Trhali vám zub v těhotenství?

6.7.12 12:03

Trhali vám zub v těhotenství?

Ahoj holky, včera jsem skončila na pohotovosti, zubařka mi čistila kanálek a dala mi tam vložku. Bolelo mě to, takže jsem jela na pohotovost, zubař zub otevřel, pročistil a nechal otevřený. Prý když to bude bolet tak mám přijet a zub se mi vytrhne. Je to sedmička dole.
Před rokem mi trhali 3 osmičky, to jsem přežila díky práškům, jenže teď jsem v 9.tt a můžu jen paralen.
Jak jste to zvládli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1794
6.7.12 12:34

Ahojky, mě trhali zub ve 25.týdnu. Dali mi i malinkou injekci, ale ani ji dávat nemuseli, cítila jsem ouplně všechno :-(. Když byl zub už venku, tak byl klid..trošku to pak bolelo, ale ulevilo se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.7.12 12:42

Já byla taky trhat nejak v 6mes a mela jsem i injekci, vse v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.7.12 12:51

Byla jsem trhat moudrák, někdy po polovině těhu, dali mi injekci, nic jsem necítila, a potom mě taky nic nebolelo. Bylo to naprosto v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
24379
6.7.12 12:53

Ja v 5mes. hele jak bude zub venku bude klid a i paralen postaci, uz te pak nema co bolet a rana se stahne rychle. na tvem miste bych se netrapila a dala ho pryc, takto bys mohla dostat zanet jak prase a ven by sel stejne. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
6.7.12 13:05

Také mi v těhotenství trhali zub. Dostala jsem injekci a po vytržení jsem si dala 2× Paralen a bylo to dobrý. Zato před vytržením to byla taková bolest, že jsem si musela dát Ibuprofen, protože Paralen nepomáhal :zed: A z toho jsem radost neměla. Naštěstí maličká je v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
6.7.12 13:13

Ja mela casto spravovane zuby, at plomba, prevrtana plomba z amalganu na bilou nebo vytrzeni stolicek, jsem posera a bez injekce ani ranu. Byla jsem tehotna 3-4 tydny a rozzlomila se mi stolicka, mazala jsem na zubni a bohuzel radeji mi dr injekci nepichla, zub vyvrtala a zaplacala nejakou nahrazkou provizorne s tim, ze po 3m mam nekdy v srpnu prijit. I tak jsem rvala bolesti jak tur a doufala, ze to embryjko prezilo :oops:, tento tyden na kontrole jsem se ptala gyndare, jak na to hledi on, co se tyce injekce a rek defacto to same, pokud se to da odlozit, radeji pockat, pokud ne, zas tak moc by lokalni umrtveni vadit nemelo, takze trpelive cekam, momentalne jsem cerstve v 11tt, takze pokud to das, snaz se 3 tydny vydrzet a pokud ne, at ti to vytrhnou klido i za pomoci umrtveni, drz se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.12 13:21

Holky díky…

Bonnie14 - mě dávali lokálku v pondělí a včera zase. Ta se prý do krevní oběhu nedostane, takže je to v pohodě. Prý lepší injekce než abych měla bolesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
6.7.12 13:36

No presne to rekla i moje, ze ten stres je 100× horsi jak ta injekce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
6.7.12 13:43

Mne trhali zub v 12tt a rvala sem jak tur, injekci mne nedali, a hoodne dlouho to trvalo, po zubarovy mne bylo zle, a musela sem mazat na gyndu bo mne tvrdlo bricho a na gynde mne rekli že se nemá trhat zuby ak jsu tehu, no a na bolesti jsem brala paralen, i když mne to nepomáhalo :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
6.7.12 13:48

No pockej, zas nemuzes se spatnym zubem chodit 30 tydnu to je blbost ne? :roll: tuhle teorii jsem teda jeste neslysela, ale ja nez ho trhat zaziva, to si ho fakt necham radej upadnout :mrgreen:
Vsichni lekari s kterymi jsem diskutovala na tema lokalni anestezie se shodli, ze nevadi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.12 14:05

Mě i včera ten dr. na pohotovosti říkal, že mimi nijak neohrozí, že se v těhu lokální může, dokonce, že se může slabý penicilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.12 20:53

Holky, tak zub mám venku, byl to boj ale nakonec ho vydoloval…tak a teď to bude asi síla :,( můžu jen paralen :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
6.7.12 20:54

@kaculkadraculka aspon uz budes mit klid, bolest ustoupi a za par dni o nicem nebudes vedet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.12 21:41
@bonnie14 píše:
@kaculkadraculka aspon uz budes mit klid, bolest ustoupi a za par dni o nicem nebudes vedet :hug:

Snad to dá pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.