Bolest při otvírání pusy

3684
8.7.12 09:22

bolest při otvírání pusy

Ahoj, chci se optat jestli je to normální nebo se mám obávat.
V pondělí mi zubař vyrtal zub moudrosti pod injekcí, ale od té doby když otevřu pusu, tak mě bolí panty až skoro u ucha, ale velká bolest to není.
Máte s tím někdo zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihl. hana20:00
8.7.12 09:43

S vrtáním osmiček nemám zkušenost. Mě bolestí pantu a otevřením pusy sotva na 2 prsty začínal zánět u dvou osmiček (v různých dobách) a následně šly zuby ven.
Pusu můžeš otevřít normálně, když pomineš tu bolest, tj. normálně otevřeš na kousnutí? Lupe Ti v pantu nebo to „jen“ bolí?

• Citovat
  • Upravit
3684
8.7.12 09:47

Ano, normálně jí otevřetu a malinko to zabolí a lupne mi tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
8.7.12 09:49

Ahoj, nevím, jestli je to ono, ale mně když trhali zub moudrosti, tak mi ztuhly panty a nemohla jsem kvůli bolesti otevřít pusu víc než na 1 cm :mrgreen: Je to prý normální. Snažila jsem se to rozhýbat a otevírala pusu až do bolesti, kolik jsem snesla. Odeznělo to během cca 14 dnů.

Jestli můžeš normálně otevřít pusu a jen tě pobolívají panty, tak bych ještě pár dní počkala, snad to přejde samo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.7.12 09:52
@maxak píše:
Ahoj, nevím, jestli je to ono, ale mně když trhali zub moudrosti, tak mi ztuhly panty a nemohla jsem kvůli bolesti otevřít pusu víc než na 1 cm :mrgreen: Je to prý normální. Snažila jsem se to rozhýbat a otevírala pusu až do bolesti, kolik jsem snesla. Odeznělo to během cca 14 dnů.Jestli můžeš normálně otevřít pusu a jen tě pobolívají panty, tak bych ještě pár dní počkala, snad to přejde samo :palec:

Ju to je ono. jen mě bolí panty. Myslela jsem, že bolí jen po trhání zubu moudrosti, v pondělí mi ho poprvé vrtal a ta pusa bolela šíleně, teď už je to lepší, ale když jím tak jí nesmím taaak moc otvírat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.7.12 10:11

To můžou být jen narušené nervy od toho zubu, když mi tenkrát trhali moudrák, tak mi to tak pečlivě umrtvila, že jsem necítila ani ucho. asi ty nervy tam nějak navazují.. a když se mi ostatní moudráky probudí a začnou bolet, tak taky sotva otvírám pusu, bolí mě panty a taky mě tam lupe. zkusila bych třeba chladit tvář.

• Citovat
  • Upravit
3684
8.7.12 10:27

Mě ho ale jen vrtal. Je tedy pravda, že jsem dostala injelkci, ale když se dostala úplně do zubu, tak to zabolelo, jako by narušil nerv nebo nevím co to bylo a od té doby to bolelo při otvírání pusy. Je tedy pravda, že už je to mnohem lepší, nateklé to také není, při čistění mě to také nebolí, jen když pořádně otevřu pusu, např. při jídle. Budu doufat že to odezní samo.
Moc vám děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.7.12 10:39

@terezka24 neboj to přejde, mě jednou takhle po vrtání bolel zub snad 3 týdny. pokud tam nemáš horkost nebo tak, tak to zánět určitě není, ale určitě nějaký ten nerv.

• Citovat
  • Upravit
3684
8.7.12 10:41
@Verun83 píše:
@terezka24 neboj to přejde, mě jednou takhle po vrtání bolel zub snad 3 týdny. pokud tam nemáš horkost nebo tak, tak to zánět určitě není, ale určitě nějaký ten nerv.

Taky mě napadlo,že mi možná navrtal nerv,ale bolí mě panty jen na levé straně když se chci najíst,třeba ukousnout rohlík,tak musím hodně otevřít pusu a to zabolí a lupne mi tam,až u ucha skoro :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.7.12 11:00

@terezka24 jo jo, vím o čem mluvíš, taky se mi to tak občas stalo, když moudráky rostly. to přejde.

• Citovat
  • Upravit
3684
8.7.12 11:29

Budu doufat, že to přejde. Je tedy pravda, že mě to bolí od té doby co mi dal injekci, asi mi jí špatně píchnul, nebo přímo do nervu. Ani líbat se pořádně nemůžu :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
11.4.16 07:40

Ahoj, jdu se k vám poradit. V úterý jsem šla na trhání zubu, které se ale nekonalo, protože mi dal 4!!! injekce, které mi nezabraly a neumrtvily dáseň, ale jen trošku tvář. Prý mám ty nervy nebo co umístěné jinde, tak to bude muset napíchnout jinak. :nevim: Měla jsem oteklou dva dny tvář a bolest při kousání, pusu jsem otevřela jen trochu, i když mi nic nedělal, jen po těch injekcích. Zítra mám jít na ten druhý pokus, ale já pořád nemůžu otevřít pusu dokořán, jak mě bolí ten pant. Je to normální? :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.4.16 07:53

Mě to takhle bolelo po jedné injekci-cítila jsem to i týden. Neumím si představit, co to musí být za záhul píchnout 4 kusy 8o 8o
Uvidíš, co ti na to řekne. Někdy to může být jen pocit-bolí to nebo je cítit tlak, tak se víc nesnažíme-jen co to jde. A on ji může otevřít víc, jak bude potřebovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
11.4.16 08:22

@Halamka to se obávám, že ji víc neotevře. Já to zkouším, co mi bolest dovolí s domněním, že to třeba povolí, ale zázraky se nedějí a vilc mě to prostě nepustí. Asi mě bude muset přeobjednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.