Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáš v rodině nikoho blízkého kdo by ti řekl co se děje? Třeba bych i pohrozila že svatbu zruším, a vezmeme se tajně, když mi neřeknou co se děje.
Proto jsem nechtela velkou svatbu, vztahy v rodine jsou vselijake a vzdycky se nekomu neco nelibi a mne by to jen kazilo naladu.
Přítel se ptá pořád. Píšou mu jen SMSky, ale on o voze, oni o koze… Prý je dusno kvůli mně, ale nevíme proč. S tchyní doteď žádný problém nebyl, všechno bylo v pohodě. Prý mu nic říkat nebudou… O mně pořád píšou jen ona, ona, ona… Ale co??? To se nedozvíme. Jak se máme na svatbě jako tvářit?
Úřední obřad jde jen se svědky, v tom není problém. Pro to, aby se lidi vzali, potřebují jen, aby tam byli oni a svědkové. Rodinu ani nikoho dalšího k tomu nepotřebuješ…
Pokud netrváš na velké svatbě, a jde ještě zrušit velkou, tak se vemte sami dva se svědky. My to s manželem tak udělali právě z důvodu, že rodiny jsou všelijaké. Jednu středu dopoledne jsme se vzali, odpoledne jsme rozvezli výslužky (které jsem si sama připravila) a druhý den ráno jsme zmizeli na několik dní na svatební cestu. Byli uraženi, ale než jsme přijeli, tak se to nejhorší prohnalo a pak už to šlo snášet. Dnes jsou vztahy v rodině na normální (klidné) úrovni, a nakonec nám dali za pravdu, že takto to bylo nejlepší.
Jak popisuješ situaci, vypadá to, že se rodina dozvěděla bu´d něco co skrýváš, nebo jim někdo něco nakukal a oni tomu uvěřili a teď se bojí, že jejich syn nebude šťastný. Jako na rovinu, proti pomluvě se nedá bránit, ale pokud by to až takto zasahovalo do rodinných vztahů, tak by bylo záhodno zjistit odkud vítr vane a podat TO za pomluvu.
No je divný, že obě rodiny mají „něco“ proti svatbě. A co tvoje rodina? Píšeš, že taky není naladěná svatebně. Nesouvisí to spolu?
Být vámi, tak s přítelem rodiny obejdu a budu chtít vědět o co jde. Pokud proti tobě něco mají, ať to řeknou a pokud ne a situace se nezlepší, tak jim řekněte, že na svatbu chodit nemají…
Já nevím, ale pokud máte úřední obřad, tak jde absolvovat jen se svědky, proč by ne? Zajdi se zeptat na úřad. Ale co vyřešíš dvěma svatbami? Proč pak dělat velkou s rodinou, když obecně se svatbou mají problém? Dvakrát se vdávat nemůžeš, tak druhá by musela být je neoficiální.
Svatba je především o vás dvou. Já bych taky klidně řekla, že jestli se nesrovnají, svatba proběhne bez nich. Raději sama se svědky než otrávené ksichty kolem.
Svatbu můžete udělat jen se svědky. Nebo si místo rodiny pozvěte přátelé. Taky mi to připadá, jako by se něco o tobě dozvěděli, co jim hodně vadí. Co to zkusit vytáhnout z někoho jiného, třeba sourozenců nebo tet? Někdo musí vědět, co se děje. Každopádně svatba bez rodiny není nic špatného, když nemáte dobré vztahy.
Můžete si svatbu, myšleno obřad, udělat jen se svědky a pak třeba za týden, dva až největší emoce ze strany rodin opadnou udělat oslavu pro všechny co budete chtít.
Kamarád takhke měl tajnou svatbu, nikdo kromě jich a svědků o tom nevěděl, a za asi měsíc udělali oslavu pro všechny ostatní a myslím že všichni byli spokojení.
