Trable s příjmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Oriseka píše:
Tento clanek jsem si precetla drive, nez byl vlozeny sem. Jen jsem si po precteni pomylela, ze chudak pani byla 4 roky ve spitalu a ted na tom zas neni dobre financne. Zadnych drahych produktu jsem si na fotkach nevsimla a ani by me nenapadlo ty fotky nejak vice zkoumat.
také jsem to nezkoumala, a paní mi bylo spíš líto, i jejích dcer - a jak jsem psala sirup sodastream mám doma také a byl zadarmo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
tak asi té paní nikdo nevysvětlil, že může za mobily a tv ušetřit, tak by se s ní třeba mohl někdo přes reportéry spojit a pomoci jí
Nebo by to mohl udelat ten reportér místo snahy o senzaci… Nicméně pokud někdo nemá problem s tim, aby se o nem psal článek, tak nevidím problém v tom, ze se k tomu článku lidi taky vyjadřují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
To ať s pije samozřejmě co chce i nakupuje. Ale ať pak nejsou takové články na seznamu že neměla na nákup a lidi u pokladny nadávali a já nevím co… já pracovala v obchodě 11let a spoustu krát se stalo že jsem část nákupu rušila, neměli peníze..občas málo na kartě a pod… ale fakt nikd nikdo nenadával že nemá lézt do obchodu když nemá peníze a pod… převraceli lidi možná oči, dávali najevo že spěchají…ale aby musela 14ti letá utíkat pryč že je to ostuda fakt neee…
ale ten článek nepsala ta paní, ale reportér - dal tam, co chtěl,
a ano paní na to kývla, ono totiž za tu reportáž dostala peníze - zoufalí lidé dělají zoufalé věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo? třeba u nás už cca 10 let příjem přes anténu nefunguje - buď musíš mít Skylink nebo JPS, když jen tak vystrčíš anténu, tak nechytneš nic
Možná když pouzijes trochu kvalitnější napajenou, nebo ji vhodneji umistis, tak neco chytat budeš. Ano, neco to stoji, ale ve vysledku pak nemusis pravidelně nic platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
nechápeš, proč nežádá vyšší alimenty - ano, to tam vůbec nebylo - takže třeba nelze žádat vyšší alimenty, prostě nevíme - novinář to neuvedl,
a kopat tady všeobecně do paní, která 2× překonala leukémii a nikdy neví, kdy se jí to může vrátit a dopadnout to fatálně, se mi zdá poněkud hnusné
Pokud jsi dobře přečteš diskuzi, tak reaguju na příspěvek KK a poukazují na to, že utrácet za placenou televizi mi přijde zbytný výdaj a že se dají s operátory vyjednat nižší tarify…
Nenavazim se do paní v ID, pokud si přečteš, tak naopak píší, že v jejím případě bude složité navýšit příjmy a udivují se nad výši alimentů…
Takže si prosím příště přečti co píšu a čti v souvislosti na citovaný příspěvek ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
Pokud jsi dobře přečteš diskuzi, tak reaguju na příspěvek KK a poukazují na to, že utrácet za placenou televizi mi přijde zbytný výdaj a že se dají s operátory vyjednat nižší tarify…
Nenavazim se do paní v ID, pokud si přečteš, tak naopak píší, že v jejím případě bude složité navýšit příjmy a udivují se nad výši alimentů…
Takže si prosím příště přečti co píšu a čti v souvislosti na citovaný příspěvek
Tak pro paní je to jistě zbytečný výdaj platit 3500 tisice za mobil, televizi… ale joo asi jak píši holky ani to možná neví že to může mít za míň, kdoví co má za tarify drahé. Já si zase platím tv ale nemáme finanční krizi, ač pravda že ted v létě se to nevyužívá zase v zimě mnohem více i dětské programy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Tak pro paní je to jistě zbytečný výdaj platit 3500 tisice za mobil, televizi… ale joo asi jak píši holky ani to možná neví že to může mít za míň, kdoví co má za tarify drahé. Já si zase platím tv ale nemáme finanční krizi, ač pravda že ted v létě se to nevyužívá zase v zimě mnohem více i dětské programy…
To je přesně ono, pokud na to nemám, tak si tohle můžu odpustit. Já jsem ráda, když chytnu občas zprávy, syn kouká na decko, tak anténa úplně stačí ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem si teda znovu prosla ty fotky a náklady, momentálně má paní bilanci příjmy 27600, výdaje 23150.
