Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky
Za pár dní nastupuji do nemocnice na trhání všech moudráků v celkové narkóze. Mělo by to probíhat tak, že ráno se tam nahlásím, během dopoledne či odpoledne se provede zákrok a večer mě pustí domů. Nijak jsem se tím neznepokojovala, říkala jsem si, že je sice zvláštní, že po celkové narkóze (kor když bude moje první) půjdu domů v podstatě hned, ale doktoři přece vědí, co dělají. Včera jsem si o tom psala ale s jednou známou a ta mi napsala, že když jí to dělali v jiné nemocnici, tak si ji tam pak na 2 noci ještě nechali. Zákrok jí dopadl dobře, neměla žádné komplikace, byla tam čistě na pozorování a kontrolu, že je vše v pořádku. Tak se chci zeptat, co si o tom myslíte? Neměla bych trvat na hospitalizaci aspoň na tu 1 noc? Vůbec s tímhle nemám zkušenosti a ani nikdo z mého blízkého okolí na tomto zákroku nebyl, tak v podstatě nemám s čím srovnávat. Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti ![]()
Mě spíš přijde divné trhání všech zubů najednou, většinou se dělá jedna strana a pak druhá ![]()
@Kasandra32 byla jsem na tom letos na jaře a stejne-rano přijetí kolem obeda zákrok, vecer domu. Pokud nejsou komplikace tak je to v pohodě takto. Stejne radsi pojedes domu ja byla rada ze sem padla do švy postele. Nicmene Radim po probuzeni z narkoza s nechat davat hned leky proti bolesti klidne víckrát. Me to myslim dost pomohlo..pak doma hlavne nekloktat!! Aspon par dni, ale dodržovat ústní hygienu. Kup si corsodyl a nejmekci detsky kartáček a měkký maly docistovaci kartáček. Prvni dny idealne jen pit treba vyvar nebo polívky at se ti tam nic nedostane. Druhy den jsem jen vylachovala a pak uz čistila a vypachovala. Kdyz potrebujes pčíknout-tak s otevřenou pusou. Kdyz to vse dodrzis bude to ok
ja treti den nemela uz leky na bolest..jen atb a oteklou pusu a trochu monokly. Ale dá se to ![]()
Já jsem nebyla v celkové narkoze, jen normálně u zubaře. a trhal mi najednou obě spodní.
@Kasandra32 chlap na toto jde v pátek, 2 h po zákroku ho budu vyzvedávat. Nevim, proč chceš být ve špitálu přes noc ![]()
Me vysekavali z dasne zub, ktery rostl na lezato v celkove narkoze a jeste tyz den jsem sla domu. No sla… tata me musel odnest, ptz jsem sebou pred spitalem hned rizla ![]()
Já byla na trhání všech čtyř moudráků najednou, bez narkózy. Kolegyně byla tenkrát taky na všech najednou, s narkózou, hospitalizovaná byla tři dny (jeden den příjem, druhý zákrok, třetí odpoledne domů), ale platila si nadstandard. Jinak všem trhali max. jeden moudrák.
Já jdu za pár dní na vyřezání dvou moudráků hluboko z dásně, nedává se klasická narkoza, jen přispání a je to ambulantní u normálního zubaře (který mimo ordinace má i sál), jdu hned domu, akorát musím mít doprovod.
A byli na tom takhle všichni co znám, nevím o tom, že by někde někdo zůstával kvůli operaci moudráku.
@Kasandra32 píše:
Ahoj holkyZa pár dní nastupuji do nemocnice na trhání všech moudráků v celkové narkóze. Mělo by to probíhat tak, že ráno se tam nahlásím, během dopoledne či odpoledne se provede zákrok a večer mě pustí domů. Nijak jsem se tím neznepokojovala, říkala jsem si, že je sice zvláštní, že po celkové narkóze (kor když bude moje první) půjdu domů v podstatě hned, ale doktoři přece vědí, co dělají. Včera jsem si o tom psala ale s jednou známou a ta mi napsala, že když jí to dělali v jiné nemocnici, tak si ji tam pak na 2 noci ještě nechali. Zákrok jí dopadl dobře, neměla žádné komplikace, byla tam čistě na pozorování a kontrolu, že je vše v pořádku. Tak se chci zeptat, co si o tom myslíte? Neměla bych trvat na hospitalizaci aspoň na tu 1 noc? Vůbec s tímhle nemám zkušenosti a ani nikdo z mého blízkého okolí na tomto zákroku nebyl, tak v podstatě nemám s čím srovnávat. Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti
No taky mám zkušenost, mě pozor vyřezávali doslova tahali až z nosu osmičky, přátelé všechny 4 v žádné celkové narkoze, dostala jsem 8 injekní do sání a šlo se na věc, práce trvala cca pul hodiny, ve speciální ordinaci no speciální, normální ordinaci jen rozdíl, že se tam dělali jen osmičky, nikoli zubařina
jako taková, at už je to jakkoliv všem kteří toto budou podstupovat, přeji mnoho usměchů, síly, trpělivosti a všeho ostatního, toto bylo zatím to nejhorší co mě kdy se zubama potkalo a znovu už bych do toho nešla, jsem ráda že jsou pryč, ale stačilo zábavy bylo dosti
k tématu proto se ani nedivím, že se tam nenechává ![]()