Trhání osmičky - spodní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2028
11.7.12 11:20

Ahoj, mně trhali cca před 5 lety. Já jsem šla na nějakou speciální kliniku, protože moje zubařka by to nevytrhla. Dali mi injekci na umrtvení, šla jsem do čekárny(byla jsem tam 10 minut) pak to šlo ráz naráz. Cítila jsem jenom tah a už to bylo. Po zákroku to ješte až tak nebolelo(vliv injekce) ale když už přestávala fungovat injekce tak jsem si vzala ibalgin ten trochu pomohl(To mi poradil doktor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
11.7.12 15:19
@stepankab píše:
Ahoj, mě taky trhali. Všechny čtyři, postupně teda. V Brně a stehy jsem měla na všech. Vrchní a spodní mi trhali zaráz a do 20 minut byli venku i se zašitím, vůbec to nebolelo. Jako prevenci jsem dostala ATB na 5 dní, dva dny jsem měla pusu napuchlou, ale nic hrozného.

Kde konkrétně si byla v Brně? On jde k sv. Anně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
11.7.12 15:22

Děkuji moc za rady. Brácha počítá, že bude s tím pár dní marodit. Myslela jsem si, že průběh hojení bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
11.7.12 15:38

Luckabrno: bylo to ve Fakultní nemocnici Buhunice. Přejeme břáškovi bezbolstný zákrok a dobré hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
11.7.12 15:44

Děkuji moc, pak dám vědět, jak dopadl. Nejdřív jde na jeden, pak ho čeká druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.7.12 18:53

Ahoj holky, samotný zákrok trval zhruba 15 minut, vůbec ho prý nebolelo. Ten samý den měl malý otok, ale dneska to má pořádně nateklý. Prý ho nic nebolý, dělá si občas výplach šalvějí. Dokonce má chut i k jídlu. Za jak dlouho ten otok ustane a je možné, že každým dnem se zvětšuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
21.7.12 19:18

Ahoj, to je dobře, že ho to nebolelo. Mě to napuchlo až druhý den, trvalo týden než to odpuchlo a já mohla otevřít normálně pusu.Ale že by se mi to zvětšovala bych neřekla. Hodně ledovat, buď samotným ledem nebo mraženou zeleninou to bylo lepší a preventivně mě říkali brát ibalgin ( i když to nebolelo). Šalvějí jsem hoooodně vyplachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenicka102
15.8.12 14:38

Ahoj také se k Vám přidávám..Včera jsem byla na trhání 8. dole vpravo. Trhání nebolelo měla jsem injekci, ale potom když to přišlo k sobě? Můžu Vám říct, že to bolí ještě dneska.Beru algifen a, že by mi to něják pomohlo? Trošku mi to bolest utlumí, ale bolí to pořád stejně(jako čert).Nemůžu jíst, pít nic.Za ty dva dny jsem snědla jednu dětskou přesnídávku, dnes se mi po kapkách povedl i slabý krajíček chleba, ale po něm to šíleně bolí. Jestli jsem vypila 4 skleničky vody tak je to hodně. Opravdu mi to nejde ještě ani dnes a už mám hlad. Hlavně mě ještě bolí v krku asi z toho trhání 8. a je to fakt síla. Hlavně dneska je celkem teplo venku, nemůžu pít, je mi zima, ale jsem naštěstí bez teplot. Příští týden v úterý jdu na vyndání 2 stehů a ještě mě čeká trhání 8. nahoře což bude na sál. Byla jsem už upozorněna, že to bude tedy na sál a, že to bude komplikované. Zřejmě mi budou vyndavat nervy ze 7.,aby se dostali k 8.U 8. mám špatně kořeny (minimálně pod 7).Abych se přiznala tak to se bojím už jen proto, že vím jak to bolí teď a jak mě to teprve asi začne bolet. A to je ještě možné, že mi vytrhají všechny 7,protože mám malé ústa a všechny ty zuby se mi do úst nevejdou. Takže mám celkem strach, ale už se těším až to budu mít za sebou. Budou mi to dělat ve vinohradské nemocnici tak snad to bude dobré. Mám strach. Pokud jste na tom někdo podobně tak Vám držím pěstičky

• Citovat
  • Upravit
Kaktuska 5
2.10.12 22:02

trhání osmičky

Přidávám svoji zkušenost. Byla jsem na trhání bolavé osmičky ambulantně. Před zákrokem jsem trpěla bolestí srovnatelnou s porodní, cukání v zubu, bolest ucha, teplota a v krku zarudlo a červeno jako při angíně:,(. V zubu byl mírný zánět. Trhání samo o sobě bylo v pohodě, s lokálním umrtvením (dvě injekce). Injekce zabraly a trhání vůbec nebolelo, jen takový tlak. Rána bez šití, díra jak vrata, ale hojení v klidu, bez bolestí, žádný otok, ani modřiny. Po každém jídle jsem vyplachovala s Tamtum verde a ránu dezinfikovala galciánou + slabší antibiotikum k tomu. Není čeho se bát, ale každý zub je originál. Jeden den jsem absolvovala trhání a hned druhý den jsem se vdávala :D. Takže pro mě dobrá zkušenost. Předem bát se nemá cenu.

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
2.10.12 22:12

No musím říct, že já jsem teda měla se spodníma osmičkama kapánek problémy… první mi trhala normálně zubařka ambulantně na křesle. Jenže jsem v tom měla zánět, tak ani 3 umrtvovací injekce nepomohly. Páčila mi to ven za šílené bolesti 45 minut.pak teda ještě týden bolesti… Druhou mi trhali ve FNOL, nejdřív mi léčili zánět antibiotiky 14 dní a pak mě s tím poslali přímo na sál. Umrtvení zubu ok, nic jsem necítila. Otevřená pusa, v ní ty háky, nešlo mluvit, všude sliny a doktor mi říká bude vám to dělat praktikantka souhlasíte? a než jsem stačila vydat zvuk už u mě stála. vytrhla, zašila, dala mi do skleničky zub i s kusem dásní a pustili mě. za dva dny na pohotovosti zubní s dásněma šedýma až černýma. Nechala mi tam sraženou krev a kousek tamponku. Takže mi to oteklo, hnisalo a nehorázně bolelo. Stehy vyndali, vyčistili a zašili znovu. po týdnu vyndali stehy. Celkově trvalo necelé dva týdny než jsem začala normálně jíst. Vrchní osmička mě začala bolet 23.12 perfektní datum. 24 jsem na všechny koukala jak se cpou a 25 jsem skončila na pohotovosti. Vyšmiknutý to bylo hned a za tři dny jsem nevěděla, že mi tu vrchní vytrhli…

• Citovat
  • Upravit
4107
2.10.12 22:33

Osmičku mi trhal doktor protože mi rostla k zubům. Dostala jsem 2 injekce s lokálkou a čekala až mi zub vytrhne :think: a zubař jen řekl „je hotovo“ já jsem koukala jak blázen, čekala jsem páčení, rvaní aj. Tak jsem pak šla nakoupit vánoční dárky, sice jsem kapánek slintala a šišlala ale jinak pohoda. Po návratu domů jsem si dala játra s rejží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pettuulka
2.10.12 23:18

Také mám zkušenosti s trháním…bohužel negativní. Doktor byl dost brutální, takže jsem byla hotová už po umrtvovací injekci. Museli mi rozříznout dásně a zub vysekat z kosti. Měla jsem asi 5 stehů. Ještě měsíc po tom jsem nemohla otevřít pusu, tak maximálně na jeden prst. Tvář jsem měla opuchlou až k uším, i pod okem. Po vyndání stehů, se mi v té díře po zubu vychytávalo tak 3 měsíce jídlo…nechutné…ostatní moje kamarádky měli osmičky vytržené během minuty a bezbolestně. Ale mě teda dali zabrat.

• Citovat
  • Upravit
Aneta Opi
3.10.12 09:09

Včera jsem absolvovala trhání obou osmiček vpravo, napřed jsem se bála, ale nejhorší na tom byla snad ta injekce, jinak jsem nic necítila, doktor zabral a řekl hotovo. Vůbec to nebolí ani ted, jíst můžu taky v pohodě. Za 14 dní jdu trhat osmičky vlevo. Ono hodně záleží na tom, kdo vám zuby trhá. Když jsem viděla, jak můj zubař zabírá( šikovný chlap kolem 40-ky), nedokážu si moc představit, jak s tím bojuje třeba nějaká drobná zubařka…
A taky mi říkal, že je dobře, že je trháme už ted, dokud jsou mladé a bez kazů a zánětu, důvodem bylo, že mi rostou místo nahoru, šikmo do tváře…

• Citovat
  • Upravit
158
4.10.12 07:33

Já si vždycky myslela, že spodní se vždy řežou, ale není to pravda.Asi záleží, jak vám vyrostou. Někteří nemusejí jít na sál, vytrhnou jim to jako horní osmičky, je to napočkání a druhý den jste úplně fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
1.4.13 08:37

Já byla na trhání spodní 8 před třemi dny, doktorovi se podařilo ji vytrhnout ryhle a hned, pak to zašil… Celý zákrok v pohodě. Ale od té doby, co mi to doma přišlo k sobě, tak trpím nesnesitelnou bolestí. Léky na chvíli uleví, ale fakt na chvíli, a cítím bolest pořád :( Bolest se mi rozlezla na ostatní zuby, ale v tom konkkrétním místě to neťuká, ani neteče žádný hnis, tak zánět asi nemám, ne? Jako čekala jsem, že to bude bolet, ale tohle je moc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.