Moje rodina… Matka je vdaná poněkolikáté a řeší jen sebe: oblečení a boty. Nám nepomáhala s ničím, ale jako „svatební matka“ čeká projevy úcty. Ta je naladěna takto. Partnerova rodina neměla zájem o nic. Teď najednou problém. Netajím rozhodně nic: dluhy, nevěry, podvody… Nic. Nevím, jestli prostě starší členky rodiny nedělají peklo, protože žarlí, že se bereme a zakládáme rodinu a ony už to prokaučovaly… Nevím. Oni jsou silný ženský klan, partner je nejmladší člen rodiny a jediný chlap. Je to jako přivdat se ke Kardashiankám. Dvě svatby… aby ta první byla jen naše, jen nás dvou, nikdo ji nezkazí.
U nas to je taky komplikovane. Vzala bych se nekde na hezkem miste jen se svedky, na rodiny se vybodla a za usetrene penize si uzila super libanky. My se vzali v jedne svetove metropoli, jen se svedky, byl to mejdan a moc radi na to vzpominame. K cemu svatba s rodinou, kdyz jsou takovi?!?!?!
@Anonymní píše:
Holky, za 5 týdnů máme svatbu. Rodina ženicha najednou začala dělat problémy a vymýšlet si, teď nás ignorují a nemluví s námi. Důvod nám říct nechtějí a posílají nám hnusné, ale nicneříkající SMSky. Moje rodina je taky naladěná všelijak, jen ne svatebně. Chci se zeptat, je možné mít svatbu jen se svědky a potom až absolvovat tu velkou svatbu s rodinou? Obřad máme ale úřední. Já myslím, že to nijak nejde… Ale třeba vás něco napadne. Strašně se trápíme a nevíme proč, co se komu nelíbí. Celé dny brečím a na svatbu se už ani netěším.
ahojky pokud se vy dva milujete překonáte i tohle…pokud se rodině z ženichovi strany nelíbí, že se berete vemte se natajno jen se svědky a oběd… nejlepší by bylo posunout datum svatby na dřívější datum aby tě nemohli stále napadat…a potom udělat bud slavnostní hostinu nebo masíčko a bečku pro všechny ostatní…ted záleží jestli ty dvě rodiny se snesou společně a tam není ten problém…já když se vdávala tak jsme měli obřad na radnici-mi, svědci a rodiče + slavnostní oběd a focení…pač s mé strany byli na svatbě jen 4 lidi a s manželovi asi 80 tak jsme to pojali jako venkovní odpolední posezení u ohně s masíčkem na rožni a pivkem…pro mé překvapení mi známá nachystala i slavnostní tabuli a vše co k tomu patří…hrál nám starší pán jako DJ a všichny se bavili…otec od ženicha mi pořád tvrdil proč to neuděláme jinak, že je vše zbytečné, že se máme vzít+ svědci, že mu se na žádnou svatbu nechce, ale já chtěla vidět jeho celou velkou rodinu pohromadě nakonec byli spojeni všichni…ono i težké radit co a jak když my do tvé situace úplně nevidíme…hlavně vše proberte s přítelem co by bylo nejlepší a to udělejte…držím pěsti at to váš vztah ještě posílí a vy jste štastní…
Musim rict, ze pokud se nekdo chova sproste, dela problemy, pomlouva, pise nejake podivne zpravy a nevestu nazyva „vona“, tak si dle meho nazoru zadne pozvani na svatbu nezaslouzi. To je sebemrskactstvi! Proc?! Neumi se chovat a jsou to celkove nejaci pokriveni neduveryhodni pribuzni. At si trhnou nohou a uzijte se VAS den podle sebe!!!
Nás to rozhodně stmeluje, jen jsme oba v šoku, co se děje. Nikdo nechce nic říct… ![]()
Holky, za 5 týdnů máme svatbu. Rodina ženicha najednou začala dělat problémy a vymýšlet si, teď nás ignorují a nemluví s námi. Důvod nám říct nechtějí a posílají nám hnusné, ale nicneříkající SMSky. Moje rodina je taky naladěná všelijak, jen ne svatebně. Chci se zeptat, je možné mít svatbu jen se svědky a potom až absolvovat tu velkou svatbu s rodinou? Obřad máme ale úřední. Já myslím, že to nijak nejde… Ale třeba vás něco napadne. Strašně se trápíme a nevíme proč, co se komu nelíbí. Celé dny brečím a na svatbu se už ani netěším.