Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, už jsem 8 dní po trhání osmičky, první byla v pohodě, bolest přestala hned 2 den..teď jsem šla na další a nevím zda s tím něco nemám. Přes den mi vystřeluje bolest do ucha, spánku a bolí mě z toho jak dolní pravá strana tak i vrchní strana čelisti (byla jsem na trhání dolní pravé osmičky)..myslíte, že je to v pohodě? co s tím? objednala jsem si hřebíček silice 100% z notina myslíte že to pomůže?
Mě před pár měsíci dělali všechny 4, horní trhali a spodní vysekavali, jednu stranu a po měsíci druhou.Ta první strana jaks taks v pohodě, ale ta druhá, ten spodní měl kořen v nervů s v kanalku.Jak mě to umrtvoli jsem necítila část pusy a zubu dva měsíce, těch prvních 14 dní jsem myslela že se zblázním, zuby mě jak byly umrtveny tak bolestive brneli, že sem myslela že přijdu o nervy.Hold to chce jen čas a chladit…
@adulajda a jak vypadá ta rána? Je tam taková ta tmavá sraženina nebo tam máš pořád otevřenou díru? Pokud to bolí víc a víc, místo, aby ta bolest ustupovala, tak bych si zašla k zubaři, aby to zkontroloval… jak dlouho tě to už bolí?
@abby to, že jste necítlila zuby a část úst nebylo způsobeno umrtvením, ale poškozením nervu při extrakci. Máte velké štěstí, že se nerv zregeneroval.
Ahoj,
byla jsem u své zubařky a poslala mě Stomatologickou chirurgii s tím, že mi mají vytrhnout obě spodní osmičky (prý naráz)
Zuby mám jen z části prořezané (tak minimálně rok zpět mi to trhání už nabízela, ale odolávala jsem, jelikož mě nebolely) a kvůli tomu mě tam posílá… že je kvůli tomu větší riziko zánětu. Máte někdo zkušenosti s trháním spodních naráz, mohli jste pak řídit domů (mě doporučila aspoň doprovod s sebou, když mě nemá, kdo odvést - je to cca 30 km daleko) a šli jste v pohodě druhý den do práce? Děkuji za vaše zkušenosti ![]()
Ahoj,
ja som si dala vytrhnut vsetky 4 osmicky naraz v lokalke. Vsetky boli prerezane. Vopred som si u chirurga overila, ze po liekoch, ktore mi daju, mozem soferovat. A aj som normalne odsoferovala (do 10km). Este som sa cestou domov zastavila v lekarni. Ziadne atb ani analgetika som nakoniec nepotrebovala. Rany som mala site, opuch uplne minimalny.
Dobry stomatochirurg si s osmickami hravo poradi
![]()
Do prace som nesla, som v domacnosti, ale normalne som fungovala. Vyhybala som sa par dni dvihaniu tazkych veci, to bolo vsetko.
@Paulax píše:
Ahoj,
byla jsem u své zubařky a poslala mě Stomatologickou chirurgii s tím, že mi mají vytrhnout obě spodní osmičky (prý naráz)Zuby mám jen z části prořezané (tak minimálně rok zpět mi to trhání už nabízela, ale odolávala jsem, jelikož mě nebolely) a kvůli tomu mě tam posílá… že je kvůli tomu větší riziko zánětu. Máte někdo zkušenosti s trháním spodních naráz, mohli jste pak řídit domů (mě doporučila aspoň doprovod s sebou, když mě nemá, kdo odvést - je to cca 30 km daleko) a šli jste v pohodě druhý den do práce? Děkuji za vaše zkušenosti
Kdysi mi trhali obe spodni naraz, mela jsem mit sebou doprovod, dali mi nejaky oblbovak. Ale manzelovi vloni a normalne ridil a druhy den mel volno. Nejlepsi je se objednat na patek a odpocivat. Ne ze to boly, spise reze a je hrozny sucho v puse. Mne otok znizel asi za tri dny. Manzel otok nemel, ale bolesti, dostal aulin, ja to zvladla s nalgasenem,
Mě vyřezávání obě najednou a za mě to bylo ještě několik dní hrozne. Ale záleží jak je tam máte jestli normálně „stojí“ jen se neprorezali tak by to mělo být v pohodě, já měla jednu co tam byla normálně a druhou co tam ležela a tu z fáma dostávala asi 15 minut, druhá byla venku během minutky. Ta co tam byla normálně bolela ten den trochu víc druhý den už jen trochu a pak byla v pohodě. Ta co ležela byla katastrofa ještě několik dní
@flicek18 píše:
Mě vyřezávání obě najednou a za mě to bylo ještě několik dní hrozne. Ale záleží jak je tam máte jestli normálně „stojí“ jen se neprorezali tak by to mělo být v pohodě, já měla jednu co tam byla normálně a druhou co tam ležela a tu z fáma dostávala asi 15 minut, druhá byla venku během minutky. Ta co tam byla normálně bolela ten den trochu víc druhý den už jen trochu a pak byla v pohodě. Ta co ležela byla katastrofa ještě několik dní
Přesně, jak píšeš.. rostou rovně, ale kus není prořezaný. No nezbyde mi než zubařce věřit, že je to potřeba a že to bude v pohodě
Dala mi vyloženě žádanku, tak jsem zvědavá, jestli tam budu něco platit (říkala, že si mám vzít s sebou nějaké peníze)… no uvidím, až se tam budu objednávat. Nějaká paní totiž psala u recenzí na toho zubaře, že tam platili přes tři tisíce za trhání dvou moudráků u „dítěte“ ![]()
@Paulax co to je za blbost, pokud nebudete chtít něco extra, tak to zaplatí celé pojišťovna. Nevím za co by jste měla. Platit.
@flicek18 píše:
@Paulax co to je za blbost, pokud nebudete chtít něco extra, tak to zaplatí celé pojišťovna. Nevím za co by jste měla. Platit.
No také mi to přijde jako blbost, ale bůh ví, jak to tam ta paní měla (třeba to neměli na pojišťovnu)… ![]()
@Paulax muj zubar ma primo v ceniku ze extrakce zubu moudrosti 2000,– jen vytrhnuti zadne extra uspani, rajcak, je to teda soukroma klinika a je to stomatochirurg
@Peggy54 pokud je soukromý a nemá smlouvu s vaší pojišťovnou tak to je normální. Ještě pokud by nebyl lékařský důvod a paní si vyžádala „jen tak“ vytrhnuti osmicek, tak si to má platit ona..
@flicek18 smlouvu ma, ale jen na zakladni ukony, a trhani normalniho zubu. Jinak vse z vlastni kapsy.
@Peggy54 to mi přijde popravdě divné, ale takhle detailně se v tom nevyznám. Ale v takovém případ ebych jen pro zajímavost napsala na pojišťovnu a po zákroku se podívala, jestli si to nenauctoval i pojišťovně. Ale já jsem na to poslední dobou ujetá řešit toto
![]()