Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Bože ani mi to neřikejte, zítra jedu k zubaři, leze mi spodní vlevo. Shodou náhod mám nedávno dělanej rentgen, dr. říkal, že roste hejčmo a bude muset ven tak jako tak. Ten dr., který má zlomenou ruku a ještě se bude 5 týdnů hojit! Myslela jsem, že mi to vyndá on.
To budu muset někam na chirurgii?
To určitě umřu.
![]()
@Pincenza píše:
Bože ani mi to neřikejte, zítra jedu k zubaři, leze mi spodní vlevo. Shodou náhod mám nedávno dělanej rentgen, dr. říkal, že roste hejčmo a bude muset ven tak jako tak. Ten dr., který má zlomenou ruku a ještě se bude 5 týdnů hojit! Myslela jsem, že mi to vyndá on.To budu muset někam na chirurgii?
![]()
To určitě umřu.
![]()
Chirurga se neboj, já jsem byla u naprosto suprovýho, lepší přístup lékaře jsem v životě nezažila
a to jsem byla hodně podělaná
@Ivusska777 no dobrý, tvl, tak asi ne každej je tak skvělej jak ten tvuj že jo.
Neuč mi znát doktory. ![]()
Ahoj čeka me zakrok dolni pravy osmicky. Roste mi podel vnitrni strany jeste neni uplne prorezana a ja se bojim. Nevim co me ceka. Nevite prosim jak je na tom Pardubicka stomatochirurgie? Byla mi nabidnuta. ![]()
Vubec se neboj, ja teda byla na stomachir. v Havl. Brode, trhali mi najednou tri, behem 15 min jsem byla venku, mela jsem anestezii, papulu sesitou a vubec si z toho nic nepamatuju, horsi je to az se to probere k sobe, nadopuj se leky proti bolesti a zkusit to zaspat. Puvodne byli indikovany pouze dve osmicky, ale po rtg mi byl navrhnut i ten treti, rostl mi taky pod a nebyl jeste venku. Drzim palce ![]()
Já taky jdu na spodní osmičku. Roste mi dost křivo. Jdu na to v září a už teď z toho mám hrůzu. Když mi před měsícem trhali horní osmičku ( která rostla rovně a celjem rychle byla venku bez zašívání), tak jsem jim tam na křesle omdlela
Ale nebylo to ani tak bolestí, spíš se mi nelíbilo, jak mi to v tý puse páčí, jak mu to moc nešlo vytáhnout a jak to křupalo… ![]()
Není třeba se toho bát. Já teda nebyla v Pardubicích, ale v Brně, vysekávali mi dolní téměř neprořezanou, ale během zákroku jsem vůbec nic necítila. Bolí to až pak, až pusa přijde k sobě, ale ta intenzita bolesti je různá, někdo to zvládne úplně bez léků na bolest nebo s obyčejným ibalginem. Doporučuju si vzít druhý den volno, nechat si pro jistotu napsat aulin proti bolesti. Já měla preventivně antibiotika, protože jsem měla hodně stehů a pak mi stačilo vzít od bolesti aulin 2×. Taky doporučuju koupit gelový polštářek na chlazení otoku a spát s hodně polštářema, ale to ti určitě všechno řeknou po zákroku.
Ahoj byla jsem v Pardubicích v Medikapu u Dr. Mottla a perfektní, trhal mě 3 osmičky najednou. Za 10 min jsem byla venku a prášek jsem si dala akorát na noc a druhý den ráno a jinak už nebylo potřeba.
Ahoj, mam indikovanou extrakci dolni osmicky, je dost bolava, z pulky uz ji nemam, byla hodne zkazena, takze je vyvrtana a opravena. Ale k veci mam jit zacatkem zari na to vyndani jenze jediny nejblizsi termin je dva dny predtim nez mam nastoupit do prace. Myslite, ze budu schopna fungovat? Neumim si to predstavit.
To je hodně individuální. Pokud nejsou žádné komplikace, tak někdo je schopný fungovat skoro hned. Snad dva dny klidu a chlazení budou stačit.
Já fungovala po trhání 3 osmiček ihned. Musela jsem se odvézt domů a postarat o dítě a druhý den jsem skoro o tom nevěděla takže si myslím že to bude v pohodě.
Já byla na vytrhnutí dolní osmičky a byla jsem týden fest bolavá. Horní jdou ven téměř samy, ale spodní jsou pochoutka.Ale uvidíš, třeba budeš uplně v pohodě.
Já jsem to tak měsíc odkládala, bolest jsem řešila ibuprofenama a ona pak byla hruza do toho pichnout tu umrtvovací injekci. Myslela jsem, že se po**ru.
![]()
Příspěvek upraven 19.08.16 v 22:24
Těžko říct, je to individuální… horní osmičky mi trhala zubařka a absolutně bez problémů, za den dva v pohodě bez potíží.
S dolní osmičkou mě poslala ke stomatochirurgovi - a byla jsem ráda, že jsem měla zákrok před víkendem a pak pár dnů dovolenou. Sice jsem neměla téměř žádný otok, ale osmička se zlomila, k tomu zahnutý kořen, takže stehy a dost velká rána. S analgetiky se to dalo, ale nic moc teda
měla jsem pocit, že mě bolí i sedmička a šestka… představa, že s tím lezu do práce
… teprve po týdnu jsem mohla říct, že už mě nic nebolí.
Každopádně ti držím palce, ať to zvládneš co nejlíp a bez komplikací. ![]()
Já byla postupně na trhání všech osmiček. Dost to záleží, jak je tam ten zub usazený. U jednoho mi musel sekat i kost a to mě pak hodně bolelo několik dní. Ale nedávno jsem byla na druhé dolní a to bylo v pohodě, dalo se to vydržet, ani prášek na bolest jsem si nemusela vzít. Nejdůležitější co musíš udělat - ledovat si to hned jak přijdeš domů! Ledovala jsem si to celý den a proto mě to nebolelo. A taky jsem brala homeopatika na bolest už den před zákrokem.
Doktor u těch dolních vždy říkal, že po zákroku by to chtělo 4 dny být v klidu a hlavně nic nezvedat.