Pokud využije předplatní roční pro sebe i dceru, najde výhodnější tarif, nebude platit televizi a zreviduje pojistky ( nevím co platí, ale 1200 za pojistky měsíčně je dost), je schopná se dostat o 3000 níž.
Nevím na jak dlouho a jakou půjčku platí, ale po dopláceni půjčky už ji zbyde o 5000 víc. Věřím, že po podrobné revizi výdajů by se ještě nějakých 500 až 1000 by se rezerva našla…
Příspěvek upraven 30.05.23 v 08:40
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
To je přesně ono, pokud na to nemám, tak si tohle můžu odpustit. Já jsem ráda, když chytnu občas zprávy, syn kouká na decko, tak anténa úplně stačí
Jenže holka v pubertě by byla nejspíš úplně out, kdyby doma neměli netflix nebo něco podobného. Už teď to na urcite těžké, tak ji máma nechce připravit o další věci.
A k těm drahým potravinám… V článku se psalo, že někdy něco dostanou. Klidně to mohli dostat od někoho na prilepsenou a mají to na zpestření, ne na každodenní jídlo/pití.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
To je přesně ono, pokud na to nemám, tak si tohle můžu odpustit. Já jsem ráda, když chytnu občas zprávy, syn kouká na decko, tak anténa úplně stačí
tak to my jsme rozmazlení více
ale tedy od tmobile máme tu nejlevnější televizi, TV S, je pak ještě M, L.. nevím je toho pak více tam. Dcera tam má asi 4-5 dětských programu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Jsem si teda znovu prosla ty fotky a náklady, momentálně má paní bilanci příjmy 27600, výdaje 23150.
Pokud využije předplatní roční pro sebe i dceru, najde výhodnější tarif, nebude platit televizi a zreviduje pojistky ( nevím co platí, ale 1200 za pojistky měsíčně je dost), je schopná se dostat o 3000 níž.
Nevím na jak dlouho a jakou půjčku platí, ale po dopláceni půjčky už ji zbyde o 5000 víc. Věřím, že ještě nějakých 500 až 1000 by se rezerva našla…
Jenže kde vezme na roční předplatné, když už teď nevychází z penězi? Vzít si kvůli tomu půjčku? Tohle je začarovaný kruh, bohužel
- Citovat
- Upravit
@Pitaya1 píše:
Jenže holka v pubertě by byla nejspíš úplně out, kdyby doma neměli netflix nebo něco podobného. Už teď to na urcite těžké, tak ji máma nechce připravit o další věci.A k těm drahým potravinám… V článku se psalo, že někdy něco dostanou. Klidně to mohli dostat od někoho na prilepsenou a mají to na zpestření, ne na každodenní jídlo/pití.
Ahaa tak moje dcera zrovna s netflixem bude out… nemáme, měli jednu dobu a nepoužívali moc.. tak jsem to zrušila. Ale zase má tablet, teď dostane i mobil… myslím že zase tak out nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486
Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.
Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?
A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?
Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?
Paní říkala, že kupuje lítačku, tedy těch 930,– třeba na čtvrt roku může odpovídat. Co je ale zarážející je 3500 za internet, mobil a televizi. To je celé naprosto zbytné, max. třeba 500 za internet a 200 za mobil, když už by se chtěla rozsoupnout. Pak nemá na jídlo. To samé třeba zálohy na elektřinu, má je vyšší, než my, rodina se 2 dětmi… Neumí šetřit. Půjčky, no comment.
Ale líto mi jich je, já bych tak stejně žít nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Jenže holka v pubertě by byla nejspíš úplně out, kdyby doma neměli netflix nebo něco podobného. Už teď to na urcite těžké, tak ji máma nechce připravit o další věci.A k těm drahým potravinám… V článku se psalo, že někdy něco dostanou. Klidně to mohli dostat od někoho na prilepsenou a mají to na zpestření, ne na každodenní jídlo/pití.
chtěla jsem to napsat, ty jsi to napsala rychleji, máš úplnou pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Jenže kde vezme na roční předplatné, když už teď nevychází z penězi? Vzít si kvůli tomu půjčku? Tohle je začarovaný kruh, bohužel
Pořešila bych ty tarify… tam musí být určitě rezerva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit