Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, včera jsem skončila na pohotovosti, zubařka mi čistila kanálek a dala mi tam vložku. Bolelo mě to, takže jsem jela na pohotovost, zubař zub otevřel, pročistil a nechal otevřený. Prý když to bude bolet tak mám přijet a zub se mi vytrhne. Je to sedmička dole.
Před rokem mi trhali 3 osmičky, to jsem přežila díky práškům, jenže teď jsem v 9.tt a můžu jen paralen.
Jak jste to zvládli vy?
Ahojky, mě trhali zub ve 25.týdnu. Dali mi i malinkou injekci, ale ani ji dávat nemuseli, cítila jsem ouplně všechno
. Když byl zub už venku, tak byl klid..trošku to pak bolelo, ale ulevilo se ![]()
Já byla taky trhat nejak v 6mes a mela jsem i injekci, vse v poho…
Byla jsem trhat moudrák, někdy po polovině těhu, dali mi injekci, nic jsem necítila, a potom mě taky nic nebolelo. Bylo to naprosto v pohodě.
Ja v 5mes. hele jak bude zub venku bude klid a i paralen postaci, uz te pak nema co bolet a rana se stahne rychle. na tvem miste bych se netrapila a dala ho pryc, takto bys mohla dostat zanet jak prase a ven by sel stejne. Drzim palce
Také mi v těhotenství trhali zub. Dostala jsem injekci a po vytržení jsem si dala 2× Paralen a bylo to dobrý. Zato před vytržením to byla taková bolest, že jsem si musela dát Ibuprofen, protože Paralen nepomáhal
A z toho jsem radost neměla. Naštěstí maličká je v pořádku ![]()
Ja mela casto spravovane zuby, at plomba, prevrtana plomba z amalganu na bilou nebo vytrzeni stolicek, jsem posera a bez injekce ani ranu. Byla jsem tehotna 3-4 tydny a rozzlomila se mi stolicka, mazala jsem na zubni a bohuzel radeji mi dr injekci nepichla, zub vyvrtala a zaplacala nejakou nahrazkou provizorne s tim, ze po 3m mam nekdy v srpnu prijit. I tak jsem rvala bolesti jak tur a doufala, ze to embryjko prezilo
, tento tyden na kontrole jsem se ptala gyndare, jak na to hledi on, co se tyce injekce a rek defacto to same, pokud se to da odlozit, radeji pockat, pokud ne, zas tak moc by lokalni umrtveni vadit nemelo, takze trpelive cekam, momentalne jsem cerstve v 11tt, takze pokud to das, snaz se 3 tydny vydrzet a pokud ne, at ti to vytrhnou klido i za pomoci umrtveni, drz se ![]()
Holky díky…
Bonnie14 - mě dávali lokálku v pondělí a včera zase. Ta se prý do krevní oběhu nedostane, takže je to v pohodě. Prý lepší injekce než abych měla bolesti!
No presne to rekla i moje, ze ten stres je 100× horsi jak ta injekce ![]()
Mne trhali zub v 12tt a rvala sem jak tur, injekci mne nedali, a hoodne dlouho to trvalo, po zubarovy mne bylo zle, a musela sem mazat na gyndu bo mne tvrdlo bricho a na gynde mne rekli že se nemá trhat zuby ak jsu tehu, no a na bolesti jsem brala paralen, i když mne to nepomáhalo
![]()
No pockej, zas nemuzes se spatnym zubem chodit 30 tydnu to je blbost ne?
tuhle teorii jsem teda jeste neslysela, ale ja nez ho trhat zaziva, to si ho fakt necham radej upadnout ![]()
Vsichni lekari s kterymi jsem diskutovala na tema lokalni anestezie se shodli, ze nevadi ![]()
Mě i včera ten dr. na pohotovosti říkal, že mimi nijak neohrozí, že se v těhu lokální může, dokonce, že se může slabý penicilin.
Holky, tak zub mám venku, byl to boj ale nakonec ho vydoloval…tak a teď to bude asi síla
můžu jen paralen ![]()
@kaculkadraculka aspon uz budes mit klid, bolest ustoupi a za par dni o nicem nebudes vedet ![]()
@bonnie14 píše:
@kaculkadraculka aspon uz budes mit klid, bolest ustoupi a za par dni o nicem nebudes vedet
Snad to dá pokoj…