Trhání osmičky - spodní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
24.2.21 06:40
@flicek18 píše:
@Peggy54 to mi přijde popravdě divné, ale takhle detailně se v tom nevyznám. Ale v takovém případ ebych jen pro zajímavost napsala na pojišťovnu a po zákroku se podívala, jestli si to nenauctoval i pojišťovně. Ale já jsem na to poslední dobou ujetá řešit toto :mrgreen: :srdce:

Právě, že ono to je takové, že nevím… Je to stomatolog na poliklinice, ale zároveň mi to Google vyhodil, že je to zároveň i klinika, jak když soukromá (že dělají i věci navíc)… No na netu právě bylo, že se žádankou od zubaře (to trhání osmiček), by to měla platit pojišťovna. Tak doufám, že to tak bude a že budu platit třeba jen za nějakou speciální anestezii nebo něco takového :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
24.2.21 08:31

@Paulax tak uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
3.3.21 10:33
@flicek18 píše:
@Paulax tak uvidíš ;)

Ahoj,
tak mě to čeká po Velikonocích :D Budou mi trhat oba naráz, prý to pak můžu i odřídit. Zákrok jako takový bude hradit pojišťovna, jediné, co si prý hradí pacient je 3D rentgen, který stojí 3 000,– Kč. Prý se dělá pokud jsou zuby křivé nebo je problém s kořeny apod. Tak si říkám, že s mými to třeba nebude potřeba (vypadají rovně) :D

Teď mi je do smíchu, ale pak asi nebude, až budu mít oteklou „hubu“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
3.3.21 11:53
@Paulax píše:
Ahoj,
tak mě to čeká po Velikonocích :D Budou mi trhat oba naráz, prý to pak můžu i odřídit. Zákrok jako takový bude hradit pojišťovna, jediné, co si prý hradí pacient je 3D rentgen, který stojí 3 000,– Kč. Prý se dělá pokud jsou zuby křivé nebo je problém s kořeny apod. Tak si říkám, že s mými to třeba nebude potřeba (vypadají rovně) :DTeď mi je do smíchu, ale pak asi nebude, až budu mít oteklou „hubu“ :D

Nechci zpochybňovat to co říkají, ale mě nechal udělat můj zubař rentgen zubů normálně na pojistovnu. Jeden zub jsem měla doslova položeny a museli ho pak delší dobu dolovat.

Drzum palce ať máte vše OK a rychle za sebou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
3.3.21 11:58

@Paulax jen si to nechte udelat. Napichnuty a ochrnuty trojklany nerv na pul roku neni moc prijemna zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.21 18:24

@flicek18 je rozdíl mezi klasickým rentgenem (OPG) - ten pojišťovna proplácí, a 3D rentgenem (CBCT) - ten si pacient hradí sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
21.1.25 22:39

Ahoj

Trhani spodni levé osmičky me čeká ve čtvrtek. Rano mi to řekli termín a od té doby se necítím vůbec dobře ;-( bojím se hrozne. Mam ji vylezlo celou ale hrozne ze strany zkušenou az do dasne.
Pred xx lety mi trhaly jednu nahoře a za měsíc druhou nahoře. Bez bolesti a hojení na 1*.
Ted chodíme jinam, kde je šikovný pan doktor a věřím, ze to bude raz dva a hojení taky :think: hrozne se bojím. Mam za sebou čtyři porody a uzasny a tohohle se tolika bojím 8o :( :,( kdyz to tu ctu je mi zle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.1.25 09:17
@misa1990 píše: Více

Ahoj, no tak to nečti :-) To je asi nejlepší rada, kterou ti můžu dát. Dej na vlastní zkušenost, že trhání osmiček nahoře bylo v pohodě. To má větší váhu, než všechny zkušenosti jiných lidí. Není zásadní důvod, proč by to dole mělo být horší, ne?
Mě taky trhali dolní osmičku s kazem z boku, i když tedy asi ne až tak velkým, a bylo to v pohodě. Když je celá normálně vyrostlá, neměl by to být problém. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
22.1.25 09:25
@Paulax píše: Více

me taky tlacili do trhani obou naraz a ja jsem rada, ze jsem to neudelala.

Nicmene, muj pripad byl komplikovany v tom, ze moje osmicky nebyly prorezane vubec a musela se sekat celist, aby se k nim zubar dostal. Tim vznikla opravdu velka rana, silne otoky a velmi moc to bolelo.

Tvoje osmicky jsou ale uz castecne prorezane. Tudiz by to mozna nebylo tak tragicke. Rikal ti chirurg, jestli bude jenom trhat, nebo jestli musi odstranit cast kosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
22.1.25 09:31

Když jsou osmičky normálně rostlé, tak trhání nebolí a je to hned. Horší jsou špatně rostlé, které se musejí vysekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
22.1.25 19:11

@Mandisi dekuji mam je cele narostlé, vylezle a i kořeny rovne 🙏 diky bohu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
22.1.25 19:18

Pokud ti je bude trhat zkušený zubař, ideálně stomatochirurg, tak to se vůbec neboj, nebudeš nic cítit. Sama jsem bylo moc překvapená, že to nebolelo. A to jsem se před tím trháním fakt klepala strachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
22.1.25 19:21

@Mandisi ano přesně tak. Je to profík Ukrajinec, dojíždí na vyžádání do pražské nemocnice k operacím zubu. Opravdu umí.
Jeho kolegyně zubařka vedle, řekla že mi to vytrhne prave on.. takze tak. Velice šikovný. Rodiče si ho nemůžou vynachválit. Taťkovi museli vytrhnout sedmičku a budou mu dělat kvalitní implantát - příští týden zavrtavat šroub do dásně a po té na to našroubuji zub🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.1.25 10:23

@misa1990 Ahoj, tak co, už máš vytržení za sebou? Jak to proběhlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
23.1.25 10:52

v tom pripade si je nechej vzit obe naraz a mas klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.