Trhání osmiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elchar
22.5.13 14:49

Vy všichni jste to věděli předem? Mě prostě včera na pravidelný půroční konrrole oznámila, že mám dvě špatně vyrostlý osmičky a hned mě s tím poslala na zubní chirurgii, kde mi je rovnou vytrhli. Trhali mi obě vlevo. Injekcí mi tam nasázeli dost, ale některá z nich asi úplně nefungovala, protože to příšerně bolelo. Samozřejmě mi to pak doma opuchlo. Dal jsem prášek na bolest a přežívám. Dneska to mám ještě opuchlejší, než včera, ale aspoň to už tolik nebolí :D

• Citovat
  • Upravit
9090
22.5.13 16:05
@Elchar píše:
Vy všichni jste to věděli předem? Mě prostě včera na pravidelný půroční konrrole oznámila, že mám dvě špatně vyrostlý osmičky a hned mě s tím poslala na zubní chirurgii, kde mi je rovnou vytrhli. Trhali mi obě vlevo. Injekcí mi tam nasázeli dost, ale některá z nich asi úplně nefungovala, protože to příšerně bolelo. Samozřejmě mi to pak doma opuchlo. Dal jsem prášek na bolest a přežívám. Dneska to mám ještě opuchlejší, než včera, ale aspoň to už tolik nebolí :D

já přišla k novému zubaři, udělal celkovou prohlídku, řekl mi, že všechny osmičky mám špatné a hned mi 2 vytrhnul. Takže já to dopředu nevěděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
22.5.13 16:32

Já to od zubařky vím už asi rok, že mám osmičky špatný a že se musí vytrhnout. Akorát to pořád odkládám, zatím mě nic nebolí a zubařka mi zachraňuje zuby co se ještě zachránit dají. Trhání přijde na řadu až potom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
8.7.13 16:32

Ahoja, mám dotaz pro spolutrpitele, kteří mají za sebou resekci osmičky. Za jak dlouho vám srostla díra po ní? Já byla před měsícem a díru mám pořád stejnou. Mám strach, jestli jim tam kousek nezůstal. :-( Naštěstí už to nebolí, tak nechci otravovat zubaře, má narváno tři měsíce dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.11.13 17:58

Trhať hneď alebo počkať

Ahoj holky,
potrebujem radu, lebo fakt neviem, ako postupovať.
Pred 3 týždňami mi chirurg vysekal pravú dolnú osmičku, bolo to celkom hnusné, stehy zánět, poškodený nerv a doteraz necitlivý ret, brada a pár zubov :?
Teraz je na rade ľavá strana, kde mám v osmičke dieru jak svet. Doktor sa vyjadril, že by s trhaním počkal po sviatkoch, ale ja si zub začínam dosť cítiť a včera už to došlo tak ďaleko, že som dieru o jednej ráno čistila ihlou a zaspala som až po Nalgesine :zed:
Myslíte, že ho mám ukecať na urgentné vytrhnutie alebo nejako ten mesiac ešte prežiť? A ak prežiť, čo mám robiť, aby sa tá situácia zo včera neopakovala? Bojím sa, že ma to chytí cez Vianoce a zub mi nakoniec bude trhať nejaký znechutený zubár na pohotovosti. Ďakujem za každú radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 18:41

Tak ja bych asi rekla zubari o tom co se ti vcera stalo.mel by te stim hned poslat. vzdyt by nekel riskovat ze do toho chytnes jeste zanet.ja bych radsi necekala no. preci jen svatky, dost sladkeho a celkove hodne jidla.muze se ti tam neco dostat. a ja nevim jak je to jinde, ale tady co je liberecky kraj a boleslavsko, tak zuby na pohotovosti netrhaji.jen provizorne vycisti a nevhaji to na tvym zubari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.11.13 19:21

Ďakujem za názor. Ja to práve riešim všetko rovno s chirurgom, moja zubárka vlastne nič nevie. Som s ním často v kontakte kvôli tomu poškodenému nervu. Práve kvôli rekonvalescencii chcel druhý zub trhať až takto neskoro, ale toto proste nepôjde… Asi tam nabehnem a budem mu tvrdiť, že to bolí fakt zúfalo (čo teda už nie je ďaleko od pravdy), aby nad tým moc nepremýšlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.11.13 19:37

Mam blbej dotaz, je nutny osmicky vytrhat? Me neboli ani nezavazi :-D naposled sem byla u zubarky pred 3lety, nerada sem k ni chodila a pak jsem se odstehovala a otehotnela. Musim i syna nekam zaregistrovat tak jsem si rikala ze bych tam chodila taky, ale jestli mi je rovnou bude chtit zubar vytrhnout tak nevim nevim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
24.4.15 16:00

trhání osmiček u klasického zubaře

Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s trháním horních osmiček u běžného zubaře. Byla jsem se spodníma na stomatochirurgii a to bylo docela v pohodě. Horní chce ovšem paní doktorka dělat sama a já z toho mám docela hrůzu. Je to slečna 2 roky po škole a váží asi tak 30 kg i s postelí. Tak se teďka děsím, aby tam za ni neškubala hodinu a pak mě stejně neposlala opět na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
24.4.15 16:19

@Ivusska777 horní se trhají lépe. Spodní mi doktor páčil, rozřezával dáseň, zub čtvrtil… horní byla venku do minuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
24.4.15 16:25

@Ivusska777 pokud je za co chytit, tak půjdou ven dobře, a taky jde o to, jak rostou, zda normálně nebo naležato, což by bylo lepší na chirdu, mě trhala horní na chirdě a bylo to lupšup :D neboj i dr. s 30 kilama a 2 lety praxe tohle zmákne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
24.4.15 16:25

V úterý mi vyndali horní. Normálně u zubaře, pravda, paní doktorka řekla „půjdete vedle k panu doktorovi, já to nedělám“, ale je to normální dentální ordinace, ne specializovaná stomatochirurgie. Šlo to relativně dobře, i když bych si ten zážitek celkově odpustila… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
24.4.15 16:35

A bolí to trhání? Proč si je necháváte trhat? Mě pokřivily zuby, mají tam málo místa a nevylezly celé…v pondělí jdu na ortodoncii, kde mi je asi budou trhat a potom dávat rovnátka tak mám trochu strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.4.15 16:42

To co popisuješ se mi stalo 2× tj. 2 hodiny mě trápila zubařka a pak mě stejně poslala na chirurgii. Už nikdy více. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
24.4.15 16:42

Jsou obě vylezlý a dobře položený. Ven by měli jít proto, že jsou hodně vzadu a nejdou dobře vyčistit (jedna už se začíná kazit) a navíc tam nemají ten protikus, tak tam jsou naprosto k ničemu. Tato paní doktorka je tam nová (zástup za mateřskou) a ta předchozí říkala, že horní vyloženě nutně ven nemusí a že když si na to budu troufat, že mě ještě pošle na chirurgii. Tato nová o tom ani neuvažovala :) Tak doufám, že si to nechce poprvé za praxi vyzkoušet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.