Trable s příjmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MamkaDouDou píše:
To ale vůbec nemusí být chyba paní, ale redakce. Plus když víš kde hledat, tak dokážeš leccos koupit levněji. My třeba chytli jablečnej sirup za 49,– na Pilulce![]()
Myslíš, že děti samoživitelek si nesmí nic dopřát? Že by měli být jak v trestaneckém táboře? Já bych si třeba přála, aby každé dítě mělo možnost mít co nejvíce pěkné dětství, aby nemuseli jako my hledat výmluvy, proč nemůžeme se spolužáky do kina a klidně si dopřáli i značkový musli.
Nikdy nepochopím matky, co mají tak málo empatie, aby nepřáli dětem prostě jen pohodu a hojnost.
Dobry den, neberte muj koment jako „hejt“, treba jen jako jiny pohled, zivotni styl.
V moji socialni bubline vyslovene samozivitelky nemám. Mam - li mluvit konretne o nas, nouzí netrpime, mame dve deti, ja nyni na MD. Ale treba zrovna sirup nebo znackove musli vubec nskupujeme ani by me nenapadlo to spojovat s „dopravanim“ detem. Naopak mi to prijdou vyhozené penize za cukr s aromaty. Naopak mam kolem sebe zeny, ktere penize maji a presto - chleba si pecou, vyrabeji marmelady a zavareniny, swapuji hracky, spoustu veci shaneji z druhe ruky, detske obleceni ( treba na miminka ) si vzdy na dane obdobi ruzne popujcujeme ![]()
A troufam si rict, ze mame velice stastne deti. Pravda je, ze treba my investujeme dost penez do konicku a nejakeho rozvoje deti. Ale treba u more deti ještě nebyly. A neni to kvuli penězům, vzdy se nam neco seslo ( zdrav. stav, pak jsem pracovala nedostala volno, pak rizikove tehotenstvi…). Takze jsou rodiny, kde se za takovy veci neutraci a neni to tim, ze by na to nebylo a presto jsou deti stastne a in a podobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nick.na.emimimo píše:
Dobry den, neberte muj koment jako „hejt“, treba jen jako jiny pohled, zivotni styl.
V moji socialni bubline vyslovene samozivitelky nemám. Mam - li mluvit konretne o nas, nouzí netrpime, mame dve deti, ja nyni na MD. Ale treba zrovna sirup nebo znackove musli vubec nskupujeme ani by me nenapadlo to spojovat s „dopravanim“ detem. Naopak mi to prijdou vyhozené penize za cukr s aromaty. Naopak mam kolem sebe zeny, ktere penize maji a presto - chleba si pecou, vyrabeji marmelady a zavareniny, swapuji hracky, spoustu veci shaneji z druhe ruky, detske obleceni ( treba na miminka ) si vzdy na dane obdobi ruzne popujcujeme
A troufam si rict, ze mame velice stastne deti. Pravda je, ze treba my investujeme dost penez do konicku a nejakeho rozvoje deti. Ale treba u more deti ještě nebyly. A neni to kvuli penězům, vzdy se nam neco seslo ( zdrav. stav, pak jsem pracovala nedostala volno, pak rizikove tehotenstvi…). Takze jsou rodiny, kde se za takovy veci neutraci a neni to tim, ze by na to nebylo a presto jsou deti stastne a in a podobne.
Díky za komentář, fajn že to nepotřebujete a ať vám to moře vyjde ![]()
No a jsou rodiny pro které třeba tyhle dvě věci význam mají a dělají jim život lepší.
Blbá je potřeba koukat druhým do talíře a diktovat jim jak mají žít. Děti jsou šťastné v různých rodinách, na to jak se má žít žádná šablona není.
Btw mně ten soda stream vychází ekonomicky i ekologicky lépe než můj oblíbený Almdudler.
![]()
- Citovat
- Upravit
@MamkaDouDou píše:
Díky za komentář, fajn že to nepotřebujete a ať vám to moře vyjde![]()
No a jsou rodiny pro které třeba tyhle dvě věci význam mají a dělají jim život lepší.
Blbá je potřeba koukat druhým do talíře a diktovat jim jak mají žít. Děti jsou šťastné v různých rodinách, na to jak se má žít žádná šablona není.
Btw mně ten soda stream vychází ekonomicky i ekologicky lépe než můj oblíbený Almdudler.![]()
Nevím, jestli ta pripominka s koukanim do talire mela byt na me nebo obecne? Urcite nikomu nechci diktovat, jak ma zit, mne je to v podstatě jedno. Jen jsem proste chtela ukazat jiny pohled na vec.
Almududler neznam
A Sodastream urcite nikomu neberu. Mne zas na MD zachranuje kapslove kafe, ale kdybych to neměla, preziju taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nick.na.emimimo píše:
Nevím, jestli ta pripominka s koukanim do talire mela byt na me nebo obecne? Urcite nikomu nechci diktovat, jak ma zit, mne je to v podstatě jedno. Jen jsem proste chtela ukazat jiny pohled na vec.
Almududler neznamA Sodastream urcite nikomu neberu. Mne zas na MD zachranuje kapslove kafe, ale kdybych to neměla, preziju taky
Obecně. Tady se prostě řeší jestli paní kupuje značku místo aby se řešilo, že i přes invalidní důchod se snaží pro své děti dělat to nejlepší, co umí. Kéž by to tak bylo vždy.
Almdudler je taková jablečná limča z Rakouska.
- Citovat
- Upravit
@MamkaDouDou píše:
Obecně. Tady se prostě řeší jestli paní kupuje značku místo aby se řešilo, že i přes invalidní důchod se snaží pro své děti dělat to nejlepší, co umí. Kéž by to tak bylo vždy.
Almdudler je taková jablečná limča z Rakouska.
Jako ja taky nemam rada, obecně, když jeden soudi druheho. Kolikrát to clovek pozna i na vlastni kůži a neni to nic příjemného.
Pani ze clanku urcite dela, co muze. Zas ale na druhou stranu sla s kuzi na trh jako takovy „nazorny vzorek“ samozivitelky v CR. Tak se da čekat nejaka reakce lidi, stejne jako reaguji na jiny clanky-o valce, o vlade, o celebritach. Ja osobne bych do toho nesla, abych nechala lidi nahlidnout az na dren
prave kvuli tomu odsouzení. Lidi si na kazdym najdou neco. Ted uz radeji ani nectu diskuze pod clanky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486
Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.
Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?
A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?
Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?
Telefon, internet a Tv nechápu. Platím dvojku a kdybych měla šetřit, tak uberu prostě na víc místech jako voyo, hbo max z TV, neomezená data z mobilu a rychlost internetu doma. Jinak jízdné je asi ovlivněno dojížděním. Nemusí být u nich práce. U našich na vesnici také není. V Praze je 550 základ na měsíc, 940,– dvě pásma je tam i 3 pásma atd. Dost lidí z okolních vesnic či měst do Prahy jezdí pracovat, takže mají těch 940,– Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit