Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MamkaDouDou
29.5.23 21:56
@KKK85 píše:
Vedlejší diskuzi jsem nečetla… já tak nějak soucitím a chápu že „samoživitelky“ to mají složité…dokonce jednu jak se to tak vezme kolem a kolem i podporujeme…nebudu zacházet do detailu píšu veřejně :-) věřím že matka s dětmi která bere alimenty to má složité, ale tak přemýšlím a mobil internet a tv pro dva lidi za 3500 je fakt maras… a fakt si nekoupím malý sirup za 130Kč a předražené mussli za 80… tam to je položené na lince, ale v tom nákupním vozíku jsem „naschával“ vyfocené privátní značky, a slevněné zboží… mi přijdou tyto články na seznamu fakt ujete…

To ale vůbec nemusí být chyba paní, ale redakce. Plus když víš kde hledat, tak dokážeš leccos koupit levněji. My třeba chytli jablečnej sirup za 49,– na Pilulce :lol:

Myslíš, že děti samoživitelek si nesmí nic dopřát? Že by měli být jak v trestaneckém táboře? Já bych si třeba přála, aby každé dítě mělo možnost mít co nejvíce pěkné dětství, aby nemuseli jako my hledat výmluvy, proč nemůžeme se spolužáky do kina a klidně si dopřáli i značkový musli.

Nikdy nepochopím matky, co mají tak málo empatie, aby nepřáli dětem prostě jen pohodu a hojnost.

• Citovat
  • Upravit
7333
29.5.23 22:02

Když loni na podzim začaly strmě stoupat ceny energií, přišla vláda s radou, aby si lidé žádali příspěvek na bydlení. Já se do této situace nedostala, neb nemám plyn a prakticky celou zimu netopila-až na drobné vyjímky- a jídlo jsem často připravovala formou studené kuchyně, například bageta se šunkou atd, ale z doslechu spoluzaměstnankyň, které se ocitly v situaci samoživitelek vím, že se zadlužily. ( Malá odbočka-nikdy jsem nebyla v situaci dlužníka, ale věřitele. Dodnes mi jedna nešťastná samoživitelka dluží 1 000 kč, protože potřebovala zaplatit zubaře za opravu svého chřadnoucího chrupu. vzhledem k situaci do které se dostala, jsem se neodvážila zažádat o vyrovnání dluhu. Je v prekérní situaci, její matka zemřela, musela zařídit a poplatit pohřeb a otce již nemá, její bývalý druh je bezdomovec a žije v azylovém domě a ona má strach z přestěhování do holobytu). A jak se do té prekérní situace dostala? Není to její vina, ale vina asociální vlády. Ona se pochopitelně zařídila podle rady vlády a požádala o příspěvek na bydlení. Pak se mi ovšem začala stěžovat, že se příspěvek opožďuje. Pak ovšem kvůli nevyplacenému příspěvku nedokázala zaplatit nájem a ztratila tak tím pádem na příspěvek nárok. Je vidět, že je naprosto bez viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
29.5.23 22:03
@MamkaDouDou píše:
To ale vůbec nemusí být chyba paní, ale redakce. Plus když víš kde hledat, tak dokážeš leccos koupit levněji. My třeba chytli jablečnej sirup za 49,– na Pilulce :lol:

Myslíš, že děti samoživitelek si nesmí nic dopřát? Že by měli být jak v trestaneckém táboře? Já bych si třeba přála, aby každé dítě mělo možnost mít co nejvíce pěkné dětství, aby nemuseli jako my hledat výmluvy, proč nemůžeme se spolužáky do kina a klidně si dopřáli i značkový musli.

Nikdy nepochopím matky, co mají tak málo empatie, aby nepřáli dětem prostě jen pohodu a hojnost.

Ano myslím že by si měli dopřát.. to netvrdím že nee. Ale příjdou mi scestné tyto články na seznamu kde prostě ve vozíku jen privátní značky nejhoršího jídla, ale v kuchyni vystavené i značkové mussli a značková štáva která je úlně zbytečná nebot za polovinu koupím taky dobrou… já soucitím a chápu se samoživitelka dosti a dosti i podporuji… ale dle mě je tento článek nepovedený… ono fakt platit za dva lidi za mobil, net a tv 3500 je maras… my aktuálně tedy platíme za 4 neomezené čísla, hoodně dat, televizi, net a 4 mobily na spátky u tmobile fakturu cca 3400… co tedy tam ona platí za 3500???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
29.5.23 22:04
@MamkaDouDou píše:Nikdy nepochopím matky, co mají tak málo empatie, aby nepřáli dětem prostě jen pohodu a hojnost.

a já mám empatie fakt dost… manžel má dvě děti a jeho bývala je „samoživitelka“ a dopřáváme jim fakt dost… vím že to mají těžší… a té hojnosti jim fakt dopřáváme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
29.5.23 22:07
@KKK85 píše:
Ano myslím že by si měli dopřát.. to netvrdím že nee. Ale příjdou mi scestné tyto články na seznamu kde prostě ve vozíku jen privátní značky nejhoršího jídla, ale v kuchyni vystavené i značkové mussli a značková štáva která je úlně zbytečná nebot za polovinu koupím taky dobrou… já soucitím a chápu se samoživitelka dosti a dosti i podporuji… ale dle mě je tento článek nepovedený… ono fakt platit za dva lidi za mobil, net a tv 3500 je maras… my aktuálně tedy platíme za 4 neomezené čísla, hoodně dat, televizi, net a 4 mobily na spátky u tmobile fakturu cca 3400… co tedy tam ona platí za 3500???

Je to nepovedený článek dychtící po senzaci a je možné, že paní nalítla nekalému marketingovému tahu nebo třeba jen jeden měsíc nevyšla a nastřádalo se jí penále. A klidně i může mít nižší finanční gramotnost, mně spoustu věcí musel vysvětlit a naučit partner a ne každý má doma právníka nebo dost vysoké IQ.

• Citovat
  • Upravit
7357
29.5.23 22:08
@MamkaDouDou píše:
Je to nepovedený článek dychtící po senzaci a je možné, že paní nalítla nekalému marketingovému tahu nebo třeba jen jeden měsíc nevyšla a nastřádalo se jí penále. A klidně i může mít nižší finanční gramotnost, mně spoustu věcí musel vysvětlit a naučit partner a ne každý má doma právníka nebo dost vysoké IQ.

Joo hodně nepovedený článek… a pak takto vypadají „bl. bě“ samoživitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56112
29.5.23 22:12
@terien píše:
O dávkách jsem nenapsala ani slovo. Však ti nic nebrání najít si zazobaného partnera a ten příspěvek zažádat taky.
? A proč bych o něj asi žádala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.23 22:13
@jkra píše: ? A proč bych o něj asi žádala.

Když ho tak závidíš ostatním, třeba ti ho taky dají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
29.5.23 22:16
@KKK85 píše:
a já mám empatie fakt dost… manžel má dvě děti a jeho bývala je „samoživitelka“ a dopřáváme jim fakt dost… vím že to mají těžší… a té hojnosti jim fakt dopřáváme…

To bylo myšleno obecně. Některé příspěvky tu smrdí absolutní sobeckostí.

• Citovat
  • Upravit
76725
29.5.23 22:19
@KKK85 píše:
Joo hodně nepovedený článek… a pak takto vypadají „bl. bě“ samoživitelky…

hlavně tam není vůbec vysvětleno, proč na mladší dceru nedostává alimenty a proč na 17letou dostává pouze 2000, dále tam není, kdo živí tu 17letou holku - jestli třeba výdaje za mobily a internet nejsou i za tuto dceru - chybí tam prostě spousta skutečností, ale to není vina paní, ale vina novinářů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.5.23 22:34
@KKK85 píše:
co tedy tam ona platí za 3500???

Třeba je v tom splátka za mobil, jestli si ho vzala od operátora, tak ji může platit ve vyúčtování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
29.5.23 22:48
@KKK85 píše:

já už jsem zavřela počítač a šla jsem si chystat svačinu- a teď jsem si uvědomila, také mám doma originál sirup sodastream :mrgreen: kupovala jsem náhradní láhve k sodastreamu a byl k tomu dárek zadarmo sirup - ještě taková zvláštní příchuť Italian spritz - ani nevím, jestli to bude dceři chutnat, sama bych takový sirup nikdy nekoupila - ale podle většiny zde může samoživitelka a její dcera pouze a jenom kohoutkovou vodu bez příchuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.5.23 22:50
@stinga píše:
já už jsem zavřela počítač a šla jsem si chystat svačinu- a teď jsem si uvědomila, také mám doma originál sirup sodastream :mrgreen: kupovala jsem náhradní láhve k sodastreamu a byl k tomu dárek zadarmo sirup - ještě taková zvláštní příchuť Italian spritz - ani nevím, jestli to bude dceři chutnat, sama bych takový sirup nikdy nekoupila - ale podle většiny zde může samoživitelka a její dcera pouze a jenom kohoutkovou vodu bez příchuti

klidně kaviár a sekt, ovšem za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
29.5.23 22:58
@Božislava píše:
symbolické částky-ovšem.

No, sirotčí ani vdovsky duchod nejsou symbolické castky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
29.5.23 23:02
@j.a.n.i1 píše:
No, sirotčí ani vdovsky duchod nejsou symbolické castky.

To ty nemůžeš vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí