Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@befana hm, zánět se nemusí projevit hnisem.. Mě je teda vysekávali na sále, zašívali, na bolest dali Aulin a preventivně atb.. Bolelo to tak nějak normálně, se mi nezdá, že by se to mělo rozlézat na ostatní zuby ![]()
@befana píše:
Já byla na trhání spodní 8 před třemi dny, doktorovi se podařilo ji vytrhnout ryhle a hned, pak to zašil… Celý zákrok v pohodě. Ale od té doby, co mi to doma přišlo k sobě, tak trpím nesnesitelnou bolestí. Léky na chvíli uleví, ale fakt na chvíli, a cítím bolest pořádBolest se mi rozlezla na ostatní zuby, ale v tom konkkrétním místě to neťuká, ani neteče žádný hnis, tak zánět asi nemám, ne? Jako čekala jsem, že to bude bolet, ale tohle je moc
já byla loni v prosinci na trhání dolní sedmičky.. zubařka mi říkala, že to může bolet i 14 dní a že si mám na bolesti dávat ibalgin a přikládat si studený obklady, ale mě to vůbec nezabíralo bolelo to fakt dost.Po 8 dnech jsem to už nevydržela, nemohla jsem ani spat tak jsem jela na pohotovost a tam mi zubařka řekla, že mi to moje doktorka špatně vyčistila, tak mi na té pohotovosti škrábali a čistili dáseň.. bolest to byla hrozná, ale od té doby se to krásně hojilo a už to vůbec nebolelo. Jestli tě to fakt tak bolí a ani prášek ti nezabírá tak radši zajdi znovu k zubaři
Ahoj, jsem 5.den po trhání dolní osmičky a jak jsem to tu v různých diskuzích četla, zkušenosti jsou opravdu různé…já měla bolesti dlouhodobé v celé čelisti, vystřelující do ucha, hlavy, nosu, takže se nevědělo, co mi vlastně je, až retngen ukázal na osmičku. Trhání bylo v pohodě, ale od té doby mne to stále bolí. Byla jsem zubařkou poučena, že to nemám vyplachovat, nechat prostě jenom tak volně hojit (právě kvůli tomu suchému lůžku). Tak jsem tak činila, i zuby si čistila velmi opatrně, ale sem tam přece jenom nějaká tekutina do rány pronikla. Celých 5 dní to bolí, celá čelist, nahoře i dole, nejhorší je to navečer, dnes v noci jsem stávala ve 3h a brala si lék na bolest. Já vydržím hodně, takže mi nepřijde, že by ta bolest byla tak moc nesnesitelná, pomaličku se to lepší, ale velmi, velmi pomalu, jenže spát se tím prostě nedá. Mám ještě vydržet do týdne, jestli to odezní, nebo máte někdo zkušenost, že by to mohl být ten zánět?
Díky za reakce.
@Lady Godiva
ahoj, já to tak měla taky.. no vydržela jsem to týden a pak jsem šla na pohotovost a měla jsem v tom zánět a ještě kousek zubu
.. zubařka mi to pročistila, dala mi nějaký prášky a měla jsem klid. Radši si zubařce zavolej nebo k ní zajdi jestli tě ta bolest ani nenechá vyspat
Já byla na trhání osmičky před pár lety, nebyla úplně vyrostlá, takžo to dělali na stomatochirurgii. Měla jsem tam asi 3 stehy, celý týden to i přes prášky bolelo opravdu hodně a to jsem si myslela, že po porodu mě nemůže nic zaskočit. Po týdnu jsem šla na vyndavání stehů a říkala jsem to doktorce. Ta mě do těch stehů něčím rýpla a řekla, že kdyby v tom byl zánět, tak prý vyletím do stropu. Nevyletěla jsem, tak to bylo v pořádku.
@mexxx @ivašot.
Díky za reakce, tak jsem dnes navštívila zubařku a je to slabší zánět, takže mi to pročistila, dala dren, zítra jej mám vytáhnout a proplachovat šalvějí. Pokud se to nezlepší, tak v pátek volat. Takže opravdu, když bolest trvá déle jak 2-3 dny, neotálet a pospíchat k zubaři.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost a jak to řešit. V pondělí mě vytrhli spodní osmičku (na stomatochirurgii), která rostla mimo řadu a prakticky v tváři. Zákrok bez bolesti, po zákroku bolest minimální, dnes to taky nebolí nějak hrozně (i bez prášku se dá být), ale na tváři v místě kde se zub dotýkal a prakticky v tom záhybu mezi dásní a tváří, se mi vytvořila bílá boulička, která hodně bolí na dotyk. Zkoušela jsem vymačkávat, ale akorát to hrozně bolí. Po prohmatání místa jsem zjistila, že samotná rána na pohmat nebolí, avšak ona boulička je i při lehkým dotyku velmi citlivá. Tak nevím, jestli mám zítra ráno zajít za doktorem, který zákrok prováděl nebo počkat, co to bude dělat. Nechci tam chodit s blbostí, která mě ani v ničem neomezuje. Co byste dělali na mým místě?
Šla bych s tím ihned k zubaři, může to být zánět a jsou pak nutná ATB.
Bouličku jsem měla také, byla bolestivá jen na dotyk, za dva dny bylo po problému
@Čekatelka píše:
Bouličku jsem měla také, byla bolestivá jen na dotyk, za dva dny bylo po problému
Ještě jsem zapomněla napsat, že mi pořád jakoby smrdí z pusy. Cítím tam takový divný zápach i sama a i přítel říkal. Nepomáhá ani vyčištění zubů, po 15 minutách je to to samý. Měla jsi to taky?
Mě po vytržení spodní osmičky nic nebolelo, šla bych s tím k zubaři radši, nebo minimálně zavolat zeptat se
Taky jsem byla nedávno a nic mě potom nebolelo. Na tvém místě už jsem u zubaře, i když mám tedy ze zubařů panickou hrůzu ![]()
Já bych to nepodceňovala, do pusy ti nevidíme a posoudí to nejlépe zubař, mám venku obě spodní osmičky, obě vysekávaný, jedna v pohodě a druhá děs běs. Rozjel se pomalu zánět a vzrůstala bolestivost, otok moc neustupoval, jednou v noci, horečky 39.5, zimnice, a pak neuvěřitelná bolest celé čelisti, čištění a drénování na pohotovosti, antibiotika, no zažila jsem si…takže nepodceňovat určitě ![]()