Trhání moudráků - jednodenní

16.9.15 11:42

trhání moudráků - jednodenní

Ahoj holky :) Za pár dní nastupuji do nemocnice na trhání všech moudráků v celkové narkóze. Mělo by to probíhat tak, že ráno se tam nahlásím, během dopoledne či odpoledne se provede zákrok a večer mě pustí domů. Nijak jsem se tím neznepokojovala, říkala jsem si, že je sice zvláštní, že po celkové narkóze (kor když bude moje první) půjdu domů v podstatě hned, ale doktoři přece vědí, co dělají. Včera jsem si o tom psala ale s jednou známou a ta mi napsala, že když jí to dělali v jiné nemocnici, tak si ji tam pak na 2 noci ještě nechali. Zákrok jí dopadl dobře, neměla žádné komplikace, byla tam čistě na pozorování a kontrolu, že je vše v pořádku. Tak se chci zeptat, co si o tom myslíte? Neměla bych trvat na hospitalizaci aspoň na tu 1 noc? Vůbec s tímhle nemám zkušenosti a ani nikdo z mého blízkého okolí na tomto zákroku nebyl, tak v podstatě nemám s čím srovnávat. Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
16.9.15 11:49

Mě spíš přijde divné trhání všech zubů najednou, většinou se dělá jedna strana a pak druhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.9.15 11:50

@Kasandra32 byla jsem na tom letos na jaře a stejne-rano přijetí kolem obeda zákrok, vecer domu. Pokud nejsou komplikace tak je to v pohodě takto. Stejne radsi pojedes domu ja byla rada ze sem padla do švy postele. Nicmene Radim po probuzeni z narkoza s nechat davat hned leky proti bolesti klidne víckrát. Me to myslim dost pomohlo..pak doma hlavne nekloktat!! Aspon par dni, ale dodržovat ústní hygienu. Kup si corsodyl a nejmekci detsky kartáček a měkký maly docistovaci kartáček. Prvni dny idealne jen pit treba vyvar nebo polívky at se ti tam nic nedostane. Druhy den jsem jen vylachovala a pak uz čistila a vypachovala. Kdyz potrebujes pčíknout-tak s otevřenou pusou. Kdyz to vse dodrzis bude to ok ;) ja treti den nemela uz leky na bolest..jen atb a oteklou pusu a trochu monokly. Ale dá se to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.9.15 11:51

Jezis omlouvam se za gramatiku :oops: pisu narychlo z mobilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.9.15 12:22

Já jsem nebyla v celkové narkoze, jen normálně u zubaře. a trhal mi najednou obě spodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 12:45

@Kasandra32 chlap na toto jde v pátek, 2 h po zákroku ho budu vyzvedávat. Nevim, proč chceš být ve špitálu přes noc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
16.9.15 12:59

Me vysekavali z dasne zub, ktery rostl na lezato v celkove narkoze a jeste tyz den jsem sla domu. No sla… tata me musel odnest, ptz jsem sebou pred spitalem hned rizla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.9.15 13:14

Já byla na trhání všech čtyř moudráků najednou, bez narkózy. Kolegyně byla tenkrát taky na všech najednou, s narkózou, hospitalizovaná byla tři dny (jeden den příjem, druhý zákrok, třetí odpoledne domů), ale platila si nadstandard. Jinak všem trhali max. jeden moudrák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.9.15 13:17

Já jdu za pár dní na vyřezání dvou moudráků hluboko z dásně, nedává se klasická narkoza, jen přispání a je to ambulantní u normálního zubaře (který mimo ordinace má i sál), jdu hned domu, akorát musím mít doprovod. :think: A byli na tom takhle všichni co znám, nevím o tom, že by někde někdo zůstával kvůli operaci moudráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
16.9.15 20:39
@Kasandra32 píše:
Ahoj holky :) Za pár dní nastupuji do nemocnice na trhání všech moudráků v celkové narkóze. Mělo by to probíhat tak, že ráno se tam nahlásím, během dopoledne či odpoledne se provede zákrok a večer mě pustí domů. Nijak jsem se tím neznepokojovala, říkala jsem si, že je sice zvláštní, že po celkové narkóze (kor když bude moje první) půjdu domů v podstatě hned, ale doktoři přece vědí, co dělají. Včera jsem si o tom psala ale s jednou známou a ta mi napsala, že když jí to dělali v jiné nemocnici, tak si ji tam pak na 2 noci ještě nechali. Zákrok jí dopadl dobře, neměla žádné komplikace, byla tam čistě na pozorování a kontrolu, že je vše v pořádku. Tak se chci zeptat, co si o tom myslíte? Neměla bych trvat na hospitalizaci aspoň na tu 1 noc? Vůbec s tímhle nemám zkušenosti a ani nikdo z mého blízkého okolí na tomto zákroku nebyl, tak v podstatě nemám s čím srovnávat. Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti :srdce:

No taky mám zkušenost, mě pozor vyřezávali doslova tahali až z nosu osmičky, přátelé všechny 4 v žádné celkové narkoze, dostala jsem 8 injekní do sání a šlo se na věc, práce trvala cca pul hodiny, ve speciální ordinaci no speciální, normální ordinaci jen rozdíl, že se tam dělali jen osmičky, nikoli zubařina :) jako taková, at už je to jakkoliv všem kteří toto budou podstupovat, přeji mnoho usměchů, síly, trpělivosti a všeho ostatního, toto bylo zatím to nejhorší co mě kdy se zubama potkalo a znovu už bych do toho nešla, jsem ráda že jsou pryč, ale stačilo zábavy bylo dosti :D k tématu proto se ani nedivím, že se tam nenechává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.