Trhat, nebo čistit kanálky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
23.12.22 09:25
@kaktusik píše:
@Reflex
Jenže kdy? Tady už se počítá s navýšením ceny, jdu na to po novém roce.

Letos v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 09:30

Ja mám vyčištěné kanálky u jedne sestky - neplatila jsem nic. A problémy s ním nemám. Neměla jsem tam, ale zánět, jen hluboký kaz pod špatně těsnící plombou, kterou mi udělala tehdy dětská zubarka :? Určitě bych se snažila zub zachránit. Pokud si ho necháš vytrhnout, je dost možné, že se zub pod ním bude vytahovat, jak nebude mít oporu. A navíc je to čtyřka, tam bych teda bez zubů být nechtěla…

• Citovat
  • Upravit
1113
23.12.22 09:43

Zub se snaž zachránit. Každý zub který máš se počítá. Já jsem teď byla na čištění kanálků+výplň a platila jsem 1100kč. Nový zub stojí mnohonásobně více. A já mám ze zubaře opravdu strach ale ty kanálky fakt nijak extra nebolely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
23.12.22 14:14

Trhat je až to poslední, zvlášť u horní 4. Ta je vidět dost, když chybí, a ta náhrada za ni tě bude stát víc, než čištění kanálků. Záleží také na tom, zda tam je váček nebo ne. Pokud není, tak bych si nechala po důkladném uklidnění zánětu ty kanálky vyčistit a zaplnit. Nevím, kde žiješ, ale je fakt, že v některých zemích EU nebo i v Anglii se zuby trhají víc, než u nás, i když by šly ještě krásně čištěním kanálků zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
23.12.22 14:18
@Anonymní píše:
Také pravda no. Asi jsem vahala jen kvůli strachu. Přeci jen trhání je rychlovka. O peníze zas tak moc nejde, když jde o zdraví, těch peněz mi není zas tak líto. Ale zase jako taky si tim projít třeba víckrát u jednoho zubu musí být fajn :D každopádně čtyřka má furt jeden kořen, ale kolik kanálků, kéž by také jeden 😁 😁

Horní 4 má dva kořeny a dva kanálky. Ty kořeny jsou dost tenké, takže se dost často při trhání alespoň jeden zlomí. Pokud je tam ale kolem zubu zánět a ten se lehce viklá, tak by nemělo být vyržení problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
23.12.22 17:56
@Da12 píše:
Trhat je až to poslední, zvlášť u horní 4. Ta je vidět dost, když chybí, a ta náhrada za ni tě bude stát víc, než čištění kanálků. Záleží také na tom, zda tam je váček nebo ne. Pokud není, tak bych si nechala po důkladném uklidnění zánětu ty kanálky vyčistit a zaplnit. Nevím, kde žiješ, ale je fakt, že v některých zemích EU nebo i v Anglii se zuby trhají víc, než u nás, i když by šly ještě krásně čištěním kanálků zachránit.

U nas na to už taky dost zubařů najíždí. Nemají cas po umrtvení v rozumném čase kanalky zaplnit, tak radeji trhaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 18:42

Tvoji úzkost chápu, ze své zkušenosti až moc dobře. Ale i v té ČR najdeš (především v mladé generaci) super zubaře. Je fajn, že jsi našla někoho, kdo Ti sedl a máš v něj důvěru - to je velmi důležité pro to, aby ses té úzkosti do budoucna zbavila.
Snažila bych se zub zachránit za každou cenu, zvlášť, když ta možnost dnes je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.