Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
29.5.23 23:02
@stinga píše:
já už jsem zavřela počítač a šla jsem si chystat svačinu- a teď jsem si uvědomila, také mám doma originál sirup sodastream :mrgreen: kupovala jsem náhradní láhve k sodastreamu a byl k tomu dárek zadarmo sirup - ještě taková zvláštní příchuť Italian spritz - ani nevím, jestli to bude dceři chutnat, sama bych takový sirup nikdy nekoupila - ale podle většiny zde může samoživitelka a její dcera pouze a jenom kohoutkovou vodu bez příchuti

My ji pijeme celá rodina běžně a žijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
29.5.23 23:03
@terien píše:

Tak si ji aspoň převařte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.23 23:11
@Božislava píše:
Tak si ji aspoň převařte.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
29.5.23 23:30
@stinga píše:
já už jsem zavřela počítač a šla jsem si chystat svačinu- a teď jsem si uvědomila, také mám doma originál sirup sodastream :mrgreen: kupovala jsem náhradní láhve k sodastreamu a byl k tomu dárek zadarmo sirup - ještě taková zvláštní příchuť Italian spritz - ani nevím, jestli to bude dceři chutnat, sama bych takový sirup nikdy nekoupila - ale podle většiny zde může samoživitelka a její dcera pouze a jenom kohoutkovou vodu bez příchuti

To mě taky „baví“. Zdejší rady jsou vždy ve smyslu - hezký oblečení nepotřebuješ, chytrý telefon nepotřebuješ, internet ani sladkosti nepotřebuješ :mrgreen:
Sama jsem SILNĚ proti pobíračům dávek, protože jich mám spoustu v okolí a vím, kolik mají reálně peněz. Mám o tom i jednu diskuzi :oops: ale zrovna se navážet do lidí v ID atp?
Ale víš co? Ti, co tu nejvíc kvičí jsou ty nejvíc potrefené husy, jen si na emimi vytvořily identitu, jak by reálně chtěly žít 8) vím to, jmenovat nebudu ani není třeba.
Já jsem zažila všechno, jako dítě pár let opravdu chudoby, v dospělosti po nějakém čase celkem „bohatství“. Díky tomu, co teď mám, nemám potřebu kopt do těch, co už leží a díky nedostatku v nejblbějším -pubertálním - období zase vím a chápu, proč se paní z článku chová negramotně - pro dceru telefon na splátky, auto, drahé sirupy a hezké oblečení… moudrý člověk s rozumným EQ pochopí, slepice čekající na chlapovo výplatu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
30.5.23 05:33
@PetraJ píše:
Třeba je v tom splátka za mobil, jestli si ho vzala od operátora, tak ji může platit ve vyúčtování. :nevim:

Náše faktura:
4× neomezené volání
1× televize
1× pevný internet
4× mobil na splátky

za vše dokupy 3400Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
30.5.23 05:35
@stinga píše:

To ať s pije samozřejmě co chce i nakupuje. Ale ať pak nejsou takové články na seznamu že neměla na nákup a lidi u pokladny nadávali a já nevím co… já pracovala v obchodě 11let a spoustu krát se stalo že jsem část nákupu rušila, neměli peníze..občas málo na kartě a pod… ale fakt nikd nikdo nenadával že nemá lézt do obchodu když nemá peníze a pod… převraceli lidi možná oči, dávali najevo že spěchají…ale aby musela 14ti letá utíkat pryč že je to ostuda fakt neee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
30.5.23 05:36
@terien píše:

Jooo my taky… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
30.5.23 06:00
@KKK85 píše:
Náše faktura:
4× neomezené volání
1× televize
1× pevný internet
4× mobil na splátkyza vše dokupy 3400Kč…
Tak proč platit za televizi jsem ještě nikdy nepochopila…
Telefon na splátky je taky mimo me vnímání Fin gramotnosti.
Mám telefon 5 let, stáje žije a dokud neumře nový nekoupím

Máme 5 tarifů plus internet za nějakých 1200… Neomezené volání, kdo reálné tolik telefonuje, že je to „výhodné“.
My si vramci skupiny voláme i píšeme zdarma, data stačí pár giga, WiFi je dneska všude…
Takže jsme na poloviční částce a ten zbytek co neplatim operátorovi můžu klidně přesunout jinam…
A to je se vším…
Pít obyč vodu mi nepřijde z nouze ctnost, ale úplně normální…
Na ceny jsem koukala dřív, dnes koukám dvakrát tak…
Jak píše @KaZeAd taky byla doba, kdy jsem měla hluboko do kapsy, takže chápu, že ne všichni mají stejný příjem jako já.
Na druhou stranu je to u těch lidí začarovaný kruh…U paní s ID se jí těžko budou navyšovat příjmy, nechápu proč nezadá vyšší alimenty… Část lidí prostě z toho bludného kruhu neumí vystoupit.

