Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A já bych se optala - co se tak dobrého dá na trzích v Polandu koupit? Vím, že jsme tam jezdívali pro oblečení …před xxxlety…a co tam mají dobrého na mimišáky? Díky za infošku
Anonymni píše:Lusie píše:
A já bych se optala - co se tak dobrého dá na trzích v Polandu koupit? Vím, že jsme tam jezdívali pro oblečení …před xxxlety…a co tam mají dobrého na mimišáky? Díky za infošku
Právě úplně všechno. Od oblečení, povlečení, deky atd.
Co já vám tak mají v neděli zavřeno. Na tržišti jsou v sobotu a někde i ve čtvrtek. Ale záleží kam pojedete. Na některých tržištích kde jsou i kamenné obchody mají otevřeno i celý týden kromě neděle.
A.
Ahoj, já bydlím kousek od hranic z Náchoda. Tržnice je otevřená celý týden kromě té neděle, pokud se to teda nezměnilo
, ale myslím, že ne. No co se tam dá koupit. Vcelku všechno. Od oblečení až po kočárky
, hračky, jídelní židličky apod. Já tam minule koupila Honzíkovi rifle, stáli 250 Kč a jsou fakt prďácký
. Nějaké mikiny a trička, taky dosti dobrý. A na miminka tam jsou perfektní bodýčka, Honzík je měl od narození, takže se pořád praly, vůbec se neroztáhly, jsou z nádherné bavlny a jsou to držáci. Takže já zatím na Polsko nedám s oblečením dopustit, jen s těma kočárkama na tržnici, do toho bych fakt nešla
.
Jo, na oblečení je to v Polskou super. Ale musím říct, že co se týče kočárků a autosedaček a tak, tak to bych tam nebrala. Kamaradka odtamtud měla kočárek a začali se ji trhat takové řemínky dole u koleček a vůbec se to nedalo reklamovat. ![]()
Kombinezy, deky pro prcky i dospele, bodycka, perinky jsou tam velmi levne, Podravka do jidel a spoustu dalsich krasnych veci
vcetne nadhernych svatebnich satu kolem 3.000,–, jsou opravdu uzasne, rekla bych, ze se nevyplati tady u nas pujcovat za pet tis., kdyz v PL koupite za tri a jsou Vase a pak muzete tady zpenezit.
My jezdime do Klodzka.
Do kocarku bych taky v zadnem pripade nesla!!!!
Eva
Ahoj,prosím chtěla bych se zeptet,dá se v Polsku i v kameném obchodě pořídit levněji než u nás v ČR tříkolka pro malé prcky s vodící tyčí?Tady u nás za ní chtějí hříšné prachy,myslím že na tu chvilku co to děcko používá je to přehnané.Díky za odpověď.Monika
Ahoj.Byslím cca 10Km od Polských hranic. Co se týče kočárků, různých kol a tahacích motorek pro mrňata, tak je toho spousta. A řekla bych, že to pořád vyjde levněji. Jen pokud tam jede někdo kdo musí dát dost peněz za cestu je dobré aby si zrovna udělal seznámek a koupil více(ať se to vyplatí) Jinak v neděli mají zavřeno.
V Polsku se vyplatí nakupovat pro děti nejen na trhu, ale i v ochodech nebo e-shopech. Je to proti Česku obrovský trh, katolická země tedy hodně dětí a obrovská místní výrobní základna produktů pro děti (nejen kočárků). Převis nabídky místního zboží nezpůsobuje jen nízkou cenu polských produktů, ale snižuje i cenu dováženého zboží. Takže pokud plánujete koupit třeba německý kočárek, v Polsku ho koupíte obvykle levněji než v Česku (což při českých cenách není nic divného) ale dokonce levněji než v Německu. Samozřejmě je třeba zvážit, zda je cenová úspora taková, aby se vyplatilo riskovat složitosti při případné reklamacích. Taky je třeba počítat s tím, že různé zahraniční značky, mají na polském trhu různou obchodní piolitiku. Například kočárky Casualplay nebo Mutsy jsou poměrně výrazně levnější, ale třeba Teutonia vyjde jen o něco málo levněji.
Zdravím. V Bielsku Biele jsem nikdy nebyla. Potřebuji nutně levně sehnat byznysové oblečení (kostýmky, šaty, sukně se sakem, halenky). Víte o nějakém secand handu? Bydlím již v Praze, auto pochybuji, že budu mít k dispozici. Takže ani nevím, jak zajet do Rybníka. Poblíž je Jelenia Gora, což nevím, jak chodí v obchodních centrech. Můžete mi prosím dát nějaké tipy? Děkuji
Ahoj, jsme do čtvrtka v Bruntálu. Kde z Bruntálu jsou nejblíž polské trhy? Chtěla bych se podívat, jak to vypadá. Ale nechci jezdit moc km, máme roční dítko. Spíš jen tak na „čumendu“. Díky ![]()
Právě jsem se vrátil z Polska a mohu písnout něco ohledně trhů. Jelení Hora - velké trhy již nejsou, je jen malá tržnice pon - pá /celodenně/ sobota /do 12 hodin/. Vstup u křižovatky ulic Bankowa a januzsa Korczaka, nebo z druhé strany od ulice Jana Kasprowicza.
Kde jsou však veliké trhy a to pouze v neděli, kromě svátků, jsou Cieplice, kousek od Jelení Hory. Najdete to na poli u starého bazénu podél výpadovky ulice Lubaňská, tady je to opravdu velké. Doporučuji vzít kola máte na tři dny o zábavu postaráno.
Užívejte pohody, panjo.
![]()
Zdravím vás, nevíte prosím, jestli se v Polsku konají trhy i v neděli? Poláci jsou pobožní, tak jestli třeba v neděli kvůli kostelu nemají tržiště zavřené. Abych nejela zbytečně
děkuji. L.