Nemám cukrovku, přesto mě trápí třes, slabost a neustálý hlad

Anonymní
30.10.25 18:54

Třes, neustálý hlad, slabost - ne cukrovka

Ahoj, už několik let mě trápí dennodenně problém s hladem. Přijde mi, že mám neustále hlad, jako bych hrozně rychle trávila, např. ráno vstanu a do cca 20 minut si musím dát snídani, jinak se mi rozjede třes rukou, slabé nohy atd. Nebo - sním normální oběd a za hodinu cítím takový ten bolestivý pocit v břiše jako když víte, že za chvíli už zase budete mít hlad. Tohle se mi stává naprosto každý den. Nezáleží, co za jídlo to je.
Další věc co se mi běžně stává je, že jdu na procházku (skoro každý den si vyčistit hlavu) a po nějaké chvíli začnu mít slabost v nohou, až si musím sednout. Včera jsem už skoro pletla nohama po cca 2km.
Jinak jsem docela drobná, hubená a je mi přes 20 a pravidelně sportuji.
Myslela jsem, že je to cukrovka, ale odběry prý v pořádku. Doktor mi řekl, že k hypoglykémii mají drobní lidé sklony. Nemá to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
30.10.25 18:58

Jis vyzivove hodnotná jidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
30.10.25 19:05

Jak jíš? Mně se tohle děje, když sním jídla založená na sacharidech, s malým množstvím bílkovin. A hodně se mi tyto stavy upravily poté, co jsem začala „snídat“ = jíst první jídlo až tak v 9, 10, 11h. tj. formu přerušovaného půstu. Výkyvy glykemie se mi od té doby upravily. Jinak jsem hodně drobná, 53kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 19:32

@Barborap1 ano, jak se věnuju sportu, tak i jídelníček je pro mě důležitý. Jak píšu, nezaleží na tom co sním, děje se to furt…

• Citovat
  • Upravit
3209
30.10.25 19:35
@Anonymní píše: Více

Zkoušela sis hlídat, abys jedla potraviny s nízkým glykemickým indexem? Např. z bílého rohlíku mám do hodiny hypo, z žitného celozrnného chleba vydržím 3-4h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
30.10.25 19:36

Stitna zlaza? Mas vysetreno?

Gilbertuv syndrom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
30.10.25 20:14

Jezis tohle mam ja. Vzdy se zacnu uplne klepat a mam pocit ze odpadnu! Doted nevim, co to je, ale cukr si merim a ten je vzdy ok, i tlak. Takže to je něco jinyho.. Štítku mam ok už několik let, sice hraniční, ale bez léků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
30.10.25 20:30

Tohle se mi děje, pokud nejím dostatek bílkovin a vlákniny. Zkuste jíst hodně bílkovin hned od rána a jídla s nízkým glykemickým indexem. Mělo by to přestat defacto ihned… Jinak tím, že necháte takhle skákat inzulín, si na tu cukrovku do budoucna dost zaděláváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21725
30.10.25 21:25

Já tohle mívám, když si nedám k obědu maso. Dneska jsem měla ovocný knedlíky (úžasně dobrý :mrgreen: ) a jak jsem šla domů, musela jsem si vzít hroznový cukr. Jinak také mám všechny hodnoty v pořádku. Mám to takto v podstatě od puberty. U mě je to ještě posíleno dost nízkým tlakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 21:44

@andiedvorakova nechápu, jak ho já “nechávám skákat”, ale dobrá..jím ke snídani hodně vajíčka, kuř. šunku atd a upřímně možná je to pak trochu lepší, ale děje se mi to i tak. Mozná ne hodinu po snídani, ale třeba po dvou už ano..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.25 21:46

@nozu ten nízký tlak mám taky, jednou jsem si spodní tlak naměřila 53 cca. No je možný, že to maso mě asi taky udrží “v klidu” déle, možná tím jak se déle tráví

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.25 21:49

@teroonka upřímně jím tak nějak všechno, rozhodně se silně přikláním k zdravějším variantám jako ten celozrný chleba atd., ale nějak extra ten glykemický index nehlídám no

• Citovat
  • Upravit
134
3.11.25 08:04
@Anonymní píše: Více

Ono záleží co jíš. Jsem starej chlap a pokud si nedám jídlo s bílkovinami, masem, tak to mám stejné. Buchet sním půl plechu a do půl hodiny mám hlad, že bych omdlel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.11.25 21:25

No jestli je podezření na hypoglykemii, tak asi není nc jednoduššího, než si s sebou vzít třeba např. energetický gel a dát si ho, když ti bude nejhůř. Zabere do pár minut, Já jsem měla něco podobného jen, když jsem hubla a měla jsem ve stravě hodně bílkovin a opravdu málo sacharidů. Tedy opak, co tu píší ostatní.
Bylo by vhodné si pomocí kalorických tabulek překontrolovat, jestli máš v pořádku příjem a rozložení makroživin, pak se podívat na ten glykemický index a celkově jestli nemáš moc nízký příjem vůči výdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.11.25 21:31

No jestli je podezření na hypoglykemii, tak asi není nc jednoduššího, než si s sebou vzít třeba např. energetický gel a dát si ho, když ti bude nejhůř. Zabere do pár minut, Já jsem měla něco podobného jen, když jsem hubla a měla jsem ve stravě hodně bílkovin a opravdu málo sacharidů. Tedy opak, co tu píší ostatní.
Bylo by vhodné si pomocí kalorických tabulek překontrolovat, jestli máš v pořádku příjem a rozložení makroživin, pak se podívat na ten glykemický index a celkově jestli nemáš moc nízký příjem vůči výdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí