Trauma z porodu-jak řešit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
519
6.7.23 12:59
@Janli píše:
@KáčatáČa vždyť zakladatelka psala, že si ji tam kvůli špatnýmu monitoru nechávali na pozorování…. Máš pravdu, bylo by dobré číst pořádně.

Ano a v dalším textu psala, že veškeré další monitory byly ok až do propíchnutí vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.23 14:02

@KáčatáČa
Pises to dobre, bohuzel se tyhle veci vubec nevi.
Spousta lekaru i PA se bohuzel chova jako naprosti diletanti, navzdory svemu vzdelani.

Vyhrez pupecniku je obrovsky nebezpecna vec, dokonce tady na diskuze byl jednou zmineny tak drasticky nasledek prasknuti vody, az mi z toho bylo blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.7.23 13:09

Já měla porod zakončený VEXem - žádný náročný zásah, ale stejně jsem si dlouho vyčítala, že jsem mohla něco udělat lépe. Nebo doktoři.
Pomohl mi jednak jeden rozhovor s dulou, která říkala, že spousta žen, zvlášť těch, co se na porod připravovaly, má výčitky z toho, když porod nejde úplně podle představ, nebo jsou dokonce nějaké závažnější komplikace. Doporučuje tam i poporodní návštěvu psychologa, nebo rozhovor s dulou.
Mě osobně stačilo pokecat se staršími kamarádkami, kde jsem zjistila, že každá máme nějakou tu porodní bolístku. (prostě se sdílet.. pro někoho to může být vypsání na sítě, pro někoho pokec s kamarádkami nebo mámou, pro někoho deníček…) A pak si uvědomit, že v tu chvíli jsem dělala to nejlepší možné, co jsem znala a mohla, a doktoři buď taky, nebo si snažili usnadnit práci, nebo prostě udělali lidskou chybu. Ve všech případech se nedá dělat nic jiného než sobě i jim odpustit. Všichni jsme jen lidi. A jen kdyby šlo o nějaké opravdu ******, kteří by mohli svým jednáním ublížit i dalším, pak je na místě podat stížnost v nemocnici nebo výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.8.24 06:34

Mela jsem uplne stejny porod, dokonce i tu tachykardii pár hod pred vlastním porodem, s tim ze si me tam taky chteli nechat, ale nakonec
mi dali kontrolu druhý den a příjmový monitor byl naprosto v poradu. Také mi pichli vodu a od te doby to byla cele jedna velka kontrakce, spatne ozvy, hruza des.. s tím rozdílem, ze me na bricho neskakali (nesmi se to delat a pak uz me chteli nastrihnout a vytahnout dite klestema, ale nastesti vyslo dite samo). (Dite nemelo zadne problémy). Pri druhem porodu mi praskla voda az uplne na konci a klasicky porod, ozvy ok, jasny vnimani kdy je kontrakce a kdy ne.. jinak mam nacteny oficialni doporučení pro lékaře co delat a nedelat pri porodu a s tu vodu ti opravdu pichat nemuseli, muze se k tomu přistoupit pri nepokracujici druhe dobe porodní, ale meli by se te zeptat. Me se nikdo neptal poprvý, takze me.to nasralo zpetne. A to s tim skákáním na bricho je hruza, ze se to jeste deje, pri druhem porodu jsem to rekla okamzite, ze si to nepreju a naštěstí mi rekli, ze to nedelaji. A zaloba asi nema cenu, jediný. co muzes žalovat je ten skok na břicho, ostatni veci nejsou prokazatelny a Kiss syndrom u ditete myslim neni ank oficialne uznany jako diagnóza, takze. ppchybuju, ze by to melo úspěch. Ale. napis jim stiznost a tam zmin tem skok na bricho. Ps.. oficiální doporučení je, ze zena ma tlacit, az kdyz ma ten pocit, jinak muze zacit predcasne (cesty otevrene ale dite jeste nedorotocane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí