Trable s příjmem

20897
29.5.23 19:51

Trable s příjmem

Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.5.23 19:54

Dotaz je, jak mít soucit se samozivitelkama? Nemít, moje zkušenosti ukazují, že si za to vždy mohly samy. Divní lidé, divná rozhodnutí. Viz ten článek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
29.5.23 19:58

Podle mě je to o finanční gramotnosti, že nevychází.
Na druhou stranu, jestli má paní příjem 27 a bydlení za 15, tak to na vyskakování není, když z toho ještě živí dítě. Já si myslím, že samoživitelky jsou na tom daleko hůř, než důchodci. Důchodce živí maximálně sebe, když jsou dva, tak ze dvou důchodů, i když jsou nižší, to jde utáhnout líp. Do práce už dojíždět nemusí, ty výdaje už nejsou takové. Ženská, která z jednoho platu živí děti, je na tom vždycky hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
29.5.23 19:59

Tak teď se dívám, a dávat tolik za televizi, internet si nemůžu dovolit, a ani nechci. Já platím za vše asi asi 800 měsíčně, a třeba s kreditem šetříme, mě stačí kredit za 300 třeba i na skoro 3 měsíce. To víš, alimenty řešit nebudou, ty nejsou nikdy jisté. Ale pokud je tak vážně nemocná tak to taky není žádná hitparáda. Ale ty výdaje bych teda osekala. Některý jsou moc zbytečný. Těžko říct na kolik je článek pravdivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
29.5.23 20:00

Nečil se, praskne ti žilka a budeš tahat nohu a vysávat sociální systém na ID :mrgreen:
Ale jo, chápu tě. Taky vždycky koukám a nechápu. Ale moje hodnější já si říká, že každý nemůže být nejchytřejším koťátkem z vrhu a někdo holt ty samé chyby opakuje, opakuje, opakuje a opakuje. A taky neumí počítat. A šetřit. A tak dál.
Navíc určitě je mezi nimi i dost takových, které si za tu svoji situaci nemůžou, třeba s nemocnými dětmi, když to chlap nedá a zdrhne. Těch je mi opravdu líto a ty dávky jim náleží.
No a ten zbytek… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
29.5.23 20:03

K tomu vydaji na telefon, internet, televizi - platim necelych osmnact stovek a mam tam pet cisel, internet (ne ten nejhorsi, ale o dost lepsi) a televizi (zadne stovky programu, ale vice nez jen zaklad)..

• Citovat
  • Upravit
34473
29.5.23 20:07

Na "samoživitelky " už jsem alergická a na to jejich fňukání ještě víc. Když jsou pitomý, tak to tak mají. Každému co jeho jest a ať už s těmi svými příběhy neotravují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
29.5.23 20:10

Ta částka za telefony, TV, nternet… mě taky zarazila. To by snad tolik nebylo, ani kdyby si platila všechny placené programy. Alimenty - možná je expartner nezaměstnaný. Jízdné - asi když nemá nějaký delší časový kupon a platí každou jízdu zvlášť? Oni ti lidé bohužel nemají žádnou finanční gramotnost a nemá je to kdo naučit. To by se mělo povinně učit ve školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
29.5.23 20:10

Prostě negramoti, no…a nebo si přibarvují. Ja taky byla samozivitelka na nebylo to nic jednoducheho a na vyskakování. Ale dělám si jen tolik dětí, kolik uzivim, net a telku s telefonem mam za 500 a měsíční jízdné taky tak. Shanela jsem levný malý byt a měla brigádu. I na zábavu zbylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16005
29.5.23 20:13

Ahoj,
tak už jen pro začátek. Tvé vyjadřovací schopnosti psát slušně, jsou zřejmě nad tvoje síly. :roll:
A teď k tématu. Není samoživitelka jako samoživitelka.
Každý inteligentni člověk je schopen vyhodnotit situaci, že opravdu ne každá máma, která je s dítkem sama, musí být závislá na sociálních dávkách. ;)
Máš z toho zbytečné stresy.
Doporučuji pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu.
Tak na konci týdne, by ses měl určitě cítit lépe. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
29.5.23 20:13

Hele, doteď jsem stačila s kreditem, bohužel, bez dat už si s prominutím ani nezavážu tkaničku a s použitelnými daty prostě platíš okolo 500 na osobu, internet je dnes už v našich podmínkách základní životní potřeba, nemyslím si teda, že s internetm potřebuje extra programy na televizi, takže si myslím, že 3500 je moc, ale okolo 1500 až 2000 za to při třech lidech dáš, aby se to dalo použít.
A z těch 930 pro tři lidi doprava je neskutečně levná.
Takže mě to zas tak nepohoršuje jako tebe. Zase pokud mají nějakoé rozšířené programy na tv, tak asi šetří za zábavu.
Já tv nemám vůbec, ale asi to není pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
29.5.23 20:16
@ZuzaM píše:
Ta částka za telefony, TV, nternet… mě taky zarazila. To by snad tolik nebylo, ani kdyby si platila všechny placené programy. Alimenty - možná je expartner nezaměstnaný. Jízdné - asi když nemá nějaký delší časový kupon a platí každou jízdu zvlášť? Oni ti lidé bohužel nemají žádnou finanční gramotnost a nemá je to kdo naučit. To by se mělo povinně učit ve školách.

U nas vyjde dojizdeni do krajskeho mesta i s casovymi kupony na vic nez 1000 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
29.5.23 20:17
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

Míň čti noviny… pochybuju, že ti bude v reálu nějaká samoživitelka plakat na rameni.
A k tomu jízdnému: dle všeho je to čtvrletní kupón v ústní nad Labem. Nijak z toho nevyplývá, že je to každoměsíční výdaj. Jen prostě spadl do měsíce, ve kterém na požádání autora článku výdaje zapisovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
29.5.23 20:19
@terien píše:
Na "samoživitelky " už jsem alergická a na to jejich fňukání ještě víc. Když jsou pitomý, tak to tak mají. Každému co jeho jest a ať už s těmi svými příběhy neotravují.

Jsi velmi zlá žena. Já si nestěžuji, žádné děti nemám a za 0,75 zkraceného úvazku (kvůli zdraví) mám cca 22 tisíc a za bydlení, popelnice, telefon, internet a telku davám 6,5 tisíc. Znám však případy, kdy samoživatelky z práce chodí ještě dělat o svém volnu do supermarketu ke kase. Já nemusím! Leč s nima nepohrdám. ( Moje matka byla samoživitelka, otec zemřel na raka.). Ty se styď a běž volit pětikolku h…o. ( jedná se o úražku velmi užitečného domácího vodního ptáka, omlouvám se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
29.5.23 20:20

Mě překvapilo 500,– za plyn. Na topení se mi to zdá málo, na vaření moc. Jinak telefony platíme cca 750,– a jsme 4, já a muž máme i nějaký balíček dat
Ale nesoudím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí