Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky třetí měsíc se snažíme o mimíška,ovu jsem měla před 8dny ale skoro 5dní slabě krvácím spíš jen špiním je to takové narůžovělé a jen přes den večer a v noci NIC.nevíte co by to mohlo být???
to je asi málo jakýhosi hormonu, beru na to duphaston, když se mě to stalo porvý myslela jsem že se uhnizďuje mimčo, ale nebylo to ono
Nejspíš nedostatek hormonu žlutého tělíska, bere se na to utrogestan nebo duphaston jak tzady píše goldenka. Moc se nepozoruj, hm? Ono mimi přijde. Třetí měsíc nic není.Hodně štěstí
jojo je potřeba se moc nepozorovat, ale já se teda pozoruji ikdyž nechci, nenaděláš nic. přesně ten hormon jsem měla na mysli, já ho mám málo, ale jinak jsem zdravá a snažíme se x měsíců a pořád nic, ale dle doktora je to v poho a čekat, takže 3 měsíce, to je nic, držím palce
Holky, pokud chcete otěhotnět a máte sníženou funkci žlutýho tělíska, kt. se opravdu projevuje špiněním ve 2fázi cyklu, tak se na Duphaston a Utrogestan vykašlete, protože to je kontraindikace ovulace! ![]()
Já jsem ho blbka taky brala, celých 5 měsíců, než jsem se na to vykašlala, hormony hodila do koše a začala jsem chodit na reflexní terapii a za 2 měsíce jsem byla těhotná!
a během Duphastonu jsem opravdu 100% ovulaci neměla!
však tyto hormony se berou až po ovulaci… jen několik dní před předpokl. termínem MS a pokud MS přijde, pak se vysadí a začnou se brát zase až po ovulaci...... ![]()
nesmí se brát v průběhu celého cyklu, pak ovulace nebude…
já ho teda beru po ovulaci a 10 dnů, potom ho vysadím a čekám jestli dorazí menzes, tak nevím, má se vysadit nebo ne?
Já už si nepamatuju přesně, jak jsem je brala…
Každopádně vím jednu věc, že do podobnejch hormonů (brala jsem Duphaston a 1× Clostilbegyt) už takhle nikdy nepůjdu.
Protože je to jen náhražka a tělo si prostě vlastní hormon nezačne tvořit nikdy, když mu ho pohodlně dodáváme… ![]()
Začala jsem s alternativní medicínou (akupunktura, ta mě ale bolí, a je nepohodlná, nebavilo mě ležet a nehýbat se, pak ta reflexka, ta je super, terapeutická a relaxační zároveň, když se mačkají nejen plosky nohou ale i třeba body na zádech)
a už tak trochu vím, co kde je, jaký orgán má na noze své místo, a fakt to funguje, i když jsem ze začátku moc nevěděla, co si o tom myslet…
pozná se to jednoduše třeba při menses - místo, kde je pod kotníkem děloha, bolí jak sviňa…a po menzes to přestane…
ale tak to je jen moje zkušenost - pro mě hormony = zbytečný prodlužování doby, kdy jsem chtěla otěhotnět, ale neotěhotněla jsem.
držím vám palce! ![]()
Příspěvek upraven 09.01.10 v 06:40
a ještě jedna věc - je taky klidně možný, že jsem otěhotněla i dáky spádu hormonů, tzn. vysadit (Duphaston, antikoncepci) a první 2 měsíce je velká pravděpodobnost, že se otěhotní)…
My jsme taky třetí měsíc ve fázi snažení a taky jsem začala asi 5dnů po ovulaci špinit, ale spíš je to tmavě červené. Navíc beru proveru na úpravu cyklu a při té by se špinit nemělo, takže taky nevím, co se to děje. Za 2 týdny jdu k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne.
Ahojky, taky jsem brala hormony jako Utrogestan po kterým mi bylo dost blbě, potom mi doktorka předepsala Prověru mg5 na srovnani mens. vůbec se to nezměnilo byla jsem ospala pořad mi bylo zle. Tak jsem hormony sama od sebe vysadila tak 2 měsíc už neberu. Mens. přišla po měsíci zpožděni ale už bez podpory hormonu, což před tym jsem měla mens. jednou za půl nedo roce. Taky zhruba 3 měsíc se snažime o mimčo zatím se nedaři.
Ovu testy jsem ještě nedelala
doufám že k ovu dochazi. Tak děvčata držim všem palečky aby to vyšlo!!! ![]()
Ahoj děvčata,,, myslím, že nejlevnější metoda jak poměrně spolehlivě poznat kdy je ovu je měření Bazální teploty, vždy ráno po probuzení… není třeb ažádných testů a tak a navíc člověk pozná lépe své tělo a jeho projevy…
přeji všem snažícím se úspěch
dufam, ze sa mi podari spravne pridat prispevok, sice sem chodim uz dlho, ale len dnes som sa registrovala. K teme: ja tiez beriem hormony na druhu polovicu cyklu, konkretne Lutenyl, vzdy od 17. dna cyklu, lebo vzdy som od polovice cyklu zacal krvacat a trvalo to az do normalneho menzesu, co bolo dost vycerpavajuce.
Lutenyl som brala dva mesiace a potom si mam dat pauzu, ze ci sa to same neupravi. Mate s tym niektora skusenosti? Da sa pritom snazit? Uz by sme chceli zacat, v juli. Vdaka.
Ahoj holky tak mi doktorka opet nasadila utrogestan ale tentokrat ho nepolykam ale zavadim a je to pohoda, vůbec nemam motanici hlavy a neni mi špatne, ms chodi pravidelne, zacala jsem i merit BT ale ovu mam až 19DC máte nektera zkušenost s opozdenou ovu?? mam strach aby se mimis stacil uchytit za tak kratkou dobu ![]()