Trhání osmičky - spodní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3509
18.3.15 13:20

Bože ani mi to neřikejte, zítra jedu k zubaři, leze mi spodní vlevo. Shodou náhod mám nedávno dělanej rentgen, dr. říkal, že roste hejčmo a bude muset ven tak jako tak. Ten dr., který má zlomenou ruku a ještě se bude 5 týdnů hojit! Myslela jsem, že mi to vyndá on. :roll: To budu muset někam na chirurgii? 8o 8o To určitě umřu. :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
18.3.15 14:17
@Pincenza píše:
Bože ani mi to neřikejte, zítra jedu k zubaři, leze mi spodní vlevo. Shodou náhod mám nedávno dělanej rentgen, dr. říkal, že roste hejčmo a bude muset ven tak jako tak. Ten dr., který má zlomenou ruku a ještě se bude 5 týdnů hojit! Myslela jsem, že mi to vyndá on. :roll: To budu muset někam na chirurgii? 8o 8o To určitě umřu. :,( :mrgreen:

Chirurga se neboj, já jsem byla u naprosto suprovýho, lepší přístup lékaře jsem v životě nezažila :) a to jsem byla hodně podělaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
18.3.15 19:05

@Ivusska777 no dobrý, tvl, tak asi ne každej je tak skvělej jak ten tvuj že jo. :mrgreen: :mrgreen: Neuč mi znát doktory. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.16 20:47

Ahoj čeka me zakrok dolni pravy osmicky. Roste mi podel vnitrni strany jeste neni uplne prorezana a ja se bojim. Nevim co me ceka. Nevite prosim jak je na tom Pardubicka stomatochirurgie? Byla mi nabidnuta. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
9.7.16 21:06

Vubec se neboj, ja teda byla na stomachir. v Havl. Brode, trhali mi najednou tri, behem 15 min jsem byla venku, mela jsem anestezii, papulu sesitou a vubec si z toho nic nepamatuju, horsi je to az se to probere k sobe, nadopuj se leky proti bolesti a zkusit to zaspat. Puvodne byli indikovany pouze dve osmicky, ale po rtg mi byl navrhnut i ten treti, rostl mi taky pod a nebyl jeste venku. Drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
9.7.16 21:36

Já taky jdu na spodní osmičku. Roste mi dost křivo. Jdu na to v září a už teď z toho mám hrůzu. Když mi před měsícem trhali horní osmičku ( která rostla rovně a celjem rychle byla venku bez zašívání), tak jsem jim tam na křesle omdlela :cert: Ale nebylo to ani tak bolestí, spíš se mi nelíbilo, jak mi to v tý puse páčí, jak mu to moc nešlo vytáhnout a jak to křupalo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.7.16 21:43

Není třeba se toho bát. Já teda nebyla v Pardubicích, ale v Brně, vysekávali mi dolní téměř neprořezanou, ale během zákroku jsem vůbec nic necítila. Bolí to až pak, až pusa přijde k sobě, ale ta intenzita bolesti je různá, někdo to zvládne úplně bez léků na bolest nebo s obyčejným ibalginem. Doporučuju si vzít druhý den volno, nechat si pro jistotu napsat aulin proti bolesti. Já měla preventivně antibiotika, protože jsem měla hodně stehů a pak mi stačilo vzít od bolesti aulin 2×. Taky doporučuju koupit gelový polštářek na chlazení otoku a spát s hodně polštářema, ale to ti určitě všechno řeknou po zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
9.7.16 21:49

Ahoj byla jsem v Pardubicích v Medikapu u Dr. Mottla a perfektní, trhal mě 3 osmičky najednou. Za 10 min jsem byla venku a prášek jsem si dala akorát na noc a druhý den ráno a jinak už nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.16 22:31

Dekuji Vam vsem za vase prispevky. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 21:47

Ahoj, mam indikovanou extrakci dolni osmicky, je dost bolava, z pulky uz ji nemam, byla hodne zkazena, takze je vyvrtana a opravena. Ale k veci mam jit zacatkem zari na to vyndani jenze jediny nejblizsi termin je dva dny predtim nez mam nastoupit do prace. Myslite, ze budu schopna fungovat? Neumim si to predstavit.

• Citovat
  • Upravit
9793
19.8.16 22:01

To je hodně individuální. Pokud nejsou žádné komplikace, tak někdo je schopný fungovat skoro hned. Snad dva dny klidu a chlazení budou stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
19.8.16 22:03

Já fungovala po trhání 3 osmiček ihned. Musela jsem se odvézt domů a postarat o dítě a druhý den jsem skoro o tom nevěděla takže si myslím že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
19.8.16 22:10

Já byla na vytrhnutí dolní osmičky a byla jsem týden fest bolavá. Horní jdou ven téměř samy, ale spodní jsou pochoutka.Ale uvidíš, třeba budeš uplně v pohodě.
Já jsem to tak měsíc odkládala, bolest jsem řešila ibuprofenama a ona pak byla hruza do toho pichnout tu umrtvovací injekci. Myslela jsem, že se po**ru. :lol: :lol:

Příspěvek upraven 19.08.16 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.8.16 22:11

Těžko říct, je to individuální… horní osmičky mi trhala zubařka a absolutně bez problémů, za den dva v pohodě bez potíží.
S dolní osmičkou mě poslala ke stomatochirurgovi - a byla jsem ráda, že jsem měla zákrok před víkendem a pak pár dnů dovolenou. Sice jsem neměla téměř žádný otok, ale osmička se zlomila, k tomu zahnutý kořen, takže stehy a dost velká rána. S analgetiky se to dalo, ale nic moc teda :( měla jsem pocit, že mě bolí i sedmička a šestka… představa, že s tím lezu do práce :zed:… teprve po týdnu jsem mohla říct, že už mě nic nebolí.
Každopádně ti držím palce, ať to zvládneš co nejlíp a bez komplikací. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
20.8.16 15:31

Já byla postupně na trhání všech osmiček. Dost to záleží, jak je tam ten zub usazený. U jednoho mi musel sekat i kost a to mě pak hodně bolelo několik dní. Ale nedávno jsem byla na druhé dolní a to bylo v pohodě, dalo se to vydržet, ani prášek na bolest jsem si nemusela vzít. Nejdůležitější co musíš udělat - ledovat si to hned jak přijdeš domů! Ledovala jsem si to celý den a proto mě to nebolelo. A taky jsem brala homeopatika na bolest už den před zákrokem.
Doktor u těch dolních vždy říkal, že po zákroku by to chtělo 4 dny být v klidu a hlavně nic nezvedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.