Trápí mě plány přítele na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3724
24.1.18 10:10

Ono ještě k tomu dělání dětí… :) šlo hodně o biologické hodiny… :( ale není to tak, že bychom neřešili, co bude a jak to uděláme. Spíše do okamžiku, než se objevily // jsme prostě méně poslouchali toho druhého a méně vnímali. Já to, jak je to pro něj důležité a on to, jak pro mě je to nepřípustné tam jít bydlet. ale není to tak, že bych mu to neřekla, ví od začátku, že tam nechci. Přesto je to teď předmětem hádek.

Příspěvek upraven 24.01.18 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.1.18 10:16

Jasně bych mu řekla, že tam prostě bydlet nebudu a tečka. Klidně ať si to tam pytlíkuje, ale ze svých peněz (svých, ne společných, co mají jít na dítě atd) a ne na úkor rodiny. Může to mít jako takovej hezkej nekonečnej koníček a jestli se mu to někdy povede dostavět, může to zdědit dítě do začátku :D Ani bych se o tom nebavila, nehádala, nezačínala, svoje stanovisko jsi řekla a pokud nechce konstruktivně komunikovat, tak nemá cenu se o tom dál bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.1.18 10:26

A taky, představ si jak budeš řešit objíždění doktorů s miminem nebo nemocným dítětem? věř, že je to fakt opruz. mě to minulý týden sežralo zhruba 8hodin.

• Citovat
  • Upravit
17307
24.1.18 10:27

Takže to co mi trvalo šest týdnů staví on 8 let :think:
Teď teprve přijde to pravé labůžo…
Buď v klidu, stejně vám nezbývá nic jiného než zůstat v nájmu, on ať si buduje boudu na důchod. Dříve to nestihne. Možná budete mít za pár let víkendové zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.1.18 10:27
@Lily Evans píše:
Jasně bych mu řekla, že tam prostě bydlet nebudu a tečka. Klidně ať si to tam pytlíkuje, ale ze svých peněz (svých, ne společných, co mají jít na dítě atd) a ne na úkor rodiny. Může to mít jako takovej hezkej nekonečnej koníček a jestli se mu to někdy povede dostavět, může to zdědit dítě do začátku :D Ani bych se o tom nebavila, nehádala, nezačínala, svoje stanovisko jsi řekla a pokud nechce konstruktivně komunikovat, tak nemá cenu se o tom dál bavit.

fakt škoda peněz, než to dodělá, tak to bude rujna někde jinde. mohl by za ty peníze budovat někde něco společnýho. protože, jeho peníze jsou společné peníze. takže vždycky bude brát ze společného rozpočtu.

• Citovat
  • Upravit
11565
24.1.18 10:29

@Mutlice Určitě se nestěhuj. Zapoj do toho jeho rodiče, ať mu taky udělají scénku, že chtějí vidět vnouče atd. Případně posonduj nějaké kamarády (ideálně jeho), aby mu popsali, jaký jsou opruz ty věci související s dojížděním.

Jinak bych se ho snažila vmanévrovat do situace, aby se dům (dodělal a) prodal.

Pokud vám rodiče přenechají byt a sami půjdou do menšího (pronájmu?), tak to udělejte (mimino nepočká, než on to dodělá!), a pak můžete řešit, co dál. Chlap zjistí, že nemá čas na mimčo, protože je na stavbě, že nejsou peníze na stavbu apod., a pak bude přístupnější tomu ocenit, co máte, a domu se vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
24.1.18 10:30

No tak předně já se pozastavuju nad tím, že s přítelem žiješ teprve dva roky, z toho jste se 8 měsíců snažili o dítě. Docela fičák. Neznáte se. Nemáte spolu odžito. Svatba taky nic. Neshodnete na tak důležité věci jako je místo k žití.
Zakladatelko zníš mi jako rozumná bytost a o to hůř já chápu to, co a jak teď musíš řešit.
Radu nemám.
Na lont bych nešla ani za zlaté prase. Stát se šoférem a věčným popojížděčem v kolonách…ten barák si ani neužiješ, protože nebudeš mít čas. O zimě ani nemluvím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
24.1.18 10:34

A co si ten dům nechat jako víkendovou chatu třeba? záleží jak jste na tom finančně a jestli by se to vyplatilo
ale tempo kterým to staví, to vidim tak, že až budete v důchodu, tak to bude hotový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.1.18 10:37

Kontramatka: ono to může vypadat rychlé a na můj vkus to je také rychlé. Není to k tématu, ale já jsem žila 7 let ve vztahu, v kterém jsme chtěli rodinu. Zkrachovalo to, když mi bylo přes 30. Pak pár let singl. Takže časově jsem si už nemohla dovolit si něco odžívat… :( ale na miminu jsme se dohodli co cca roce a čtvrt soužití. V minulosti bych do toho takto rychle nešla, ale čas nezastavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.1.18 10:39

V průměru to staví hrozně dlouho to jo. Ale nárazově… Takže pokud se rozhodne, že to dodělá do konce tohoto roku, tak je to reálné. No vím, že stresovat se nemá cenu. Právě, že já nejsem tak nezodpovědný typ, jak může z té diskuze vypadat :think: beru právě až moc ohledů a odpovědnosti ke všemu k okolí, teď ale musím hlavně k miminku a sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.1.18 10:42

Ráda bych reagovala na kontramatku. Co to je za hloupost, od kdy musí mít odžito x let a svatbu, než si pořídí mimčo? Já jsem s přítelem věděla od první chvíle, že spolu zestárneme a miminko jsme chtěli oba co nejdříve. Takže po sedmi měsících jsem již byla těhotná, protože nebylo na co čekat. Svatba bude hned letos. Kamarádka čekala plánovaně miminko po třech měsících vztahu a jsou spolu šťastní a zamilovaní doteď. Nezáleží tedy vůbec na čase, ale jak to člověk cítí. Kolik párů je spolu pět a více let, bez dětí a je to k pláči, jak se k sobě občas chovají.

Příspěvek upraven 24.01.18 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.1.18 10:45

Selketz: já si myslím, že svatba není záruka šťastného vztahu. A znám také hodně spokojených párů, co cca do roka od seznámení čekaly mrně. U mě jednak není čas čekat, až zahřmí, nebo až jednou zjistím, že už je pozdě… a přítele miluji, má hodně vlastností, kterých si vážím. Jen v tomto prostě bojujeme.

Příspěvek upraven 24.01.18 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.1.18 10:47

No a nemůžete si to tam zařídit nějak jednoduše jako víkendové bydlení? Prostě jako jet na chatu a třeba jednou? Ono dělat dítěti taxikáře do x let může být pro někoho docela opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
24.1.18 10:48

@Mutlice tak mateřskou můžete se domluvit že budete v Praze a pak se uvidí, a on si to v klidu muže patlat pomalu po svém. Ono hrubá stavba je nejrychlejší… taky si myslím že pokud byste neměli dvě auta (všude budeš muset autem) tak by to byla komplikace, ty důvody co píšeš hlavně ty babičky atd.. Nemusíte to přeci hned prodávat, můžete na tom pracovat jako na investici do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.1.18 10:51

Pekne jste si to nadrobili…stalo se. Vyuzij jeho styl komunikace a nech to byt. Nez to doklepete k obyvatelnosti muze se stat spoustu veci. Pokud je to tak blizko Prahy, tak tam pravdepodobne vyroste moderni satelit a bud se tam zacnes tesit, nebo se tam priteli prestane libit…co ty vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí