Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@alisekR píše:
Ty jo, můžu se zeptat, proč vám všem ty osmy vytrhali? Když tu čtu všechny čtyři nejednou apod. Tak si říkám, proč?
Mme se moc nevešly, tlačila zuby.
Mne ale postupně
@Malineka píše:
@Cucajz hele mně sekali spodní z té dásně a dělal to přes tu hodinua úplně si pamatuju, jak se musel zapírat, aby ji vyrval.
Jinak já si vždy myslela, že horní jsou horší, protože tam není tak vidětale asi je to teda otázka zubů
Mě to dělali taky dlouho ten spodní
to zapírání bylo i u mě, jsem si říkala, že mi to jeho dláto vyjede z huby a bude po mě ![]()
@Malineka píše:Mě to dělali taky dlouho ten spodní
@Cucajz hele mně sekali spodní z té dásně a dělal to přes tu hodinua úplně si pamatuju, jak se musel zapírat, aby ji vyrval.
Jinak já si vždy myslela, že horní jsou horší, protože tam není tak vidětale asi je to teda otázka zubů
@alisekR píše:
Ty jo, můžu se zeptat, proč vám všem ty osmy vytrhali? Když tu čtu všechny čtyři nejednou apod. Tak si říkám, proč?
Mě to dělali po jednom, jednu horní, pak jednu spodní… Zbylé dvě ještě mám ![]()
Měsíc a půl mi přijde úplně v pohodě. Já v létě absolvovala trhání dolní osmičky 10 dní před odletem do Gruzie, kde jsme byli několik dní jen v horách mimo civilizaci.
To byla teprve prekérka se rozhodnout. Nakonec to bylo úplně v pohodě, nebolelo mě to ani den
![]()
Ahoj, mě čeká trhání osmiček letos v březnu. Půjdu na dvakrát, každá strana zvlášť. Všechny chce vydat u sebe v ordinaci.
Jednu mám naležato (kořeny asi OK - nerostou, kam nemají). Akorát co je mi divné - zubařka říkala, že tu jednu osmičku mi neproplatí zdravotní pojišťovna. Bude ji muset rozřezat a pak vyndat a že to bude cca za 3.000,–. Moc se mi za to platit nechce
. To bych radši, aby mě poslala na chirurgii
.
Má s tím někdo zkušenost?
@-Papillon- píše:
Ahoj, mě čeká trhání osmiček letos v březnu. Půjdu na dvakrát, každá strana zvlášť. Všechny chce vydat u sebe v ordinaci.
Jednu mám naležato (kořeny asi OK - nerostou, kam nemají). Akorát co je mi divné - zubařka říkala, že tu jednu osmičku mi neproplatí zdravotní pojišťovna. Bude ji muset rozřezat a pak vyndat a že to bude cca za 3.000,–. Moc se mi za to platit nechce. To bych radši, aby mě poslala na chirurgii
.
Mě napsal můj zubař žádanku a došla jsem si na specializované pracoviště a neplatila jsem ani korunu.
Takže mi to přijde trochu podezřelé ![]()
Jinak já už bych si nikdy nenechala trhat zub jinde než na stomatochirurgii.
@alisekR píše:
Protože jsme se tak domluvili z více důvodů a jelikož jsem si připlatila analgosedaci, udělali mi na stomatochirurgii rovnou všechny naráz a mám klid. Rozhodně nelituju..
@alisekR píše:
Mně nemají kam růst ty spodní. A horní chce vyndat, protože je to lepší pro skus (neměly by proti čemu kousat) a i pro čelist celkově, zejména tedy pro čelistní klouby.
Já šla nejdříve na pravou stranu. Hned antibiotika a pohoda. Chodila jsem normálně do práce, je se šetřila, ten tlak bolel. Levé strana po dvou měších a za tři dny na pohotovosti s alergií na antibiotika. Do dvou dnu od nasazení nových mi bylo dobře. Není to tak zlé, za měsíc a půl si na to ani nevzpomeneš ![]()
@-Papillon- píše:
Jednu mám naležato (kořeny asi OK - nerostou, kam nemají). Akorát co je mi divné - zubařka říkala, že tu jednu osmičku mi neproplatí zdravotní pojišťovna. Bude ji muset rozřezat a pak vyndat a že to bude cca za 3.000,–. Moc se mi za to platit nechce. To bych radši, aby mě poslala na chirurgii
.
NIKDY nenechat trhat komplikovanou osmicku u obyc zubare. Oni na nejsou vybaveni, nemaji potrebnou zkusenost s tim. I kdyby ti tisic krat tvrdila neco jineho NE a NE.
Komplikovana extrakce osmicek, kde je zapotrebi odvrtat kust kosti a porcovat zub na casti se ma delat pouze na chirurgii.
Dale, silne doporucuju si precist recenze daneho chirurga nebo zkusit po znamych zjistit, zda u neho byli a doktora doporucuji. Neni chirurg jako chirurg a nekteri jsou kopyta, Toto je opravdu zakrok, ktery NECHCES aby nekdo zpackal.
Zakroku se opravdu bat nemusis, pokud je chirurg sikovny, bude te to bolet cca tyden a pak uz to bude dobre. Pokud neodvede dobrou praci, tak radsi ti nebudu rikat, jak to muze vypadat. Alfa omega u tohoto zakroku je najit si zkuseneho chirurga s dobrou recenzi.
@LucieP90 @warita
Děkuji moc za odpovědi
. Já si myslela, že je to divné. Tak až půjdu na první trhání, řeknu si mu o žádanku na chirurgii.
Já mám všechny čtyři osmičky venku
vždycky celý den poté jsem raději nejedla
ale pak už jsem byla v klidu
a nebolelo mě to
@22Denisa
Spodni osmicky se mi hojily hur, hrozna bolest, prasky nepomahaly, ale do dvou tydnu to bylo ok.
Já mám dnes týden po 2.extrakci 8čky vlevo dole. Levá horní byla procházka růžovým sadem, oproti tomu peklu co zažívám teď. Týden jsem na prášcích proti bolesti, dnes jsem si při kontrole musela říct o aulin, bolestí bych třískala hlavou o zeď, kdyby to pomohlo vždy, když mi přestaly působit prášky. Samotná extrakce asi 20 minut, nic strašného. Ale po týdnu se ještě nemůžu normálně najíst (nemůžu otevřít pusu a bolí to) a projistotu se mi udělalo suché lůžko, i přes dodržení všech “pravidel”… hodně záleží jak je kdo citlivý. Celý život tvrdím, raději jakoukoliv bolest, jen když to nejsou zuby. Vždycky jsem s tím měla problém, při každém vrtání jsem měla umrtvení, takže zavidím těm co to zvládají s přehledem.
Btw. i moje teta říká, že by raději absolvovala 10 porodů než bolest zubů.