Trhání stálých zubů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
11.5.11 09:16

trhání stálých zubů

Ahoj všichni, máte někdo zkušenost s trháním stálých zubů u dětí protože se jim nevejdou do pusy?Mám jít s klukem na trhání 4 dole i nahoře protože prý překáží špičákům.Dole je to evidentní,ale nahoře mi to katastrofa nepřijde.Myslíte že je to jediné řešení?Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
11.5.11 09:19

ahoj já byla jako dítě měla jsem zub kterej i rostl jinde než měl a nevešel se tam už,tak mu vytrhly ten vedle dostala sjem pak rovnátka… Teda byla jsem na tom 2 x poprvý v 8 letech -zubařku pokousala páč jsem se bála injekce a pak ve 13 ůetech a to už bylo v poho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.11 09:21
tetma píše:
ahoj já byla jako dítě měla jsem zub kterej i rostl jinde než měl a nevešel se tam už,tak mu vytrhly ten vedle dostala sjem pak rovnátka… Teda byla jsem na tom 2 x poprvý v 8 letech -zubařku pokousala páč jsem se bála injekce a pak ve 13 ůetech a to už bylo v poho :mrgreen:

No klukovi budou během měsíce trhat hned 4zuby,nemám z toho dobrý pocit je mi ho líto.Na rovnátka už chodíme 2roky,tak doufám že vědí co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.5.11 09:22

Katysimi, napíšu ti svou zkušenost, bude to podobný případ.

Měla jsem jako dítě taky křivé zuby a zubařka mi taktéž doporučila všechy 4 vytrhat a nasadit rovnátka. Jak píše tetma, nevytrhli ty křivé (trojky), ale ty za nimi.

Dneska už bych si to asi udělat nenechala, nebo se zeptala na jiné možné řešení. Čtyřky mám venku, ale zároveň mezi zuby celkem dost velké mezery a i když používám nitě a mezizubní kartáčky, plak se tam prostě usazuje a zuby se kazí a mám i zubní kámen. Teď mi během půlroka odumřely pětky stoličky na jedné straně nahoře i dole, hrozí vytržení, takže mi tam těch zubů moc nezbyde a to je mi 28 :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
11.5.11 09:23

A ještě jsem chtěla napsat, že mi tedy netrhali všechny najednou, ale po jednom, s rozestupy několika měsíců, kdy bylo vidět, že se zuby rovnají tak jak mají.

• Citovat
  • Upravit
98
11.5.11 09:25
madi píše:

Měla jsem jako dítě taky křivé zuby a zubařka mi taktéž doporučila všechy 4 vytrhat a nasadit rovnátka. Jak píše tetma, nevytrhli ty křivé (trojky), ale ty za nimi.

Dneska už bych si to asi udělat nenechala, nebo se zeptala na jiné možné řešení. Čtyřky mám venku, ale zároveň mezi zuby celkem dost velké mezery a i když používám nitě a mezizubní kartáčky, plak se tam prostě usazuje a zuby se kazí a mám i zubní kámen. Teď mi během půlroka odumřely pětky stoličky na jedné straně nahoře i dole, hrozí vytržení, takže mi tam těch zubů moc nezbyde a to je mi 28 :pocitac:

No jo,ale můžu odporovat??Chci se poradit s naší zubařkou,která dostala papír trhej tak bude trhat,ale třeba na to bude mít jiný názor.Zeptám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
11.5.11 09:26

Ahojky. Tak mě trhali 2 dole a 2 nahoře asi v sedmé třídě. Taky se mi nevešly do pusy a měla jsem nosit rovnátka. Zubařka mi je trhala postupně, každý den jeden zub. Vím že jsem se bála injekce ale vůbec nic to nebylo. Jen bylo nepříjemné jak mi sestřička držela hlavu kyž ten zub mudr tahala ven. Ani pak mě to nebolelo, šla jsem od zubařky normálně do školy. Možná mě to nebolelo proto, protože jsem měla kořeny pěkně k sobě. Kamarádce trhala taky a ta měla kořeny fest od sebe a ta si vytrpěla.
Tak přeju ať to zvládnete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.5.11 09:29
katysimi píše:
madi píše:

Dneska už bych si to asi udělat nenechala, nebo se zeptala na jiné možné řešení. Čtyřky mám venku, ale zároveň mezi zuby celkem dost velké mezery a i když používám nitě a mezizubní kartáčky, plak se tam prostě usazuje a zuby se kazí a mám i zubní kámen. Teď mi během půlroka odumřely pětky stoličky na jedné straně nahoře i dole, hrozí vytržení, takže mi tam těch zubů moc nezbyde a to je mi 28 :pocitac:
No jo,ale můžu odporovat??Chci se poradit s naší zubařkou,která dostala papír trhej tak bude trhat,ale třeba na to bude mít jiný názor.Zeptám se

Můžeš :-) Zašla bych si pro vyjádření na nějakou jinou ortodoncii, jestli budou mít stejný názor.
My jsme nad tím nepřemýšleli, přece jen už je to skoro 15 let zpátky, tehdy se to ani nedělalo.

Jinak to trhání samotné tak hrozné není, nebolí to, ale jednou jsem u toho omdlela :-D

• Citovat
  • Upravit
670
11.5.11 09:55

Ahoj, myslím,že ortodontisti vědí co je třeba. Můžeš se jít pro klid duše poradit na jinou ortodoncii a uvidíš co Ti řeknou. Jinak trojky zuby se netrhají proto,protože to je pevný zub s velmi dlouhým kořenem . Proto se trhají většinou čtyřky.
Je lepší zuby srovnat,je to i prevence paradentózy a kazů,.. Rovné zuby se líp čistí :o)Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.5.11 11:26

A nebudou mu je trhat kvůli těm rovnátkům?Slyšela jsem,že je to normální,že takhle dětem trhají všechny 4.Zkonzultuj to s jeho zubařem a uvidíš co ti řekne.Hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.11 11:32
Mazlucha píše:
A nebudou mu je trhat kvůli těm rovnátkům?Slyšela jsem,že je to normální,že takhle dětem trhají všechny 4.Zkonzultuj to s jeho zubařem a uvidíš co ti řekne.Hodně štěstí :mavam:

No rovnátka měl na první zuby,ty se srovnali a teď mu dali nějaký na 6 ať netlačí dopředu,začínají mu růst 3špičáky a ty prý nemají místo proto jdou ty 4ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.5.11 11:36
katysimi píše:
Mazlucha píše:
A nebudou mu je trhat kvůli těm rovnátkům?Slyšela jsem,že je to normální,že takhle dětem trhají všechny 4.Zkonzultuj to s jeho zubařem a uvidíš co ti řekne.Hodně štěstí :mavam:
No rovnátka měl na první zuby,ty se srovnali a teď mu dali nějaký na 6 ať netlačí dopředu,začínají mu růst 3špičáky a ty prý nemají místo proto jdou ty 4ven

Já si myslím,že je to normální.Dělala jsem na zubním a tam se trhali 4 dětem docela často,když měli rovnátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.11 11:42
Mazlucha píše:
katysimi píše:
Mazlucha píše:
No rovnátka měl na první zuby,ty se srovnali a teď mu dali nějaký na 6 ať netlačí dopředu,začínají mu růst 3špičáky a ty prý nemají místo proto jdou ty 4ven
Já si myslím,že je to normální.Dělala jsem na zubním a tam se trhali 4 dětem docela často,když měli rovnátka

Tak to jsi mě uklidnila.Dík :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
11.5.11 15:19

Já bych to teda ještě zkonzultovala jinde.
Tohle přesně řešila nedávno sestřenka u svých dětí - změnila zubaře a zatím to řeší jinak (musela bych se jí ale zeptat, jak). Nový zubař je toho názoru, že trhat zdravý trvalý zub je až krajní možnost - a to si myslím, že je správné.
Ano, běžně se dětem 4ky trhají - nebo trhaly - myslím „naši“ generaci, kdy se tak dělo, protože je to běžné… :roll:
Takže zjisti, co můžeš dřív, než bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.5.11 15:26
Alichi píše:
Já bych to teda ještě zkonzultovala jinde.
Tohle přesně řešila nedávno sestřenka u svých dětí - změnila zubaře a zatím to řeší jinak (musela bych se jí ale zeptat, jak). Nový zubař je toho názoru, že trhat zdravý trvalý zub je až krajní možnost - a to si myslím, že je správné.
Ano, běžně se dětem 4ky trhají - nebo trhaly - myslím „naši“ generaci, kdy se tak dělo, protože je to běžné… :roll:
Takže zjisti, co můžeš dřív, než bude pozdě.

Souhlasím :palec: Vědět, že s tím teď v dospělosti budu mít takový problémy,tak si to nenechám udělat ani náhodou :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.