Trhání všech moudráků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
20.5.11 13:18

.

Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
20.5.11 13:40
meduzza píše:
Mně trhali jeden po druhým v lokálce, ty horní rostly rovně a byly povylezlé, byla to otázka chvilinky a vůbec to nebolelo.
Celou pusu najednou bych si rozhodně dělat nenechala 8-o , doporučuje se kdyžtak jedna a pak druhá strana. Oba dolní jsem měla položené kolmo a zarostlé v dásni :zed: . Když na chirurgii vyndavali ten první dolní zub, bylo to velmi náročné (pro obě strany :wink: ).
Usoudili, že mi s tím posledním pošlou do nemocnice. Na výběr mi nedali, platila to pojišťovna. S jedním zubem jsem strávila prý hodinu a třičtvrtě na sále v celkové anestezii, dva dny prozvracela a týden byla v nemocnici.
Já bych teda dobrovolně na celkovou anestézii nešla. Je to pro organismus náročné.
Ta bolest v lokálce (vyndavání toho špatně položeného zubu) a hned jet domů se podle mě daleko lépe zvládá než celková nevolnost po uspání. Koupila bych manželovi led, zmrzlinu a šla postupně na lokální anestezii. Nepříjemné to je, bolí to taky… ty zuby, které rostly dobře se hojily pár dní. Ty špatně položené asi dva týdny (po pár dnech mi vyndali stehy).
Držím palce všem kdo na to jdou :hug:

dekujeme, jenže my sme ted socky a nemáme auto, budeme mít nový až za dva měsíce, tak nemužeme práve ted nekoho furt otrsvovat aby nás tam vozil, a doktorka řikala že se to udělá hned:-( jemu narokoza nic nedělá a já jako zdravotní sestra posera bych si celkovku řekla taky ale jestli je to tak drahý?? chjo to bude něco, budu mít doma v tom případě dvě děti amm se na co těšit :mrgreen: když budu delat kašičku jednomu budu dělat i druhýmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
20.5.11 13:51

Jajinko ono je to tak jak psal někdo výše. Narkóza je hrazená pokud lékař uzná, že je to nutné. Na vlastní žádost si to ale musíš zaplatit. Pokud mu ale chce trhat všechny najednou, tak předpokládám, že to nijak hrozné nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
20.5.11 13:57

Ahoj,

nečetla jsem všechny příspěvky.

Do lokálu bych v životě nešla. Mě brali všechny moudráky pod analgosedací (hodně podobné celkové narkóze, ale bez nežádoucího zvracení a dalších vedlejších účinků a po probrání se juchá domů). Nabídli mi to sami :o) Dodnes tomu blahořečím :-) - nemusela jsem mít analgetika a pamatuji si jen uspání a probrání. Opětovně bych volila toto, zkuste se případně poptat i po této variantě. Ale připlácí se…

Byla jsem na klinice RANO v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
20.5.11 13:58

Jajinko, na podobném zákroku byla loni kámoška, všechny 4 moudráky jí museli sekat, neměla je ještě prořezané a tlačily na kořeny sedmiček. Ona je srabík (což v tomto případě naprosto chápu), tak si domluvila, že jí to udělají v nemocnici pod celkovou narkózou. Byla pak i hospitalizovaná asi týden. Když se probudila z narkózy, byla v šoku - nafouklé fialovočerné škraně, dost to bolelo a pak se jí i do toho dal zánět. Říkala, že už v životě by nešla na všechny čtyři zároveň, protože se to fakt dost blbě hojilo, asi to byl pro tělo opravdu velký nápor. Ona má ale konexe v nemocnici, tak možná proto ta narkóza šla domluvit, nevím. Možná když bude tvůj manžel zubaře hodně přemlouvat, tak se taky slituje. Já bych si teda něco tak hnusného možná taky nechala radši udělat ve spánku, představa nějaké řezačky hučící mi v puse je fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
20.5.11 14:07
Lonynka píše:
Jajinko ono je to tak jak psal někdo výše. Narkóza je hrazená pokud lékař uzná, že je to nutné. Na vlastní žádost si to ale musíš zaplatit. Pokud mu ale chce trhat všechny najednou, tak předpokládám, že to nijak hrozné nemá.

nu prej to tam moc pěkný nemá, já nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
20.5.11 14:10

Tak ať si se zubařem zkusí domluvit narkózu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
20.5.11 14:18

Jájinko mně tu celkovou narkózu celou platila pojišťovna. Doporučení do nemocnice mi dal zubní chirurg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
20.5.11 21:20

Jájinko Já doporučuju analgosedaci, platí se to tedy, ale je to 5000,– celkem, byla jsem v Praze Na Homolce, tak nepředpokládám, že by to jinde mělo být nějak výrazně dražší.
Dělali mi 3 osmičky (4 jsem neměla založenou, jinak by šla taky) - ještě nebyly venku z dásně, ale rostly pod sedmičky, takže stomatochirurgie, rozříznout dáseň, vysekat zub, zašít…
Chtěla jsem vše najednou, že 2× mě tam nikdo nedostane a musím říct, že to bylo velice dobře utracených 5000,– :-) pamatuju si povídání s anesteziologem, pak matně, že nemám zavírat pusu, že koušu pana doktora a pak až probuzení na dospávacím pokoji. Ona to není klasická narkoza, člověk komunikuje s doktorem, ale nic si z toho nepamatuje, po zákroku tam ještě cca 1-2 hodiny dospává a pak jde s doprovodem domů.
Takže kor pokud se manžel bojí, našetřete a domluvte si to, myslím, že to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
20.5.11 23:25
j.a.n.i1 píše:
Jájinko Já doporučuju analgosedaci, platí se to tedy, ale je to 5000,– celkem, byla jsem v Praze Na Homolce, tak nepředpokládám, že by to jinde mělo být nějak výrazně dražší.
Dělali mi 3 osmičky (4 jsem neměla založenou, jinak by šla taky) - ještě nebyly venku z dásně, ale rostly pod sedmičky, takže stomatochirurgie, rozříznout dáseň, vysekat zub, zašít…
Chtěla jsem vše najednou, že 2× mě tam nikdo nedostane a musím říct, že to bylo velice dobře utracených 5000,– :-) pamatuju si povídání s anesteziologem, pak matně, že nemám zavírat pusu, že koušu pana doktora a pak až probuzení na dospávacím pokoji. Ona to není klasická narkoza, člověk komunikuje s doktorem, ale nic si z toho nepamatuje, po zákroku tam ještě cca 1-2 hodiny dospává a pak jde s doprovodem domů.
Takže kor pokud se manžel bojí, našetřete a domluvte si to, myslím, že to za to stojí.

ahojky já vim jenže my ted máme právě fakt dost málo peněz žijeme jen z naší mateřský. koupili sme si nový auto který musíme splácet a nepředpokládali sme , že budou zlobit zuby. Právě že se hrozně bojí, je tu jak uzlíček nervu. ale tu anestezii by to chtělo, musíme to nák vymyslet, moc díky za příspěvek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
21.5.11 01:18

Docela mě děsí, co tu píšete 8-o
Já byla před 5 lety. Všechny osmičky jsem měla ještě neprořezané a všechny tlačily na sedmičky. O lokální anestezii se nedalo v tomto případě mluvit - dostala jsem doporučení a oběhala zubní kliniku a tam mi určili termín operace. Měla jsem tam být 2 noci, ale mamka podepsala reverz (nebylo mi ještě 18 let) a tak jsem po půlnoci nejedla a ráno na 7 dorazila do nemocnice. V 9 jsem byla na sále (dostala jsem asi analgosedaci), protože v 17 hodin jsem byla poprvé vzhůru (jen trošku mi bylo špatně) a pak v 19 a od 21 hodin jsem nemohla usnout, jak jsem byla přechrápaná :mrgreen: A ráno v 7 hodin jsem vypadla z nemocnice. Doma vůbec žádné bolesti, jen necitlivá pusa a tak jsem se trochu kousala zevnitř do tváře. Samozřejmě, že jsem pusu měla modro-fialovou (vypadala jsem, jak po boxerském zápase :-D ), ale pro mě nejhorší bylo, jak jsem měla nateklou pusu, že jsem měla děsný hlad a prorvat tou nateklou pusou ty malé kousíčky bylo namáhavé, protože jsem chtěla pořádná sousta.
Na nic si nestěžuji a jsem šťastná, že moje zubařka je super a zařídila mi to takto :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.6.11 07:29

Tak sem si přečetla všechny Vaše příspěvky a nevím jestli se mám bát ještě víc nebone. Já těch moudráků mám totiž 6. 2 navíc než normální člověk. Děsí mě ta představa, teď jsem těhotná a začínají se mi zuby projevovat, trhali to někomu v těh.? Jeden mám už ulomený. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.