Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chci se zeptat, jestli jste to někdo zažil nebo máte zkušenost. Jsem objednaná k zubarce na 5.10, bude trhat sedmičku vpravo dole. A jsem objednaná i na 6.10 pravděpodobně bude druhá zubařka taky trhat zub jen na druhé straně. Je to vůbec možný nebo mám radši volat a preobjednat se? Když mi psala termín nevěděla jsem z hlavy kdy v tom říjnu jdu. Děkuju.
@pikola V té ordinaci jsou dvě zubařky a střídají se. Od své jsem byla přidělena k nové, ale jelikož ta sedmička bude dost mazec tak mi to bude dělat moje původní zubařka protože má víc zkušeností.
Jestli je to na druhé straně, přeobjednej se. Mě trhaly všechny 4 osmičky a brali mi 2, ale na jedné straně a po mě síci druhé 2 na druhé straně. Když si necháš „roz***at“ obě strany, nebudeš pak moct kousat. Nehledě na to, že druhý den po trhání ani možná nebudeš mít náladu otevírat pořádně pusu.
Určitě tam cinkni, zkusila bych spis jestli to nevezmou naráz, uz tak je to vopruz
@Popokatepetla Právě to si taky myslím. No určitě tam zavolám. Děkuju za zkušenost ![]()
@Tichošlápek no najednou asi ne, nemohla bych pak kousat ani na jedné straně jak psal/a Popokatepetl. Ale děkuji
Druhý den po trhání by mě tam nikdo nedostal…:(. Objednej se na později.
@ida007 Určitě to udelam. Mě nikdy zub netrhali, tak nevím jaká je to případně potom bolest, tak jsem si nebyla jistá.
@Týna199 píše:
@ida007 Určitě to udelam. Mě nikdy zub netrhali, tak nevím jaká je to případně potom bolest, tak jsem si nebyla jistá.
Třeba nebude, nechtěla jsem tě vystrašit. Ale skutečně si myslím, že druhý den na to náladu mít nebudeš. Proč se zbytečně trápit.
Mě po trhání nijak zvlášť pusa nebolela, ale přeobjednala bych se, aby ti zbyla jedna strana na to kousání…
@Týna199 Záleží, co s těmi zuby máš, proč ti je vůbec trhají. Kdyby se jednalo v případě toho prvního zubu o nekomplikovanou extrakci, tak by se to možná dalo zvládnout. Pak by ten jeden den pauzy na mírné zotavení mohl dávat smysl a nějak kousat na té straně už další den budeš moci. Zažila jsem nekomplikované trhání dvou normálně prořezaných osmiček na jedné straně, takže zkušenost mám.
Ale je to risk, člověk nikdy neví, jak tělo zareaguje. Radší bych se proto přeobjednala, pokud to pro tebe není velká komplikace.
Mně dr. dávala rozestup 14 dní. A to se jednalo o nekomplikované horní osmičky, které byly hned venku.
@ida007 To jsi mě nevystasila, je mi jasný že to bolet bude. A máš pravdu, určitě nebudu chtít druhý den otvírat pusu zase. Děkuju ![]()
@Pipet Tak to je dobře. Mě teda bolí dáseň i po vrtání a dávání plomby
opravdu se preobjednam. Děkuju