Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nás je to s hlídáním taky těžké. Tady mám jen tchána a tomu svěříme max jedno dítě. Moji rodiče jsou 300km daleko a navíc ještě oba pracují. Naštěstí tu máme hodnou tetu a manželovu babičku, kterým tam čas od času můžeme nechat obě starší děti klidně celý den. Ale nechceme to moc zneužívat ![]()
@MisaHanuska Kluci právě taky mají jen jednu babičku - moji mamku. Ta si kluky bere, snažím se jí moc nevyužívat a dávat jí je jen když ona si řekne..většinou si ale vezme jen toho staršího…pokud je ale doma děda (jezdí domů jednou za měsíc na týden), tak ten si bere oba + ještě děti od mých sourozenců…předminulý víkend měli 5 dětí
![]()
@kacabus Oni ti moji raubíři mají teda ještě stále 2 babičky, jednu teda „levou“ jak my říkáme
Ale obě jsou těch 300km daleko, stejně tak i dva dědečkové, jeden opět „levý“
Tady mám jen toho tchána a on je fakt zlatý. Chodí s náma na plavání, s nejstarším i cvičit…přes den kdykoli pohlídá, to jo. Ale jak říkám vždycky má jen to jedno dítko
Prostě tak nějak jak tam není ta ženská ruka, máme trochu strach mu je svěřit třeba na dýl ![]()
Teda holky…začínám mít čím dál větší strach z těch 3..:D né jen po psychické stránce ale i finanční ale zase, když už se stalo.. tak asi na výběr nemáme.. nemohla bych ho připravit o život. Jsem teď informovala dětskou doktorku co k ní děti chodí.. a málem se ze začátku vyvrátila.
Pak se začla smát a prý to zvládneme.
![]()
@Pavca3388 zvládnete to určitě…hele začátek je fakt těžký, ale ted po 4 měsících je to super
starší kluci pořád chtějí pomáhat, takže stále nosí plenku na přebalování, ne utírání
uklízí po něm hračky (svoje uklízet nechtějí
)…malej už ted velký bráchy zbožňuje, pořád se na ně směje…psychicky mi pomáhá manžel, a finančně bych ze začátku řekla, že 1. je určo nejnáročnější…později až budou kroužky, výlety…tak už bude v práci a zase to bude o něčem jiným…
@kacabus
Přesně. Já když vidím, jak ti starší to nejmenší milují, pořád by ho pusinkovali, hladili…Tak je to úžasný pohled.
@Pavca3388 Měj na paměti, co se říká. Že 2 a 3 už není takový rozdíl jako 1 a 2 a za mě to tak teda zatím vypadá. ![]()
@MisaHanuska to je škoda no…jinak u nás je taky preferovaný jen ten starší, dlouho mi trvalo přesvědčit mamku, že i ten menší by k ní chtěl jí…ta dlouho ho odmítala, že on k ní chce jít vyjmečně… moc tam chodit nechce, jen pokud je doma děda, to by tam chtěl být pořád…Jinak kluci mají ještě prababičku a tak by je tam mohla a chtěla mít pořád
za 14 dní k ní jedou asi na 10 dní…ona bydlí 180 km od nás a kluci jsou tam spokojený…
@MisaHanuska píše:@Pavca3388 Měj na paměti, co se říká. Že 2 a 3 už není takový rozdíl jako 1 a 2 a za mě to tak teda zatím vypadá.
přesně tak…a hlavně mám pocit, že s jedním jsem nezvládla tolik, jako se třema
![]()
@kacabus Já teda vídím, jak to má děda jinak s klukem a holkou. Se synkem byl schopný být celé dopoledne venku atd. Dcerku vezme tak max na procházku a potom jdou k němu třeba vařit atd.
Jinak já už se taky těším až děti trochu povyrostou, mamča půjde do důchodu a my jí je tam budeme moct třeba 14 dní nechat. Teda aspoň ty starší. I když jich tam bude dost, takže v budoucnu určo zvládnou i ty tři
![]()
@kacabus píše:
přesně tak…a hlavně mám pocit, že s jedním jsem nezvládla tolik, jako se třema![]()
![]()
jjj, by všichni ti zaměstnavatelé měli vidět ten management, který musíme s více dětma zvládat…to by pak neexistovala nezaměstnaná matka od dětí ![]()
@MisaHanuska píše:
jjj, by všichni ti zaměstnavatelé měli vidět ten management, který musíme s více dětma zvládat…to by pak neexistovala nezaměstnaná matka od dětí
přesně tak
![]()
No holky to se taky bojím..že neseženu pak práci..to by bylo v pytli.. nechci, aby jsme žily jako chudáci.. aspon, aby na ty kroužky a výlety sem tam byla nějaká ta kačka..
No ted na RD se to ještě dá.. ale pak jak budou chtít všichni třeba na školu v přírodě.. to bude mazec..ale tak si říkám, že Filda je 4roky od Terezky a pokud pojede někam se školou.. tak o ty 4roky zase tak daleko teřba nejezdí..
Tím se uklidnuji.
a tábory asi budem mít na přeskáčku.. jedno léto pojede jeden druhý leto druhý a třetí léto třetí.. aby jsme to njak zvádly.. a ani jeden nebyl ošizený ![]()