Trable s příjmem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
466
6.6.23 21:46
@MamkaDouDou píše:
To ale vůbec nemusí být chyba paní, ale redakce. Plus když víš kde hledat, tak dokážeš leccos koupit levněji. My třeba chytli jablečnej sirup za 49,– na Pilulce :lol:

Myslíš, že děti samoživitelek si nesmí nic dopřát? Že by měli být jak v trestaneckém táboře? Já bych si třeba přála, aby každé dítě mělo možnost mít co nejvíce pěkné dětství, aby nemuseli jako my hledat výmluvy, proč nemůžeme se spolužáky do kina a klidně si dopřáli i značkový musli.

Nikdy nepochopím matky, co mají tak málo empatie, aby nepřáli dětem prostě jen pohodu a hojnost.

Dobry den, neberte muj koment jako „hejt“, treba jen jako jiny pohled, zivotni styl.
V moji socialni bubline vyslovene samozivitelky nemám. Mam - li mluvit konretne o nas, nouzí netrpime, mame dve deti, ja nyni na MD. Ale treba zrovna sirup nebo znackove musli vubec nskupujeme ani by me nenapadlo to spojovat s „dopravanim“ detem. Naopak mi to prijdou vyhozené penize za cukr s aromaty. Naopak mam kolem sebe zeny, ktere penize maji a presto - chleba si pecou, vyrabeji marmelady a zavareniny, swapuji hracky, spoustu veci shaneji z druhe ruky, detske obleceni ( treba na miminka ) si vzdy na dane obdobi ruzne popujcujeme :D
A troufam si rict, ze mame velice stastne deti. Pravda je, ze treba my investujeme dost penez do konicku a nejakeho rozvoje deti. Ale treba u more deti ještě nebyly. A neni to kvuli penězům, vzdy se nam neco seslo ( zdrav. stav, pak jsem pracovala nedostala volno, pak rizikove tehotenstvi…). Takze jsou rodiny, kde se za takovy veci neutraci a neni to tim, ze by na to nebylo a presto jsou deti stastne a in a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
6.6.23 22:02
@Nick.na.emimimo píše:
Dobry den, neberte muj koment jako „hejt“, treba jen jako jiny pohled, zivotni styl.
V moji socialni bubline vyslovene samozivitelky nemám. Mam - li mluvit konretne o nas, nouzí netrpime, mame dve deti, ja nyni na MD. Ale treba zrovna sirup nebo znackove musli vubec nskupujeme ani by me nenapadlo to spojovat s „dopravanim“ detem. Naopak mi to prijdou vyhozené penize za cukr s aromaty. Naopak mam kolem sebe zeny, ktere penize maji a presto - chleba si pecou, vyrabeji marmelady a zavareniny, swapuji hracky, spoustu veci shaneji z druhe ruky, detske obleceni ( treba na miminka ) si vzdy na dane obdobi ruzne popujcujeme :D
A troufam si rict, ze mame velice stastne deti. Pravda je, ze treba my investujeme dost penez do konicku a nejakeho rozvoje deti. Ale treba u more deti ještě nebyly. A neni to kvuli penězům, vzdy se nam neco seslo ( zdrav. stav, pak jsem pracovala nedostala volno, pak rizikove tehotenstvi…). Takze jsou rodiny, kde se za takovy veci neutraci a neni to tim, ze by na to nebylo a presto jsou deti stastne a in a podobne.

Díky za komentář, fajn že to nepotřebujete a ať vám to moře vyjde :)

No a jsou rodiny pro které třeba tyhle dvě věci význam mají a dělají jim život lepší.

Blbá je potřeba koukat druhým do talíře a diktovat jim jak mají žít. Děti jsou šťastné v různých rodinách, na to jak se má žít žádná šablona není.

Btw mně ten soda stream vychází ekonomicky i ekologicky lépe než můj oblíbený Almdudler. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
466
6.6.23 22:13
@MamkaDouDou píše:
Díky za komentář, fajn že to nepotřebujete a ať vám to moře vyjde :)

No a jsou rodiny pro které třeba tyhle dvě věci význam mají a dělají jim život lepší.

Blbá je potřeba koukat druhým do talíře a diktovat jim jak mají žít. Děti jsou šťastné v různých rodinách, na to jak se má žít žádná šablona není.

Btw mně ten soda stream vychází ekonomicky i ekologicky lépe než můj oblíbený Almdudler. :mrgreen: :mrgreen:

Nevím, jestli ta pripominka s koukanim do talire mela byt na me nebo obecne? Urcite nikomu nechci diktovat, jak ma zit, mne je to v podstatě jedno. Jen jsem proste chtela ukazat jiny pohled na vec.
Almududler neznam :) A Sodastream urcite nikomu neberu. Mne zas na MD zachranuje kapslove kafe, ale kdybych to neměla, preziju taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
6.6.23 23:26
@Nick.na.emimimo píše:
Nevím, jestli ta pripominka s koukanim do talire mela byt na me nebo obecne? Urcite nikomu nechci diktovat, jak ma zit, mne je to v podstatě jedno. Jen jsem proste chtela ukazat jiny pohled na vec.
Almududler neznam :) A Sodastream urcite nikomu neberu. Mne zas na MD zachranuje kapslove kafe, ale kdybych to neměla, preziju taky :)

Obecně. Tady se prostě řeší jestli paní kupuje značku místo aby se řešilo, že i přes invalidní důchod se snaží pro své děti dělat to nejlepší, co umí. Kéž by to tak bylo vždy.
Almdudler je taková jablečná limča z Rakouska.

• Citovat
  • Upravit
466
7.6.23 06:50
@MamkaDouDou píše:
Obecně. Tady se prostě řeší jestli paní kupuje značku místo aby se řešilo, že i přes invalidní důchod se snaží pro své děti dělat to nejlepší, co umí. Kéž by to tak bylo vždy.
Almdudler je taková jablečná limča z Rakouska.

Jako ja taky nemam rada, obecně, když jeden soudi druheho. Kolikrát to clovek pozna i na vlastni kůži a neni to nic příjemného.
Pani ze clanku urcite dela, co muze. Zas ale na druhou stranu sla s kuzi na trh jako takovy „nazorny vzorek“ samozivitelky v CR. Tak se da čekat nejaka reakce lidi, stejne jako reaguji na jiny clanky-o valce, o vlade, o celebritach. Ja osobne bych do toho nesla, abych nechala lidi nahlidnout az na dren :lol: prave kvuli tomu odsouzení. Lidi si na kazdym najdou neco. Ted uz radeji ani nectu diskuze pod clanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
27.6.23 09:59
@Cenarius píše:
Jako musím se tu zeptat v plénu. Jelikož poslední dobrou mě vyloženě hnou žlučí neustále články o samozivitelkach a jaký jsou to chudery a jak umírají hlady na ulici apod. Vždycky je k tomu článek, který je napsaný úplným xxxx.

https://www.seznamzpravy.cz/…nusni-231486

Například tady. Alimenty na dvě děti má 2000 a má v pí* či, vůbec to neřeší a je s tím spokojená a jen brečí.

Pak tam má telefon, internet, televize 3500,–, to si dělá jako p*rdel? A pak si ještě někde otevře hubu a brečí nad tím že nemá peníze?

A jízdné 930,– měsíčně? To mě vojed z boku, kde je to takto drahý?

Jak má mít člověk soucit se samozivitelkama, když tyto články jsou jen plný nesmyslů a naprosto finančně negramotných individuí?

Telefon, internet a Tv nechápu. Platím dvojku a kdybych měla šetřit, tak uberu prostě na víc místech jako voyo, hbo max z TV, neomezená data z mobilu a rychlost internetu doma. Jinak jízdné je asi ovlivněno dojížděním. Nemusí být u nich práce. U našich na vesnici také není. V Praze je 550 základ na měsíc, 940,– dvě pásma je tam i 3 pásma atd. Dost lidí z okolních vesnic či měst do Prahy jezdí pracovat, takže mají těch 940,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí