Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Elchar píše:
Vy všichni jste to věděli předem? Mě prostě včera na pravidelný půroční konrrole oznámila, že mám dvě špatně vyrostlý osmičky a hned mě s tím poslala na zubní chirurgii, kde mi je rovnou vytrhli. Trhali mi obě vlevo. Injekcí mi tam nasázeli dost, ale některá z nich asi úplně nefungovala, protože to příšerně bolelo. Samozřejmě mi to pak doma opuchlo. Dal jsem prášek na bolest a přežívám. Dneska to mám ještě opuchlejší, než včera, ale aspoň to už tolik nebolí
já přišla k novému zubaři, udělal celkovou prohlídku, řekl mi, že všechny osmičky mám špatné a hned mi 2 vytrhnul. Takže já to dopředu nevěděla ![]()
Já to od zubařky vím už asi rok, že mám osmičky špatný a že se musí vytrhnout. Akorát to pořád odkládám, zatím mě nic nebolí a zubařka mi zachraňuje zuby co se ještě zachránit dají. Trhání přijde na řadu až potom ![]()
Ahoja, mám dotaz pro spolutrpitele, kteří mají za sebou resekci osmičky. Za jak dlouho vám srostla díra po ní? Já byla před měsícem a díru mám pořád stejnou. Mám strach, jestli jim tam kousek nezůstal.
Naštěstí už to nebolí, tak nechci otravovat zubaře, má narváno tři měsíce dopředu.
Ahoj holky,
potrebujem radu, lebo fakt neviem, ako postupovať.
Pred 3 týždňami mi chirurg vysekal pravú dolnú osmičku, bolo to celkom hnusné, stehy zánět, poškodený nerv a doteraz necitlivý ret, brada a pár zubov ![]()
Teraz je na rade ľavá strana, kde mám v osmičke dieru jak svet. Doktor sa vyjadril, že by s trhaním počkal po sviatkoch, ale ja si zub začínam dosť cítiť a včera už to došlo tak ďaleko, že som dieru o jednej ráno čistila ihlou a zaspala som až po Nalgesine ![]()
Myslíte, že ho mám ukecať na urgentné vytrhnutie alebo nejako ten mesiac ešte prežiť? A ak prežiť, čo mám robiť, aby sa tá situácia zo včera neopakovala? Bojím sa, že ma to chytí cez Vianoce a zub mi nakoniec bude trhať nejaký znechutený zubár na pohotovosti. Ďakujem za každú radu ![]()
Tak ja bych asi rekla zubari o tom co se ti vcera stalo.mel by te stim hned poslat. vzdyt by nekel riskovat ze do toho chytnes jeste zanet.ja bych radsi necekala no. preci jen svatky, dost sladkeho a celkove hodne jidla.muze se ti tam neco dostat. a ja nevim jak je to jinde, ale tady co je liberecky kraj a boleslavsko, tak zuby na pohotovosti netrhaji.jen provizorne vycisti a nevhaji to na tvym zubari
Ďakujem za názor. Ja to práve riešim všetko rovno s chirurgom, moja zubárka vlastne nič nevie. Som s ním často v kontakte kvôli tomu poškodenému nervu. Práve kvôli rekonvalescencii chcel druhý zub trhať až takto neskoro, ale toto proste nepôjde… Asi tam nabehnem a budem mu tvrdiť, že to bolí fakt zúfalo (čo teda už nie je ďaleko od pravdy), aby nad tým moc nepremýšlal.
Mam blbej dotaz, je nutny osmicky vytrhat? Me neboli ani nezavazi
naposled sem byla u zubarky pred 3lety, nerada sem k ni chodila a pak jsem se odstehovala a otehotnela. Musim i syna nekam zaregistrovat tak jsem si rikala ze bych tam chodila taky, ale jestli mi je rovnou bude chtit zubar vytrhnout tak nevim nevim ![]()
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s trháním horních osmiček u běžného zubaře. Byla jsem se spodníma na stomatochirurgii a to bylo docela v pohodě. Horní chce ovšem paní doktorka dělat sama a já z toho mám docela hrůzu. Je to slečna 2 roky po škole a váží asi tak 30 kg i s postelí. Tak se teďka děsím, aby tam za ni neškubala hodinu a pak mě stejně neposlala opět na chirurgii.
@Ivusska777 horní se trhají lépe. Spodní mi doktor páčil, rozřezával dáseň, zub čtvrtil… horní byla venku do minuty
@Ivusska777 pokud je za co chytit, tak půjdou ven dobře, a taky jde o to, jak rostou, zda normálně nebo naležato, což by bylo lepší na chirdu, mě trhala horní na chirdě a bylo to lupšup
neboj i dr. s 30 kilama a 2 lety praxe tohle zmákne ![]()
V úterý mi vyndali horní. Normálně u zubaře, pravda, paní doktorka řekla „půjdete vedle k panu doktorovi, já to nedělám“, ale je to normální dentální ordinace, ne specializovaná stomatochirurgie. Šlo to relativně dobře, i když bych si ten zážitek celkově odpustila… ![]()
A bolí to trhání? Proč si je necháváte trhat? Mě pokřivily zuby, mají tam málo místa a nevylezly celé…v pondělí jdu na ortodoncii, kde mi je asi budou trhat a potom dávat rovnátka tak mám trochu strach ![]()
To co popisuješ se mi stalo 2× tj. 2 hodiny mě trápila zubařka a pak mě stejně poslala na chirurgii. Už nikdy více. ![]()
Jsou obě vylezlý a dobře položený. Ven by měli jít proto, že jsou hodně vzadu a nejdou dobře vyčistit (jedna už se začíná kazit) a navíc tam nemají ten protikus, tak tam jsou naprosto k ničemu. Tato paní doktorka je tam nová (zástup za mateřskou) a ta předchozí říkala, že horní vyloženě nutně ven nemusí a že když si na to budu troufat, že mě ještě pošle na chirurgii. Tato nová o tom ani neuvažovala
Tak doufám, že si to nechce poprvé za praxi vyzkoušet ![]()
Vy všichni jste to věděli předem? Mě prostě včera na pravidelný půroční konrrole oznámila, že mám dvě špatně vyrostlý osmičky a hned mě s tím poslala na zubní chirurgii, kde mi je rovnou vytrhli. Trhali mi obě vlevo. Injekcí mi tam nasázeli dost, ale některá z nich asi úplně nefungovala, protože to příšerně bolelo. Samozřejmě mi to pak doma opuchlo. Dal jsem prášek na bolest a přežívám. Dneska to mám ještě opuchlejší, než včera, ale aspoň to už tolik nebolí