Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7357
29.5.23 21:28
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

Zrovna tento článek jsem dneska četla a bavila se o tom… telefony za 3500, bydlení v ústí za 15tis…a jak koukneš na fotky tak na lednici stojí origoš štáva sodastream, mussli od emca… ale ten její nákupní vozík to už jsou samé levné srágory… celé je to trapné… a 17ti letá dcera žije u přítelé… ahááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8306
29.5.23 21:29

V článku se píše, že s otcem dlouho nežije, takže kdo ví jestli je rozvedená. Alimenty na starší dceru ji posílá 2000 a o alimentech na mladší dceru se tam nepíše. Primarne by se měli starat rodiče. Pani je dle článku finančně negramotná, starší dcera evidentně utekla co nejdřív. Je mi líto té 14ti leté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
29.5.23 21:29
@topazio píše:
Já nejsem naivní. Jen ty tu trollíš.

Už ti docházejí protiargumenty. Takže už jen syčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
29.5.23 21:30
@topazio píše:
Pekarová? :lol:

Spíš třeba paní, co potřebuje pro výkon ministerské funkce fotografa za dva míče. :roll:

• Citovat
  • Upravit
7357
29.5.23 21:32
@KaZeAd píše:
Zatím jsem diskuzi nečetla, ale děláš si srandu? Co vůbec děláš na ženském webu, tě tu platí za rozdmýchávání diskuzí? Zrovna ty tu myslím tvrdíš, jak jsi finančně za vodou, pronajímáš nemovitosti… ;) a máš potřebu ponižovat ženy v invalidním důchodu, se zdravím v háji? Po větě "Jednou bych si přála, abych šla do obchodu a koupila si to, na co mám opravdu chuť, a nemusela obracet každou korunu,“ zasní se Jana. - mě normálně přešla chuť k jídlu…

koukni na ty fotky… pokud má na originál sirup od sodastreamu za 130 a za mussli od emca za 80 tak to nebude tak špatné… to už nevyfotili v tom jejím nákupním vozíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56112
29.5.23 21:34
@terien píše:
Na "samoživitelky " už jsem alergická a na to jejich fňukání ještě víc. Když jsou pitomý, tak to tak mají. Každému co jeho jest a ať už s těmi svými příběhy neotravují.

No, mě zase jako samozivitelku celkem vytáčí úplně rodiny, které si žijí nad poměry a potřebují příspěvek na bydlení. Ono dávky nemají jen samozivitele. Pridej špatnou vymahatelnost alimentů. Málo času. Je hrozně, jak si samozivitele vezme každý do úst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
29.5.23 21:38
@KKK85 píše:
koukni na ty fotky… pokud má na originál sirup od sodastreamu za 130 a za mussli od emca za 80 tak to nebude tak špatné… to už nevyfotili v tom jejím nákupním vozíku…

To mě fakt baví. Vedle v diskuzi se do paní samoživitelky pustilo místní osazenstvo, že když uživí tři děti ze 7000,–/měsíc, tak nemůžou jíst pořádně. A tady je zas problém, že není jen o chlebu.

Někdo si ten hejtík musí vyžrat že. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1792
29.5.23 21:40

Tak ty 3500/za Tel atd. Mě také zarazili. Jinak nevidím na paní nic špatného. Nevím proč někteří tady, zrovna této paní dokážou nadávat, či ponižovat že není fin. gramotná.
Ač má paní invalidní důchod, tak ještě maká. A snaží se. Narozdíl od druhých, co dávky pobírají a nemakaji léta.

V životě se může stát cokoliv(chlap odejde apod.). To že dostává alimenty, ač tak nízké, tak to má štěstí. Já je nedostávám 10let..(ač se můžu stavět na hlavu, či být dvakrát ročně na PČR, či u soudu).
Milion diskuzí a stejně se najdou tací, kteří napíšou, že žena která zůstala s dítětem sama, ne vlastní vinou, tak vlastně za to může ona.
Vy víte jestli se Vám chlap nepoblazni a neodejde za jinou? Jestli se z něho stane gambler, alkoholik? Vy vidíte do budoucnosti?

Tak že mně osobně taková „koťátka“ nevadí živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.5.23 21:40

Pokud ženská dostává alimenty a dávky, tak neživí „sama“, není tzv. samoživitelka. A to věčné naříkání a litování tzv. samoživitelek mi už leze krkem.Lidi, prosím, neotravujte svými nefunkčními vztahy a „nároky“ ostatní. Je to výhradně Vaše privátní záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.5.23 21:41
@jkra píše:
No, mě zase jako samozivitelku celkem vytáčí úplně rodiny, které si žijí nad poměry a potřebují příspěvek na bydlení. Ono dávky nemají jen samozivitele. Pridej špatnou vymahatelnost alimentů. Málo času. Je hrozně, jak si samozivitele vezme každý do úst.

Tak to je taka ta klasická „vychcanosť“ a „ťažba“ štátneho rozpočtu - Neviem čo sa tu dievčatá ohnia nad „samoživiteľkami“, keď každá druhá téma je - „Miluje ma ale chodi za inou“, „Nechcem s ním žiť, tak mám milenca“, „Ako byť dobrá milenka“, „Rozvedie sa a bude ma milovať?“, „Bije ma ale mám sním ďalšie dieta“, „Podvádzam chlapa lebo…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
29.5.23 21:43
@MamkaDouDou píše:
To mě fakt baví. Vedle v diskuzi se do paní samoživitelky pustilo místní osazenstvo, že když uživí tři děti ze 7000,–/měsíc, tak nemůžou jíst pořádně. A tady je zas problém, že není jen o chlebu.Někdo si ten hejtík musí vyžrat že. :pocitac:

Vedlejší diskuzi jsem nečetla… já tak nějak soucitím a chápu že „samoživitelky“ to mají složité…dokonce jednu jak se to tak vezme kolem a kolem i podporujeme…nebudu zacházet do detailu píšu veřejně :-) věřím že matka s dětmi která bere alimenty to má složité, ale tak přemýšlím a mobil internet a tv pro dva lidi za 3500 je fakt maras… a fakt si nekoupím malý sirup za 130Kč a předražené mussli za 80… tam to je položené na lince, ale v tom nákupním vozíku jsem „naschával“ vyfocené privátní značky, a slevněné zboží… mi přijdou tyto články na seznamu fakt ujete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
29.5.23 21:45
@Burj Chalifa píše:
Pokud ženská dostává alimenty a dávky, tak neživí „sama“, není tzv. samoživitelka. A to věčné naříkání a litování tzv. samoživitelek mi už leze krkem.Lidi, prosím, neotravujte svými nefunkčními vztahy a „nároky“ ostatní. Je to výhradně Vaše privátní záležitost.

Ne není. Můžeš se odstěhovat někam, kde není sociální zabezpečení garantováno státem. Tady žiješ v sociálním státě.

• Citovat
  • Upravit
36504
29.5.23 21:50
@MamkaDouDou píše:
Ne není. Můžeš se odstěhovat někam, kde není sociální zabezpečení garantováno státem. Tady žiješ v sociálním státě.

až příliš sociálním, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.23 21:53
@jkra píše:
No, mě zase jako samozivitelku celkem vytáčí úplně rodiny, které si žijí nad poměry a potřebují příspěvek na bydlení. Ono dávky nemají jen samozivitele. Pridej špatnou vymahatelnost alimentů. Málo času. Je hrozně, jak si samozivitele vezme každý do úst.

O dávkách jsem nenapsala ani slovo. Však ti nic nebrání najít si zazobaného partnera a ten příspěvek zažádat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
29.5.23 21:53
@Burj Chalifa píše:

Já teda za samozivitelku považuji i tu, která dostává ( dost často směšné nebo nedostačující) alimenty a má i nárok na dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí