Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dávivý reflex - pokud se ti nedělá špatně, když máš cizí předmět v puse, nechce se ti zvracet ![]()
katyca píše:
Dávivý reflex - pokud se ti nedělá špatně, když máš cizí předmět v puse, nechce se ti zvracet
Holky když si čistím zuby nic se neděje,když ale čistím jazyk a kartáčkem zajedu dál do úst tak to(blem
)udělám..když to vezmu na lékaře když mě v bolí v krku a dává my do úst špachtličku tak taky nic tak nevím..
mila2113 píše:
Holky když si čistím zuby nic se neděje,když ale čistím jazyk a kartáčkem zajedu dál do úst tak to(blem)udělám..když to vezmu na lékaře když mě v bolí v krku a dává my do úst špachtličku tak taky nic tak nevím..
to já právě jak mě strčí dr. tu špachtli do krku tak pomalu natahuju vždy a to nemluvím o výtěru z krku
taky jdu na trhání - obou dolních osmiček a už se moc „těším“ ![]()
chelsea.aa píše:mila2113 píše:to já právě jak mě strčí dr. tu špachtli do krku tak pomalu natahuju vždy a to nemluvím o výtěru z krku
Holky když si čistím zuby nic se neděje,když ale čistím jazyk a kartáčkem zajedu dál do úst tak to(blem)udělám..když to vezmu na lékaře když mě v bolí v krku a dává my do úst špachtličku tak taky nic tak nevím..
taky jdu na trhání - obou dolních osmiček a už se moc „těším“
no tak na výtěr z krku si nepamatuju-asi jsem dlouho nemarodila..no nevím asi bych blem udělala ![]()
a kdy tě to čeká?
mila2113 píše:chelsea.aa píše:no tak na výtěr z krku si nepamatuju-asi jsem dlouho nemarodila..no nevím asi bych blem udělalamila2113 píše:to já právě jak mě strčí dr. tu špachtli do krku tak pomalu natahuju vždy a to nemluvím o výtěru z krku
a kdy tě to čeká?
během letošní zimy, ještě jsem nenašla odvahu se objednat na určitý datum
navíc mě je budou nějak vysekávat, obě dvě, protože je tam mám naležato… no zatím na to raději moc nemyslím
![]()
chelsea.aa píše:mila2113 píše:během letošní zimy, ještě jsem nenašla odvahu se objednat na určitý datumchelsea.aa píše:no tak na výtěr z krku si nepamatuju-asi jsem dlouho nemarodila..no nevím asi bych blem udělalamila2113 píše:to já právě jak mě strčí dr. tu špachtli do krku tak pomalu natahuju vždy a to nemluvím o výtěru z krku
a kdy tě to čeká?![]()
navíc mě je budou nějak vysekávat, obě dvě, protože je tam mám naležato… no zatím na to raději moc nemyslím
![]()
tak to jo..myslela jsem že jsi objednaná..já za 14 dní..už bych to chtěla mít zasebou
mila2113 píše:chelsea.aa píše:tak to jo..myslela jsem že jsi objednaná..já za 14 dní..už bych to chtěla mít zaseboumila2113 píše:během letošní zimy, ještě jsem nenašla odvahu se objednat na určitý datumchelsea.aa píše:no tak na výtěr z krku si nepamatuju-asi jsem dlouho nemarodila..no nevím asi bych blem udělalamila2113 píše:to já právě jak mě strčí dr. tu špachtli do krku tak pomalu natahuju vždy a to nemluvím o výtěru z krku
a kdy tě to čeká?![]()
![]()
tak přeji, aby to proběhlo bez problémů
žádnej reflex, žádný bolesti a žádnej zánět
Mě zubařka právě varovala, vzhledem k tomu, že to je u mě složitější, že jeden zub tak týden antibiotika a rekonvalescence, ať si to dobře naplánuju
Nijak mě ty zuby nebolí, takže to pořád odkládám samozřejmě…
Tak já jsem na tom stejně, od včerejška vím, že musím na chirurgický zákrok - mám osmičku dole naležato, takže musí pryč. Mám se objednat, ale nebyla jsem ještě schopna si tam zavolat ![]()
Zubař je pro mně stressor číslo jedna, všechno, co se popisuje o vysekávání z kostí osmiček je pro mně horor ![]()
Závidím Vám všem, co už to máte za sebou.
Braly jste si před zákrokem nějaké léky?
Opravdu jste nic necítily?
Chjo…kdyby se to dalo nějak přeskočit ![]()
Alinka píše:
Tak já jsem na tom stejně, od včerejška vím, že musím na chirurgický zákrok - mám osmičku dole naležato, takže musí pryč. Mám se objednat, ale nebyla jsem ještě schopna si tam zavolat
Zubař je pro mně stressor číslo jedna, všechno, co se popisuje o vysekávání z kostí osmiček je pro mně horor
Závidím Vám všem, co už to máte za sebou.Braly jste si před zákrokem nějaké léky?
Chjo…kdyby se to dalo nějak přeskočit
Opravdu jste nic necítily?
ahoj.jsem v 7 mesici a uplne mimo,ve stredu me vytrhli osmicku,protoze byla spatna a dneska to jeste boli jak cert.Nikdy jsem nemela takove problemy.Nevite co na to at to prejde?
![]()
Téma jak na zavolanou
…za tři týdny mě čeká trhání dvou osmiček a mám z toho hrůzu, ta spodní roste na ležato, tak musí ven a ty ostatní…no nevím, mám vyrostlý všechny čtyři, ty ostatní tři bez problémů a zubařka mi je chce vytrhnout „protože je to lepší vytrhnout, dokud jsem mladá a kost je pružná“. Opravdu se osmičky trhají automaticky, bez důvodu? Máte někdo podobnou zkušenost? Moje zubařka mě odeslala do nemocnice s tím, ať mi vytrhnou jen tu jednu ležatou, zubařka v nemocnici říkala, že mi vytrhnou dvě na jedné straně najednou a při vytahování stehů se domluvíme na termín na tu druhou stranu
. Tak nevím, jestli je to nutné nebo ne… ![]()
evi.an.x píše:
Téma jak na zavolanou…za tři týdny mě čeká trhání dvou osmiček a mám z toho hrůzu, ta spodní roste na ležato, tak musí ven a ty ostatní…no nevím, mám vyrostlý všechny čtyři, ty ostatní tři bez problémů a zubařka mi je chce vytrhnout „protože je to lepší vytrhnout, dokud jsem mladá a kost je pružná“. Opravdu se osmičky trhají automaticky, bez důvodu? Máte někdo podobnou zkušenost? Moje zubařka mě odeslala do nemocnice s tím, ať mi vytrhnou jen tu jednu ležatou, zubařka v nemocnici říkala, že mi vytrhnou dvě na jedné straně najednou a při vytahování stehů se domluvíme na termín na tu druhou stranu
![]()
. Tak nevím, jestli je to nutné nebo ne…
Gábííí píše:
Ahoj,jestli můžu doporučit,je dobré si dva dny před zákrokem kloktat vodou Corsodyl 0.2 procentní a také je dobrý tři dny předem brát Phlogenzym,to je ale na tobě,díky těmto dvěma věcem se pak rána po vytržení lépe hojí![]()
Děkuji, určitě to zkusím!!!
Gábííí píše:
takovéhle osmičky se určitě netahají bez důvodu.tyhle osmy co leží,obvykle naléhají na sedmičky,tlačí na ně a mohla by jsi s tím mít do budoucna dost velké problémy a zbytečně by jsi mohla přijít o sedmy.Opravdu je mnohem lepší to tahat,když je člověk co nejmladší,když je člověk starší,jde to strašně špatně ven a musí se vrtat do kosti,což není nic příjemného,opravdu si je nech co nejdříve vytrhnout.evi.an.x píše:
Téma jak na zavolanou…za tři týdny mě čeká trhání dvou osmiček a mám z toho hrůzu, ta spodní roste na ležato, tak musí ven a ty ostatní…no nevím, mám vyrostlý všechny čtyři, ty ostatní tři bez problémů a zubařka mi je chce vytrhnout „protože je to lepší vytrhnout, dokud jsem mladá a kost je pružná“. Opravdu se osmičky trhají automaticky, bez důvodu? Máte někdo podobnou zkušenost? Moje zubařka mě odeslala do nemocnice s tím, ať mi vytrhnou jen tu jednu ležatou, zubařka v nemocnici říkala, že mi vytrhnou dvě na jedné straně najednou a při vytahování stehů se domluvíme na termín na tu druhou stranu
![]()
. Tak nevím, jestli je to nutné nebo ne…
No ležící osmu mám jen jednu, ty ostatní vyrostly úplně normálně, přesto mi je chtějí vytrhnout všechny
.