Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla bych v klidu. Nedávno se mi to stalo v Lidlu. Jedno dítě v kočáru řvalo, druhé něco nutně pořebovalo a já si dala kafe asi za 200 na boudu kočaru místo do košíku a upozornila mě až pokladní. Koukala na mě blbě, ale já se omluvila a jelo se dál. Buď v klidu ![]()
Vždyť se nic nestalo, nevyčítej si to
prostě se stane, bylo to omylem.. ikdyby tam měli nějaký záznam tak se nic neděje. Jedině že by došlo ke konfliktu, což určitě nedošlo ![]()
Nešil to se stane, řekla bych jí, že jsem si toho nevšimla, kvůli tužce tě nahlásit nikam nepůjdou.
@sunshine125
Tužka stála 90 Kč, bylo mně tak nanic, že jsem se tam asi za hodinu ještě vrátila pro zubní pastu a chtěla se paní omluvit, ale sledovala mě tak podezíravě a pořád koukala na přenos z kamer, že jsem to vzdala ![]()
Mně se něco podobného jednou stalo v cukrárně, nezaplatila jsem zmrzlinový pohár, prostě jsem odešla a až doma si uvědomila, že jsem jej nezaplatila, tak jsem si našla t. č. na netu a zavolala tam, vzala to servírka, která mě obsluhovala, tak jsem jí to vysvětlila a domluvily jsme se na den, kdy jí útratu zaplatím.
Taky jsem se bála, že mě mají někde na záznamu a je to cukrárna, do které chodím, tak jsem z toho byla zaskočena.
Nicméně ta servírka ze mě má trochu legraci - cosi si špitala směrem ke mně s ostatními servírkami a to se tvářila velmi chápavě, že tohle se může stát každému. Kašlu na to, už je to za mnou.
Na 99% Ti nic nemohou, to by Ti rovnou řekli, že si myslí, že jsi jim tu tužku ukradla.
Holky děkuju. Já začala hned něco blekotat na omluvu ale na ni bylo vidět, že už mě zaškatulkovala
@Anonymní píše:
@sunshine125
Tužka stála 90 Kč, bylo mně tak nanic, že jsem se tam asi za hodinu ještě vrátila pro zubní pastu a chtěla se paní omluvit, ale sledovala mě tak podezíravě a pořád koukala na přenos z kamer, že jsem to vzdala
paní má za chycené lupiče nejspíš nějaké body, proto je tak bedlivá. Neřeš to a chovej se jako by nic. Stávají se i horší věci ![]()
Já být tebou tak tam jdu znova a při placení začnu vtipkovat že dnes jsem nezapomněla zaplatit a že doufám, že už mě nenahlásili do pořadu „kriminální ústředna pátrá“… určitě se zasměje a uleví se ti
Ne neobvini, no taky by mi bylo asi trapně, ale nic hrozného se nestalo. Chodíš tam často?
Trapas to je, ale z niceho te zpetne neobvini. Pracuji v obchodu a tohle se stava. ![]()
@Doe_Jane píše:
Já být tebou tak tam jdu znova a při placení začnu vtipkovat že dnes jsem nezapomněla zaplatit a že doufám, že už mě nenahlásili do pořadu „kriminální ústředna pátrá“… určitě se zasměje a uleví se ti
To je blbost, tím by na sebe akorát upozornila, teoreticky, když věděla, že je v košíku nezaplacené zboží, tak to měla řešit zakladatelka hned… neřešila, chápu, byla z toho zaskočena, teď bych to ale už nevytahovala v žádném případě… tedy aspoň mě být prodavačkou by to naštvalo… ![]()
Je to drogerka teta kam chodím jen dvakrát za rok, když tam jedu k doktorce, mám takový výčitky, že tam snad kvůli tomu pojedu se omluvit. Ale zase na rčení „čím víc se hov*o rozmazává, tím víc smrdí“ asi něco bude, tak nevím zda je to dobrý nápad. Každopádně to podruhé, když jsem tam přišla, jsem chodila zmateně po obchodě a pak lapka tu zubní pastu abych něco měla. Jestli tohle uvidí na záznamu tak řeknou že jsem totálně mimo
Kliiid:) mne se už několikrát stalo, ze jsem projela s prckem kasu a zapomela nahlásit rohlík co měl malý v puse. A jednou pár švestek zavěšených na kočárů. Když jsem si to všimla u kasy, tak jsem se ozvala, na parkovišti jsem na to prdela. Prodavačky bych si nevšimala. ale vím jak ti je, měla jsem stejně pocity.
@Anonymní píše:
Je to drogerka teta kam chodím jen dvakrát za rok, když tam jedu k doktorce, mám takový výčitky, že tam snad kvůli tomu pojedu se omluvit. Ale zase na rčení „čím víc se hov*o rozmazává, tím víc smrdí“ asi něco bude, tak nevím zda je to dobrý nápad. Každopádně to podruhé, když jsem tam přišla, jsem chodila zmateně po obchodě a pak lapka tu zubní pastu abych něco měla. Jestli tohle uvidí na záznamu tak řeknou že jsem totálně mimo
Má tam být lapla ne lapka
jako že jsem ji vzala do ruky a šla k pokladně.
Dnes se mně stala nepříjemnost, kupovala jsem v drogerie tužku na oči, řasenku a dva laky na nehty, jenže jsem na tu tužku na oči v košíku mrskla igelitku a u pokladny nezaplatila. Poté co jsem si věci začala dávat do tašky se pokladní ptá, zda tu tužku mám taky od nich. Čuměla jsem jak sůva, jasně že mám a v tom mně došlo, že ji nemám zaplacenou. Podle výrazu pokladní jsem pochopila, že mě má za zlodějku a doteď je mně děsně a pořád přemýšlím, zda mě mají někde na záznamu a zda ten záznam někde použijou. Jsem až paranoidní a nadávám si do krav, proč jsem tu tužku nezaplatila. Myslíte, že mě můžou zpětně z něčeho obvinit?