Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
HOlky, s chlapem se furt dohadujem kdy je to lepší? Asi nejlepší by bylo si je čístit před i po snídani, ale to asi nějak nedám. CO je podle vás lepší? když před snídaní tak už pak většinou nemám hlad
ale hlavně si je tou snídaní stejně zašpiním znovu a když po tak zase s tou snídaní sním údajné bakterie z večera a z noci? tak fakt nevím co je lepší? ¨
jak jste na tom vy?
Já sem slyšela, že by se zuby neměli čistit ihned po jídle, protože neodstraníš z pusy všechno jídlo a to se pak pustí do zubů z kterých si setřela ochranný povlak. Takže za mě čistit před snídaní.
Já čistím po snídani, pak by mi jídlo nechutnalo. Manžel před ![]()
Čistím před snídaní, ale já snídám až tak půl hodky po čištění zubů. A pak si je vyčistím znova asi hodinu po snídani, když jdeme ven.
Bavila jsem se s kamarádem zubařem na toto téma a ten říkal před i po ![]()
Podle mě rozhodně před snídaní. Když budeš ubytovaná na hotelu a půjdeš na snídani, tak taky předpokládám už s vyčištěnýma zubama. ![]()
Já sobě aj malý čistím jedině po snídani. Kdysi náš otec nás nutil čistit před a to jídlo má divnou pachut… ![]()
Příspěvek upraven 03.07.12 v 20:56
Za mě po snídani, když něco zobnu po vyčištění zubů, tak mi to jídlo nechutná, má jinou chuť ![]()
Za mě taky po vyčištění, za prvý by mi jídlo nechutnalo a za druhý by mi to přišlo zbytečný ![]()
Kartáčkem a pastou před snídaní, páč mívám poprobuzení v puse jak v polepšovně i přesto, že si čistím zuby i před spaním - prostě by mi ta snídaně nechutnala. A po snídani (většinou před pdchodem do práce, cca do hodiny o jídle) si vypláchnu držtičku ústní vodou.
Nesnídej a máš to vyřešený ![]()
Já čistím, když odcházím z domova, snídám většinou až cca za hodinu, takže toto nemusím řešit. Pokud bych snídala, čistila bych si je až po snídani. ![]()
Před snídaní, bez čištění bych nic nesděla ani nevypila a jen by mi z toho bylo blbě. Od mala nejdřív čištění zubů, pak snídaně… Když mám pochybnosti, klidně si znovu vyčistím zuby, ale bez čištění bych mezi lidi nemohla.
Ja cistim zuby pred snidani, protoze mam po noci v puse tak divne (i kdyz si pred spanim zuby cistim) a snidane by mi nechutnala.
Po snídani, abych pak měla svěží dech
Zuby mám zdravé, tak asi odstraňuju jídlo dobře…
Když jsem nedejbože někde na hotelu nebo v penzionu, tak právě s tímhle mám „problém“, že si je musím čistit už před jídlem ![]()