Trable s příjmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stinga píše:
dcera do školy potřebuje internet doma, předminulé dva roky běžela výuka online, není to tak dávno
Ona je úplně mimo. I s tou brigádou. Dnes nemůže 14leté dítě na brigádu. Až od 15 let. A s tím internetem to úplně zabila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Internet je základní životní potřeba, ale mají ho u každého mekáče, v každém nákupáku etc. Vím, o čem mluvím, já studovala semestr školu ve Španělsku, všechna skripta ve španělštině (ačkoliv výuka byla v AJ, španělsky jsem uměla to, co se dá naučit za 12 hodin v jazykovce) a na internet a mobil jsem taky jako student neměla (a potřebovala jsem si vše z těch skript překládat na google), tak jsem holt chodila s notebookem po večerech sedět ven ke škole, kde šla chytit slabá školní WiFi.Kecy, že se dnes člověk neobejde bez placeného internetu (když zadarmo je dnes už všude) a bez tarifu za 500, jsou naprostý nesmysl.
![]()
Nemůžeš srovnávat dítě na ZŠ a tvoje studium na VŠ. Syn dělá například projekty na počítači. Nejsou hned hotové. Už vidím jak si bere MacBook někam, kde je veřejná WiFi. Kolikrát potřebuje také hned tisknout. Má si s sebou vzít i tiskárnu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 Za další, učitelé píší dětem zprávy nebo úkoly přes Bakaláře. Internet je nutný. Proč tu stále píšeš, co bylo Kdysi.
Teď je teď. Doma pokročila a internet se zabydlel i ve školství. Děti s ním pracují i doma v rámci výuky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já fakt žasnu, každému leží v žaludku ženská, která je těžce nemocná, maká, při tom se stará a živí dvě děti (ještě nedávno živila tři). To je měla pohodit před kostelem nebo strčit do baby boxu? Věřte, že pak by to naši společnost stálo na daleko víc. Nebo je měla uškrtit? I ten její pobyt ve vězení by nás přišel na víc. Proč se milý zakladateli nerozčiluješ spíš nad tím, že je u nás možné, že si chlap udělá tři děti a platí na ně pouhé 2000!!! Vadí Vám samoživitelka, která dělá, co může a nevadí vám krkavčí otec, který nedělá nic? Jsme divní společnost!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo pak si děti chodí chytat veřejnou Wifi ke škole a připletou se do cesty nějakýmu lidskýmu odpadu. Mít internet doma by měl být standard, nežijeme v devadesátkách.
- Citovat
- Upravit
@stinga píše:
dcera do školy potřebuje internet doma, předminulé dva roky běžela výuka online, není to tak dávno
Je již dva roky po domácí výuce. Dcera nepotřebuje internet doma. Viz. můj příspěvek. Dcera potřebuje internet, to souhlasím. Jaký je rozdíl mezi internetem venku a internetem doma? Ten doma je lepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:Říkám, když jsem na VŠ na internet neměla, ve Španělsku (ono tam bylo nutné zaplatit ho na 2 roky a ještě instalační poplatek), tak jsem ho prostě doma neměla.
@Limi123 Ty jsi úplně mimo.Dítě potřebuje internet doma a ne na místech, kde je zadarmo. Dítě si tam vezme počítač?
A hlavně veřejný internet není bezpečný.
Studovala jsem VŠ. Internet byl potřeba úplně ke všemu. Skripta byla ve španělštině, já španělsky neuměla (výuka v AJ), všechno ze skript jsem ručně přepisovala do google translate, abych rozuměla, co v těch skriptech je.
I přesto jsem tu VŠ zvladla, vše na samé jedničky. Holt jsem po večerech seděla vedle školy na trávníku na jednom místě, kde WiFi šla chytit.
Dnes můžeš chytit WiFi v každém nakupaku.
Pokud mi někdo tvrdí, že dítě potřebuje internet doma, když tedy zrovna není distanční vyuka, tak kecá.
Jinak já bych ten internet dítěti také dopřála, je fajn, že na to mají. Ale rozhodně to není chudá paní, která šetří, kde může. Kdyby šetřila, kde může, tak místo 3500 za tv+mobil+ internet platí něco mezi 200 a 900 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Je již dva roky po domácí výuce. Dcera nepotřebuje internet doma. Viz. můj příspěvek. Dcera potřebuje internet, to souhlasím. Jaký je rozdíl mezi internetem venku a internetem doma? Ten doma je lepší?
internet doma je dávno naprostý standard, děti do školy potřebují také tiskárnu, jak už tu bylo řečeno - že ho tvoje dcera nepotřebuje, neznamená, že ho nikdo nepotřebuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše: Říkám, když jsem na VŠ na internet neměla, ve Španělsku (ono tam bylo nutné zaplatit ho na 2 roky a ještě instalační poplatek), tak jsem ho prostě doma neměla.Studovala jsem VŠ. Internet byl potřeba úplně ke všemu. Skripta byla ve španělštině, já španělsky neuměla (výuka v AJ), všechno ze skript jsem ručně přepisovala do google translate, abych rozuměla, co v těch skriptech je.
I přesto jsem tu VŠ zvladla, vše na samé jedničky. Holt jsem po večerech seděla vedle školy na trávníku na jednom místě, kde WiFi šla chytit.
Pokud mi někdo tvrdí, že dítě potřebuje internet doma, když tedy zrovna není distanční vyuka, tak kecá.
Jinak já bych ten internet dítěti také dopřála, je fajn, že na to mají. Ale rozhodně to není chudá paní, která šetří, kde může. Kdyby šetřila, kde může, tak místo 3500 za tv+mobil+ internet platí něco mezi 200 a 900 Kč.
Fakt nechápeš rozdíl mezi dítětem a dospělým na VŠ? Dítě na prvním stupni ZŠ asi nebude sedět v nákupáku a dělat úkoly. ![]()
- Citovat
- Upravit
@topazio píše:
![]()
Nemůžeš srovnávat dítě na ZŠ a tvoje studium na VŠ. Syn dělá například projekty na počítači. Nejsou hned hotové. Už vidím jak si bere MacBook někam, kde je veřejná WiFi. Kolikrát potřebuje také hned tisknout. Má si s sebou vzít i tiskárnu?
Ne, má to vytisknout v copy centru. Pokud nemáš dost peněz. Pokud máš, tak klidně kup tiskárnu a internet, však je to pohodlnější.
Pokud máš dost peněz, tak prosím, je super, že si můžeš internet zaplatit. My ho doma také máme ![]()
Ne, mé studium na Vš v jazyce, který jsem neuměla, se opravdu nedá srovnávat s občasným projektem na ZŠ, to máš pravdu.
Příspěvek upraven 30.05.23 v 12:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše: Říkám, když jsem na VŠ na internet neměla, ve Španělsku (ono tam bylo nutné zaplatit ho na 2 roky a ještě instalační poplatek), tak jsem ho prostě doma neměla.Studovala jsem VŠ. Internet byl potřeba úplně ke všemu. Skripta byla ve španělštině, já španělsky neuměla (výuka v AJ), všechno ze skript jsem ručně přepisovala do google translate, abych rozuměla, co v těch skriptech je.
no už jsem to tady jednou psala, tak kontaktuj reportéra ze Seznamu, nebo kde ta reportáž vznikla, a poraď paní, jak může levněji žít bez ztráty svého standartu - tím že si to tady píšeme na emimču, to si jen tak plkáme mezi sebou, paní možná ani netuší, že nějaké emimino existuje - a když teda nesmí mít internet doma, aby byla správná socka, tak se to ani nikdy nedozví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
Ne, má to vytisknout v copy centru. Pokud nemáš dost peněz. Pokud máš, tak klidně kup tiskárnu a internet, však je to pohodlnější.Pokud máš dost peněz, tak prosím, je super, že si můžeš internet zaplatit. My ho doma také máme
Ne, mé studium na Vš v jazyce, který jsem neuměla, se opravdu nedá srovnávat s občasným projektem na ZŠ, to máš pravdu.
Příspěvek upraven 30.05.23 v 12:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamkaDouDou píše:
Fakt nechápeš rozdíl mezi dítětem a dospělým na VŠ? Dítě na prvním stupni ZŠ asi nebude sedět v nákupáku a dělat úkoly.
Nebude? Tak nebude, no. Tak pak holt nemají na jiné věci. Život je otázkou priorit.
Jinak já být na místě paní, tak ten internet si také nechám, osekam ten zbytek a z 3500 je najednou 900.
A ty 2600 bych šetřila a v září bych jela k moři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamkaDouDou píše:
Fakt nechápeš rozdíl mezi dítětem a dospělým na VŠ? Dítě na prvním stupni ZŠ asi nebude sedět v nákupáku a dělat úkoly.
začíná mi to tu připadat, jak diskuse s Lucenkou, jedna jede kolovrátek, jak paní s dcerou nejsou dost socky a dává hraběcí rady, ať to stojí, co to stojí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:v copy centru ale také netisknou zadarmo - to se jí sakra nevyplatí
Jasně, dítě do školy tiskne za 2600 měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit