Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
30.5.23 12:05
@Limi123 píše:
Nebude? Tak nebude, no. Tak pak holt nemají na jiné věci. Život je otázkou priorit.

Jinak já být na místě paní, tak ten internet si také nechám, osekam ten zbytek a z 3500 je najednou 900.

A ty 2600 bych šetřila a v září bych jela k moři.
:mrgreen: :mrgreen: jak se dá jet ve dvou k moři za 7800? ty dáváš tak úžasné rady, a v září, když holka nastupuje do školy, ženská po dvojité leukémii možná ani na slunce nesmí, nevím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
30.5.23 12:06
@topazio píše:
Ona je úplně mimo. I s tou brigádou. Dnes nemůže 14leté dítě na brigádu. Až od 15 let. A s tím internetem to úplně zabila. :zed:

přesně tak, do 15 na brigádu nelze, a i od těch 15 do 18 je to velmi osekané, ty možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
30.5.23 12:08
@Limi123 píše:
Nebude? Tak nebude, no. Tak pak holt nemají na jiné věci. Život je otázkou priorit.

Jinak já být na místě paní, tak ten internet si také nechám, osekam ten zbytek a z 3500 je najednou 900.

A ty 2600 bych šetřila a v září bych jela k moři.

To bych se radši zadlužila než nechávat dítě takhle žít, jak říkáš, priority. Někdo peníze, někdo bezpečí dítěte.

• Citovat
  • Upravit
42855
@Limi123 píše:
Je již dva roky po domácí výuce. Dcera nepotřebuje internet doma. Viz. můj příspěvek. Dcera potřebuje internet, to souhlasím. Jaký je rozdíl mezi internetem venku a internetem doma? Ten doma je lepší?

Ano. Dcera dostává spoustu práce po internetu, mají tam úkoly, studijní materiály píšou hodně prací, kde si na internetu vyhledávají zdroje, občas tam mají zaslané rychlé online testy,… Už vidím, jak píše třeba ročníkovou práci před školou (mimochodem, ani si tam nemá kam sednout).
I když 3500 se mi za telefon, tv a internet zdá hodně, určitě by to šlo pořídit levněji, internet doma je velmi často nezbytnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
@Limi123 píše: Říkám, když jsem na VŠ na internet neměla, ve Španělsku (ono tam bylo nutné zaplatit ho na 2 roky a ještě instalační poplatek), tak jsem ho prostě doma neměla.

Studovala jsem VŠ. Internet byl potřeba úplně ke všemu. Skripta byla ve španělštině, já španělsky neuměla (výuka v AJ), všechno ze skript jsem ručně přepisovala do google translate, abych rozuměla, co v těch skriptech je.

I přesto jsem tu VŠ zvladla, vše na samé jedničky. Holt jsem po večerech seděla vedle školy na trávníku na jednom místě, kde WiFi šla chytit.

Dnes můžeš chytit WiFi v každém nakupaku.

Pokud mi někdo tvrdí, že dítě potřebuje internet doma, když tedy zrovna není distanční vyuka, tak kecá.

Jinak já bych ten internet dítěti také dopřála, je fajn, že na to mají. Ale rozhodně to není chudá paní, která šetří, kde může. Kdyby šetřila, kde může, tak místo 3500 za tv+mobil+ internet platí něco mezi 200 a 900 Kč.

Ty jsi opravdu mimo. :zed: Ne každé dítě má notebook. Mají stolní počítače. Mají si je někam vzít? 8o :zed: Veřejné WiFi nejsou bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.23 12:09
@stinga píše: :mrgreen: :mrgreen: jak se dá jet ve dvou k moři za 7800? ty dáváš tak úžasné rady, a v září, když holka nastupuje do školy, ženská po dvojité leukémii možná ani na slunce nesmí, nevím

2600*12=7800?

• Citovat
  • Upravit
56505
30.5.23 12:11
@Limi123 píše:
Ne, má to vytisknout v copy centru. Pokud nemáš dost peněz. Pokud máš, tak klidně kup tiskárnu a internet, však je to pohodlnější.

Pokud máš dost peněz, tak prosím, je super, že si můžeš internet zaplatit. My ho doma také máme :mrgreen:

Ne, mé studium na Vš v jazyce, který jsem neuměla, se opravdu nedá srovnávat s občasným projektem na ZŠ, to máš pravdu.

Příspěvek upraven 30.05.23 v 12:01

Už radši mlč. Píšeš tu zvratky. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.23 12:12
@topazio píše:
Ty jsi opravdu mimo. :zed: Ne každé dítě má notebook. Mají stolní počítače. Mají si je někam vzít? 8o :zed: Veřejné WiFi nejsou bezpečné.

Znáš to… Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Pokud vám přijde normální, že paní má 6000 na jídlo a drogerii a utratí 3500 za internet a mobil a tv, další 2000 za el, 500 za plyn a kdoví co ještě, pak pojištění za auto předražené, tak fajn.

Pak se nedivím, že půlka národa je v exekuci.

Jak píšu, zrovna ten internet bych si nechala. I když kdyby bylo nejhur, tak zbytny je.

• Citovat
  • Upravit
56505
30.5.23 12:14
@Limi123 píše:

Pokud vám přijde normální, že paní má 6000 na jídlo a drogerii a utratí 3500 za internet a mobil a tv, další 2000 za el, 500 za plyn a kdoví co ještě, pak pojištění za auto předražené, tak fajn.

Jak píšu, zrovna ten internet bych si nechala. I když kdyby bylo nejhur, tak zbytny je.

Určitě bych někam poslala dítě s MacBookem. Někam na veřejné místo. :zed: Všude je to samý šmejd, feťák a grázl. Ještě mu ho někdo ukradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
30.5.23 12:15
@Limi123 píše:
2600*12=7800?

do září jsou 3 měsíce - takže 3×2600 = 7800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
30.5.23 12:17
@Limi123 píše:

Jak píšu, zrovna ten internet bych si nechala. I když kdyby bylo nejhur, tak zbytny je.

pro dítě ve škole internet zbytný není,
a že platí za elektřinu a za plyn? to jsou snad základní životní potřeby,
pojištění za auto mě také překvapilo, ale zas - reportér nenapsal důvod, proč platí pojistné za auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.5.23 12:18
@Limi123 píše:
Ne, má to vytisknout v copy centru. Pokud nemáš dost peněz. Pokud máš, tak klidně kup tiskárnu a internet, však je to pohodlnější.

Pokud máš dost peněz, tak prosím, je super, že si můžeš internet zaplatit. My ho doma také máme :mrgreen:

Ne, mé studium na Vš v jazyce, který jsem neuměla, se opravdu nedá srovnávat s občasným projektem na ZŠ, to máš pravdu.

Příspěvek upraven 30.05.23 v 12:01

To nejsou jen projekty ale i úkoly, prezentace a další věci. Ale ty si stále vedeš svou. Zbav se doma internetu a pak napiš jaké to je. Pošli děti do Mekáče. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
30.5.23 12:21
@topazio píše:
Určitě bych někam poslala dítě s MacBookem. Někam na veřejné místo. :zed: Všude je to samý šmejd, feťák a grázl. Ještě mu ho někdo ukradne.

navíc pokud mají stolní počítač, tak by musela ten MacBook koupit - a za co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
30.5.23 12:26
@terien píše:
Na "samoživitelky " už jsem alergická a na to jejich fňukání ještě víc. Když jsou pitomý, tak to tak mají. Každému co jeho jest a ať už s těmi svými příběhy neotravují.

S těmito srdceryvnými články o samoživitelkách jen poštvou většinu ostatních proti nim. Protože většina ostatních moc dobře ví, jak to s těmi samoživitelkami ve skutečnosti je. Že to ve velké většině nejsou žádné samoživitelky, ale živí je přítel nebo jejich širší rodina. Jen to tutlají, aby z toho našeho blbého státu, který nic zásadně nekontroluje, vysály co nejvyšší sociální dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.5.23 12:30
@stinga píše:
navíc pokud mají stolní počítač, tak by musela ten MacBook koupit - a za co?

Psala jsem o svém dítěti. Nikam bych ho s počítačem neposlala. Syn má i stolní PC. I kdyby měl hodnotu jednu korunu. Soudný rodič dítě nikam nepošle. A jak píšeš, mnoho rodičů je rádo za stolní počítač. A kvůli Limi si nebudou pořizovat notebook.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí