Trhání zubů a zánět u dětí

Anonymní
26.1.24 20:14

Trhání zubů a zánět u dětí

Ahoj, syna začal včera večer bolet zub do rána mu otekla tvář až k oku tak jsme ihned jeli k zubaři, vytrhla mu 2 zoubky jelikož měl zánět ( na preventivní prohlídce jsme byli před vánocema ).
Vytrhla mu je bez umrtvení a celý den byl v pohodě až teď večer začal mít teploty. Je to normální? Nechci nic zanedbat a nikdy mu zoubek netrhala ani mě ne tak s tím nemám zkušenosti. Nic ho nebolí jen má teploty. Děkuji za odpověď ;) :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5965
26.1.24 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj, syna začal včera večer bolet zub do rána mu otekla tvář až k oku tak jsme ihned jeli k zubaři, vytrhla mu 2 zoubky jelikož měl zánět ( na preventivní prohlídce jsme byli před vánocema ).
Vytrhla mu je bez umrtvení a celý den byl v pohodě až teď večer začal mít teploty. Je to normální? Nechci nic zanedbat a nikdy mu zoubek netrhala ani mě ne tak s tím nemám zkušenosti. Nic ho nebolí jen má teploty. Děkuji za odpověď ;) :oops:

Ona mu je vytrhla bez umrtvení? A to se nekývaly? A tys na to nic neřekla a nechala jí? Jinak myslím, že teplotu mít může, ale nejsem doktor. Třeba tu s tím někdo má zkušenost a odpoví ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
26.1.24 20:43
@Kipa22 píše:
Ona mu je vytrhla bez umrtvení? A to se nekývaly? A tys na to nic neřekla a nechala jí? Jinak myslím, že teplotu mít může, ale nejsem doktor. Třeba tu s tím někdo má zkušenost a odpoví ti.

Pokud byl v zubech zánět, tak by stejně umrtvení nezabralo a byl by to jen píchanec do dásně navíc. Teplota po trhání zubů úplně normální není, ale mohlo by to být k tomu zánětu. Dala bych nurofen/ibalgin (tlumí zánět) a pokud by to do zítra nepreslo, tak zubní pohotovost, ať na něj kouknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.1.24 21:56

Jak vysokou má syn teplotu?
A než mu ten zub vytrhli, tak teplotu neměl? :think:
Taky je možné, že to se zubem vůbec nesouvisí a může se o něj pokoušet nějaká viroza.
Já bych počkala co bude v noci a podle toho na tu pohotovost aspoň zavolala a poradila se. Podle popisu to byl „pořádnej“ zánět, když mu to tak strašně oteklo.
Já teď řešila zánět v zubu u dcery, ale ta měla „jen“ malou píštěl. (bez teplot)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.