Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky potřebuju radu, pomoc nebo aspon uklidnění, ve středu mám jít na plánovaného císaře a včera se mi udělalo fakt zle, bolela mě hlava celý den a dnes mám nateklý krk, že nemůžu polykat a rýmu, kašel nevím jestli se z toho dostanu do středy, když v našem stavu nic nemůžem, myslíte že můžu císaře podstoupit, aby nebyli potom nějaké komplikace, nebo se mi neudělalo ještě hůř a potom péče o mimi nebo co když ho nakazím, sem zoufalá, jsem 37+6 a císaře sem si vyprosila kvůli špatným zádům
a ted nevím jestli by ho nezrušili, prosím aspon o rady děkuji ![]()
@Anninka2 píše:
Ahoj holky potřebuju radu, pomoc nebo aspon uklidnění, ve středu mám jít na plánovaného císaře a včera se mi udělalo fakt zle, bolela mě hlava celý den a dnes mám nateklý krk, že nemůžu polykat a rýmu, kašel nevím jestli se z toho dostanu do středy, když v našem stavu nic nemůžem, myslíte že můžu císaře podstoupit, aby nebyli potom nějaké komplikace, nebo se mi neudělalo ještě hůř a potom péče o mimi nebo co když ho nakazím, sem zoufalá, jsem 37+6 a císaře sem si vyprosila kvůli špatným zádům
a ted nevím jestli by ho nezrušili, prosím aspon o rady děkuji
Ahoj, já onemocnila den před porodem, sice jsem nepodstoupila CS, ale bylo to peklo při porodu.
Moc mi pomohl na krk Septisan http://www.lekarna.cz/…zp-v-ustech/
Zkus se vyležet, nasadila bych céčko a hodně tekutin.
Uvidíš jak Ti bude a přehodit o týden by to už nešlo?
Držím palce.
![]()
To ti asi nikdo neřekne, posouzení je na doktorovi jak to vyhodnotí, jestli je ten císař v tomhle týdnu natolik potřeba nebo jestli ho odloží.
Jinak o péči o mimi bych strach neměla, byla jsem v podobném stavu taky, akorát já tedy rodila přirozeně, takže tam se dítko neptá… mimčo jsem nenakazila - to dostane protilátky v mlíku, akorát jsem měla blbý pocit z toho, že prskám bacily na cizí mimča a další maminky na pokoji, ale ono se s tím taky nedá moc dělat.
Zavolala bych do porodnice a nechala na posouzení lékaře. Plánovaný SC kvůli zádům jde o trochu posunout…Přecejen je to pořád operační zákrok a k tomu není vhodné být nemocná. K jiné plánované oparaci by tě určitě nevzali… Akutně samozřejmě ano. Ale nevím jak se to řeší u operačních porodů… Rozhodně bych vzala ten Septisan, céčko, čajíky a zalehla a zítra cinkla do toho špitálu ať si to rozhodnou oni…Pokud budeš ve spinálu tak by to anestezii teoreticky ani tak vadit nemuselo…Spíš bych řešila celkové oslabení organismu a následně ještě operační výkon, který ten organismus dále oslabí… No jsem se nějak rozepsala…
Myslím, že soudný doktor ti císař odloží. Nevím, jestli jsi ho měla, a věř mi, že by sis to teda zavařila. Pokud není důvod k tak brzkému císaři kvůli těhotenství, tak ti dá čas na vyléčení. Ty naklusni k obvodní, naopak v této fázi těhotenství už můžeš skoro vše, a pokud se to přeléčí např. antibiotiky, když bude třeba, jen dobře pro tebe i dítě. Uvědom si, že bys je mohla nakazit.
Vím, co mluvím, já jsem si teď poslední měsíce těhotenství užila, našli mi boreliózu, 3 týdny jsem brala antibiotika. Jenže právě ta jsou v pohodě, ale nebylo by v pohodě mít borelii, jednak kvůli mě, že by se dostala do té skoro neléčitelné fáze, jednak by hrozilo, že bude v mlíce po porodu… Navíc se ukázalo, že jsem na ta atb. alergická, takže už 6 neděl bojuju s kopřivkou, která ustupuje až po antialergických lécéch a kortikoidu!
Neboj se, miminko je už velké, chráněné placentou, a nejdůležitější je, abys byla co nejzdravější, až se narodí.
My ale nejsme doktoři, to by snad měli posoudit oni, ne?
Já si jinak taky myslím, že ti ho prostě neudělají a počká se, až budeš v pořádku, nemáš život ohrožující a neodkladný problém, jsi těhotná.
Bioparox, zabral mi pred cisarem do 3 dnu. Muze se to v tehotenstvi, jsou to „tekuty antibiotika“. Normalne bych to takto nebrala, ale taky jsem potrebovala se pred cisarem dat dohromady. Strikala jsem do krku i do nosu. Druhy den mi bylo o hodne lip, treti den pohoda.
Já jsem takhle týden před porodem někde chytla střevní chřipku. Bylo mi zle, lítalo to ze mě horem-dolem, měla jsem horečky. Při pohledu na jídlo, se mi obracel žaludek vzhůru nohama, co jsem vypila, to šlo ven. Nakonec jsem skončila v nemocnici na kapačkách na rizikovým odd a protože tam neměli jednolůžák, zabrala jsem jim nadstandart, z čehož vůbec neměli radost. Týden jsem tam jen pila čaj+ kapačky do toho, protože vývar z ostí já fakt ne e. Nakonec mi porod vyvolali, asi aby se mě zbavili
.
@Anninka2 zkus si dát na ten krk toto, pro mě to byl sice hnus, ale zabírá mi to - horké mléko, do něj rozpustit plátek másla a lžíci medu a vypít horké.
Jestli máš oteklý krk a potíže s polykáním, tak bych se obávala angíny, a není důvod nenasadit penicilín/pokud nejsi alergická/, ten se v těhotenství normálně může, a za 3 dny jsi přeléčená, i kdybys dobírala po porodu, už je to ok. Rozhodně se neleč sama, sama říkáš, že ti jde o čas, a jdi k doktorovi!!!