Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35834
29.5.23 20:21

A na co tam má teda pojistku na auto? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.23 20:24
@Božislava píše:
Jsi velmi zlá žena. Já si nestěžuji, žádné děti nemám a za 0,75 zkraceného úvazku (kvůli zdraví) mám cca 22 tisíc a za bydlení, popelnice, telefon, internet a telku davám 6,5 tisíc. Znám však případy, kdy samoživatelky z práce chodí ještě dělat o svém volnu do supermarketu ke kase. Já nemusím! Leč s nima nepohrdám. ( Moje matka byla samoživitelka, otec zemřel na raka.). Ty se styď a běž volit pětikolku h…o. ( jedná se o úražku velmi užitečného domácího vodního ptáka, omlouvám se! :kytka:

Jen si ulev :* ano, druhá práce je velmi efektivní způsob, jak vylepšit svůj rozpočet. Znám spoustu lidí, kteří ji mají. Nevěděla jsem, že je to mimořádná věc k politovani. V případech, jako byl ten váš zase pomáhá stát, není to jen a pouze na jednom člověku. A bohužel, pokud člověk nemá, tak musí šetřit a nevyhazovat ranec peněz za zbytečné sra.ky a pak brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.5.23 20:30

Taky mě tam spousta věcí dost zarazila, ale zrovna to jízdný nemůžeš hodnotit. Kdybych jezdila do práce busem i s dětmi, tak dám minimálně 1500,– a to jsme šest kiláků od města. Něco jako zlevněný jízdný, paušály apod neexistuje. Platí se každá jízda zvlášť.

• Citovat
  • Upravit
Janli
29.5.23 20:32
@Božislava píše:
Jsi velmi zlá žena. Já si nestěžuji, žádné děti nemám a za 0,75 zkraceného úvazku (kvůli zdraví) mám cca 22 tisíc a za bydlení, popelnice, telefon, internet a telku davám 6,5 tisíc. Znám však případy, kdy samoživatelky z práce chodí ještě dělat o svém volnu do supermarketu ke kase. Já nemusím! Leč s nima nepohrdám. ( Moje matka byla samoživitelka, otec zemřel na raka.). Ty se styď a běž volit pětikolku h…o. ( jedná se o úražku velmi užitečného domácího vodního ptáka, omlouvám se! :kytka:

Tvoje matka nebyla samoživitelka. Měla vdovský důchod a ty sirotčí.

• Citovat
  • Upravit
56505
29.5.23 20:33

Částka za telefon, internet a televizi je masakr. Vždyť jsou jenom dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.5.23 20:36
@Božislava píše:

Popelnice? Bylo řečeno/napsáno, že žiješ v Mostě. Tady se za popelnice/odpad neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.5.23 20:40
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

Proč se odstěhovala zrovna do Ústí, kde nikoho nezná a jsou nižší výplaty už nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
29.5.23 20:42
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

Platím aktuálně 3300 za čtvrt roku pro 2 osoby (já + dcera), dcera MHD 190 měsíčně (má roční) a já za busy tak 300 měsíčně. Takže 1250? za měsíc jen to fikne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
29.5.23 20:45
@Cenarius píše:

Zatím jsem diskuzi nečetla, ale děláš si srandu? Co vůbec děláš na ženském webu, tě tu platí za rozdmýchávání diskuzí? Zrovna ty tu myslím tvrdíš, jak jsi finančně za vodou, pronajímáš nemovitosti… ;) a máš potřebu ponižovat ženy v invalidním důchodu, se zdravím v háji? Po větě "Jednou bych si přála, abych šla do obchodu a koupila si to, na co mám opravdu chuť, a nemusela obracet každou korunu,“ zasní se Jana. - mě normálně přešla chuť k jídlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.5.23 20:45
@Jahru píše:
Nečil se, praskne ti žilka a budeš tahat nohu a vysávat sociální systém na ID :mrgreen:
Ale jo, chápu tě. Taky vždycky koukám a nechápu. Ale moje hodnější já si říká, že každý nemůže být nejchytřejším koťátkem z vrhu a někdo holt ty samé chyby opakuje, opakuje, opakuje a opakuje. A taky neumí počítat. A šetřit. A tak dál.
Navíc určitě je mezi nimi i dost takových, které si za tu svoji situaci nemůžou, třeba s nemocnými dětmi, když to chlap nedá a zdrhne. Těch je mi opravdu líto a ty dávky jim náleží.
No a ten zbytek… :nevim:

já ta hloupá koťátka však nechci krmit donekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
29.5.23 20:46
@Božislava píše:

Takže ona měla/má vdovsky a ty cely dospívání sirotčí. To je ta sociální záchranná síť našeho státu.

A představ si, že MRAKY lidí chodí dělat do dalších zaměstnání. Spousty otců od rodin apod. A dělali tak i za komunistů, dělali tak za ČSSD a dělali tak i za Babiše. Takže přirovnání s pěti koalici je smutný plivnutí, ktery je úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.5.23 20:48

Problém je, že tihle lidé často nemají žádnou fin. gramotnost a nenapadne je někde hledat pomoc. Možná by měla nárok i na nějaký příspěvek, výdaje (některé) by šlo optimalizovat. Taky mě překvapuje, že paní má 27 letého syna, už asi vydělává…takže škoda, že třeba občas něco nepřikoupí, těstoviny, mouku, apod. Taky nikde nevidím v tom přehledu příjmů a výdajů nějaké alimenty od otce…

Snad jí alespoň ta medializace trochu pomůže, třeba se s ní někdo podívá na ty výdaje a poradí, možná někdo nabídne nějaké oblečení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
29.5.23 20:51
@KaZeAd píše:
Zatím jsem diskuzi nečetla, ale děláš si srandu? Co vůbec děláš na ženském webu, tě tu platí za rozdmýchávání diskuzí? Zrovna ty tu myslím tvrdíš, jak jsi finančně za vodou, pronajímáš nemovitosti… ;) a máš potřebu ponižovat ženy v invalidním důchodu, se zdravím v háji? Po větě "Jednou bych si přála, abych šla do obchodu a koupila si to, na co mám opravdu chuť, a nemusela obracet každou korunu,“ zasní se Jana. - mě normálně přešla chuť k jídlu…

Tak si to nejdřív přečti než budeš reagovat. A že mi něco podsouvas, to řešit nebudu vůbec.

Potom co uvalila za telefon, televizi a internet 3500. Coz je tak asi za 3 domácnosti… Je fakt její naprostá finanční negramotnost a de*bilita, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
29.5.23 20:52
@BrnackaM píše:
Problém je, že tihle lidé často nemají žádnou fin. gramotnost a nenapadne je někde hledat pomoc. Možná by měla nárok i na nějaký příspěvek, výdaje (některé) by šlo optimalizovat. Taky mě překvapuje, že paní má 27 letého syna, už asi vydělává…takže škoda, že třeba občas něco nepřikoupí, těstoviny, mouku, apod. Taky nikde nevidím v tom přehledu příjmů a výdajů nějaké alimenty od otce…Snad jí alespoň ta medializace trochu pomůže, třeba se s ní někdo podívá na ty výdaje a poradí, možná někdo nabídne nějaké oblečení apod.

Psalo se, mxslim, ze na 2000 alinenty, coz mi na pubertaka prijde zalostne malo, otazka je co jeji byvaly, jestli ma taky nejaky invalidni duchod, asi moc neni sance to zvednout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.5.23 20:53
@BrnackaM píše:
Problém je, že tihle lidé často nemají žádnou fin. gramotnost a nenapadne je někde hledat pomoc. Možná by měla nárok i na nějaký příspěvek, výdaje (některé) by šlo optimalizovat. Taky mě překvapuje, že paní má 27 letého syna, už asi vydělává…takže škoda, že třeba občas něco nepřikoupí, těstoviny, mouku, apod. Taky nikde nevidím v tom přehledu příjmů a výdajů nějaké alimenty od otce…Snad jí alespoň ta medializace trochu pomůže, třeba se s ní někdo podívá na ty výdaje a poradí, možná někdo nabídne nějaké oblečení apod.

Mě zarazila ta dcera 17 let. Běžně děti ještě chodí do školy a žijí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí