nebyla, prošla jsem na samá Áčka, já chtěla Španělsko, o rok později jsem jet nemohla, protože to už jsem promovala. A fakt mě nenapadlo, že když jsou předměty v AJ, tak nemají anglická skripta, to jsem zjistila až tam. Ono není čemu se divit, bylo to v Andalusii a tam mluvili anglicky vyloženě jen ti vyučující.
Procestovali jsme lowcost jižní Španělsko, za mě to byla super volba a nenapadlo by mě si stěžovat, že jsem neměla na MHD, mobil a internet.@Keyllah píše:
ale je ti jasné, že ani ty nerozdávají někde zadarmo na potkání, že? a že i ta samoživitelka ho musí koupitto jsou trochu knížecí rady…
Sorry, pokud má měsíčně 3600 na mobil, internet a tv… Tak prostě na použitý Basic ntb ušetří hned první měsíc, co tohle vysadí.
Knížecí rady může mít někdo, kdo tohle nezažil. Tohle jsou praktické rady. Navíc já neradím, aby ten internet zrušila. Říkám, ať zrovna internet si nechá. Jen říkám, že kdyby bylo hůř, než je, jde to i bez něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
A říká ti něco bezpečnost na netu? Ty na otevřené veřejné sítí lezes třeba do internetového bankovnictví?
Lezu, k ověření je totiž potřeba klíč, který mi chodí na tlačítkový mobil. Tj. z jaké sítě se připojím, je irelevantní… Podstatně nebezpečnější je lézt na internetové bankovnictví třeba z Xiaomi mobilu a mít na něm i ověření, byť na domácí WiFi.
Příspěvek upraven 30.05.23 v 15:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Lezu, k ověření je totiž potřeba klíč, který mi chodí na tlačítkový mobil. Tj. z jaké sítě se připojím, je irelevantní… Podstatně nebezpečnější je lézt na internetové bankovnictví třeba z Xiaomi mobilu, byť na domácí WiFi.
To víš že jo… hlaven že pak to jde přes čínské satelity už je ti jedno
otevřené sítě jsou pro běžného člověk amnohem nebezpečnější než čínský mobil
- Citovat
- Upravit
@Pitaya1 píše:
To víš že jo… hlaven že pak to jde přes čínské satelity už je ti jednootevřené sítě jsou pro běžného člověk amnohem nebezpečnější než čínský mobil
Tam jde o to, že tu platbu nepotvrzuji z mobilu, který je připojený k internetu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Tam jde o to, že tu platbu nepotvrzuji z mobilu, který je připojený k internetu.
Tak nejde jen o platbu… jde o cokolikv, co na tom mobilu na té veřejné sítí děláš.
- Citovat
- Upravit
@Pitaya1 píše:
To víš že jo… hlaven že pak to jde přes čínské satelity už je ti jednootevřené sítě jsou pro běžného člověk amnohem nebezpečnější než čínský mobil
Mimochodem zrovna od tebe bych názor, že je normální platit 3600 za tv+mob+net nečekala. A že je třeba neomezený tarif. Etc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože reaguji na článek, kde mi částky za pojistky, telefon, internet a placenou TV přijdou zbytečně vysoké…

A pokud jsem mimo možná pro tebe ano, ale díky tomu, že nám náklady pod kontrolou a neplatim nikomu zbytečně, tak nemám problémy s tím si své náklady ukocirovat…
Zajímavé že nereagujes na možnou úsporu v řádu 3000 pro samizivitelky vyšší částka, než dostává alimenty
Hledám možnosti a řešení, neto jak budu nebo nebudu vypadat před okolím