• Citovat
  • Upravit
7357
30.5.23 07:29
@Anais Brno píše:
Mám telefon 5 let, stáje žije a dokud neumře nový nekoupímMáme 5 tarifů plus internet za nějakých 1200… Neomezené volání, kdo reálné tolik telefonuje, že je to „výhodné“.
My si vramci skupiny voláme i píšeme zdarma, data stačí pár giga, WiFi je dneska všude…
Takže jsme na poloviční částce a ten zbytek co neplatim operátorovi můžu klidně přesunout jinam…
A to je se vším…
Jak píše @KaZeAd taky byla doba, kdy jsem měla hluboko do kapsy, takže chápu, že ne všichni mají stejný příjem jako já.
Na druhou stranu je to u těch lidí začarovaný kruh…U paní s ID se jí těžko budou navyšovat příjmy, nechápu proč nezadá vyšší alimenty… Část lidí prostě z toho bludného kruhu neumí vystoupit.

Joo máme to tak…ač je to mimo finační gramotnost třeba. Máme mobily na splátky přes operátora, a platíme i televizi 300Kč… dneska už je to snad běžné že se platí televize, nee? Satelit, nebo internetová, nebo takové ty nej tv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.5.23 07:48
@KKK85 píše:
Joo máme to tak…ač je to mimo finační gramotnost třeba. Máme mobily na splátky přes operátora, a platíme i televizi 300Kč… dneska už je to snad běžné že se platí televize, nee? Satelit, nebo internetová, nebo takové ty nej tv…

Tak pokud na to mam, tak si muzu dovolit platit televizi, ale pokud brecim, ze nevychazim, tak 3,5 litru vyhazuje oknem jen finanční negramot. A jinak tedy ja bych na to mela, ale nejak nevidim duvod proc platit za televizi, tedy krom koncesionářského poplatku. Prijem pres antenu je zdarma.

Příspěvek upraven 30.05.23 v 07:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
30.5.23 07:49
@Anais Brno píše:
Mám telefon 5 let, stáje žije a dokud neumře nový nekoupímMáme 5 tarifů plus internet za nějakých 1200… Neomezené volání, kdo reálné tolik telefonuje, že je to „výhodné“.
A to je se vším…

nechápeš, proč nežádá vyšší alimenty - ano, to tam vůbec nebylo - takže třeba nelze žádat vyšší alimenty, prostě nevíme - novinář to neuvedl,
a kopat tady všeobecně do paní, která 2× překonala leukémii a nikdy neví, kdy se jí to může vrátit a dopadnout to fatálně, se mi zdá poněkud hnusné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
30.5.23 07:54

@stinga Poukázat na finanční negramotnost nekoho, kdo nevychází s penezi, ale vyhazuje tisice za blbosti, to je podle tebe kopání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
30.5.23 07:55
@j.a.n.i1 píše:
@stinga Poukázat na finanční negramotnost nekoho, kdo nevychází s penezi, ale vyhazuje tisice za blbosti, to je podle tebe kopání :think:

tak asi té paní nikdo nevysvětlil, že může za mobily a tv ušetřit, tak by se s ní třeba mohl někdo přes reportéry spojit a pomoci jí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22523
30.5.23 07:56

Tento clanek jsem si precetla drive, nez byl vlozeny sem. Jen jsem si po precteni pomylela, ze chudak pani byla 4 roky ve spitalu a ted na tom zas neni dobre financne. Zadnych drahych produktu jsem si na fotkach nevsimla a ani by me nenapadlo ty fotky nejak vice zkoumat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
30.5.23 07:57
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud na to mam, tak si muzu dovolit platit televizi, ale pokud brecim, ze nevychazim, tak 3,5 litru vyhazuje oknem jen finanční negramot. A jinak tedy ja bych na to mela, ale nejak nevidim duvod proc platit za televizi, tedy krom koncesionářského poplatku. Prijem pres antenu je zdarma.Příspěvek upraven 30.05.23 v 07:49

jo? třeba u nás už cca 10 let příjem přes anténu nefunguje - buď musíš mít Skylink nebo JPS, když jen tak vystrčíš anténu, tak nechytneš nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí