Trhání osmiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
5.5.11 15:43

Trhání osmicek

Chci se zeptat, kdyz mam zub moudrosti ulomenej a zacina mi cca 1mm od dásně, jestli mě čekají krušné chvíle? :)):jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
5.5.11 15:51

Pokud se za něj nedá zachytit kleštěmi, tak zcela jistě - protože se bude muset rozříznout dáseň a zub „vydolovat“ (omlouvám se za realistický popis). Vlastně stejný postup jako v případě, že se zub sice kleštěmi chytí, ale při vytahování se odlomí kořen, rozlomí se zub nebo se to nějak rozsype.

Mám venku všechny osmičky, dvě vcelku a dvě „rozsypané“ - přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.5.11 15:58

Ahoj,

tak to asi krušné chvíle začínají.I když pokud tě nebolí a nemáš s ním zatím problém,je možné , že ti ho nechají trošku vyrůst.A taky dost záleží na šikovnosti zubaře,jelikož jsem též jeden měla minimálně venku a nevěřila jsem jak rychle a bezbolestně ho vytáhl.Byl to opravdu mžik.S ostatními jsem si fakt dost užila a vždy skončila na neschopence.Ještě mám jeden,ale ten je v pohodě a nedělá žádný problém-má dost místa.
Přeji ať s nimi nemáš tolik bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
5.5.11 16:04

Záleží na tom… taky jak rostou kořeny, jestli kolmo, tak dobrý. To by měl ale zkušený zubař sám odhadnout z rentgenu, ten můj na to kouknul (oba zuby i s kořeny vodorovně) a na každý si vyčlenil, zcela oprávněně, hodinu. A někomu ho chytnou a je do pár sekudn venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.5.11 16:16

Řekla bych, že je to individuální. A hodně záleží, jestli je tam zároveň zánět.

Loni mi trhali osmičku. Zánět jsem měla přeléčenej. Nešla, rostla hodně křivě a kořeny taky byly blbě, tak ji rozřízli vejpůl. Pak trhali. Přetrhl se kořen. Dolovali ho takovým hákem. Doktor tam různě škrabal. Už jsem byla smížená s několikadenním utrpením. A když to pišlo k sobě, nebolelo to ani minutu. :nevim: Jenom mi trochu bolely zuby vepředu, jak to na ně tlačilo při trhání. Jinak vůbec nic.

Ale dáseň mi neřezali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
5.5.11 16:28
BohunkaP píše:
Pokud se za něj nedá zachytit kleštěmi, tak zcela jistě - protože se bude muset rozříznout dáseň a zub „vydolovat“ (omlouvám se za realistický popis). Vlastně stejný postup jako v případě, že se zub sice kleštěmi chytí, ale při vytahování se odlomí kořen, rozlomí se zub nebo se to nějak rozsype.Mám venku všechny osmičky, dvě vcelku a dvě „rozsypané“ - přeji pevné nervy.

Já měla spodek zubu,tak baculatej,rikaj tomu baletka,že ven nešel ani po nariznuti dasně.Takže to jakoby rozstipali jak polínko a vytahovali ven po kouskach.Ale po umrtvovačce jsem nic necítila..Ale pak to přišlo k sobě,tak jsem 2 dny spala s mraž.zeleninou a pila algifen kapky,takže jsem ty dva dny mirně sjetá přežila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
5.5.11 17:02
Hako píše:
tak to asi krušné chvíle začínají.I když pokud tě nebolí a nemáš s ním zatím problém,je možné , že ti ho nechají trošku vyrůst.A taky dost záleží na šikovnosti zubaře,jelikož jsem též jeden měla minimálně venku a nevěřila jsem jak rychle a bezbolestně ho vytáhl.Byl to opravdu mžik.S ostatními jsem si fakt dost užila a vždy skončila na neschopence.Ještě mám jeden,ale ten je v pohodě a nedělá žádný problém-má dost místa.
Přeji ať s nimi nemáš tolik bolesti.

zlomenej zub asi uz nevyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
5.5.11 17:30

já ze své zkušenosti (mám venku všechny) bych řekla, že spíš záleží na tom, jaké máš zuby komplexně, mě třeba se hodně kazí od krčků a osmičky prakticky nebyly vylezlé (z každé jenom rožek) a zubař je automaticky všechny otipoval na vytažení
musím říct, že záleží na konkrétním zubu - nejdřív mi tahal jednu - v pohodě, pak dvě naráz - katastrofa, týdenní neschopenka, bolest tak 14 dní, s tím ,že poslední neleze a počkáme jestli se ukáže, vylezl teď v zimě snad po pěti letech, na vytažení jsem šla s hrůzou v očích, týden dopředu vyklepaná, vytažení trvalo snad půl minuty a po dvou dnech jsem o ničem nevěděla
prý taky záleží na tom, jeslti horní nebo dolní, horní jsou prý lepší, je s nima míň komplikací
snad ti to proběhne dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
5.5.11 17:30
Popa píše:
Chci se zeptat, kdyz mam zub moudrosti ulomenej a zacina mi cca 1mm od dásně, jestli mě čekají krušné chvíle? :)). :jazyk:

Zdravím,nečetla jsem všechny odpovědi,napíšu jen za sebe,pokud začíná cca 1mm od dásně,tak nic moc a žádná sláva pokud je ještě ulomený a nebude se dát za co chytit,pak čekej injekci a tak půl hodinky na křesle když to půjde dobře,pokud ne,dáseň se bude muset naříznout a zub se extrahuje stranou,potom je to na drén a jeden -dva stehy, nechci tě strašit,jen píšu,co tě možná čeká,tak se drž,držím palce.

• Citovat
  • Upravit
13503
5.5.11 18:24

Mam vsechny osmicky venku,obe vrchni normalne trhane u zubarky,dve spodni ve spitalu,jedna sla v pohode,druha teprve zacinala rust,takze se to rezalo,ale bylo to umrtvene,takze pohoda.
Pak to sice chvilku bolelo,ale dalo se to zvladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
5.5.11 19:07

tak ja mam venku horni osmicky a musim zatukat ze obe v pohode, vyndavala mi je akorat takovym hackem ci co to bylo, druha teda bolela vic, na to jsem dostavala konskou davku injekce ale venku byla rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
10.5.11 15:11

Já souhlasím s tím, že záleží na zubaři. Já osobně naštěstí zkušenost zatím nemám, ale co vidím v okolí, i tohle „dolování“ se dá přežít, když je zubař šikovný. Každopádně přeju ať to bolí co nejmíň, já kdykoliv vkročím k zubaři, tak i přesto, že nemám se zuby žádný problémy, se děsím toho, kdy něco objeví…a proto se vždycky snažím hodně mluvit, aby se nemohl koncentrovat :D

• Citovat
  • Upravit
Andy25
10.8.11 15:05

Klidně si ho nech vytrhnout… o nic nejde. Mě trhali všechny osmičky. Trhali mi je na 2×.. nejdříve pravou a potom levou stranu. Po prvním trhání jsem měla pusu několik týdnů oteklou, zánět ustoupil, až když jsem začala brát wobenzym. Na druhé trhání už jsem šla vybavené wobenzymem a zánět se ani neukázal, takže to nebylo tak strašné :) není se čeho bát

• Citovat
  • Upravit
1114
19.10.11 10:47

ahoj můžu se zeptat co je to dávivý reflex?za 14 dní mě čeká na doporučení zubařky vytržení osmiček a setřička se mě při objednávání na tento reflex ptala.řekla jsem že ho nemám ale co když jo :nevim: jak to poznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
19.10.11 10:48
Andy25 píše:
Klidně si ho nech vytrhnout… o nic nejde. Mě trhali všechny osmičky. Trhali mi je na 2×.. nejdříve pravou a potom levou stranu. Po prvním trhání jsem měla pusu několik týdnů oteklou, zánět ustoupil, až když jsem začala brát wobenzym. Na druhé trhání už jsem šla vybavené wobenzymem a zánět se ani neukázal, takže to nebylo tak strašné :) není se čeho bát

pro mě toto zní velice pozitivně…díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.