Tři ze čtyř těhotenství skončilo špatně

441
6.8.18 01:51

Tři ze čtyř těhotenství skončilo špatně

Ahoj. Prosím o radu. Mám za sebou tři neúspěšné těhotenství a jednu zdravou holčičku. První těhotenství ukončené malým CS ve 22 týdnů pro těžke VVV, druhé bez problémů ukončené plánovanym CS, třetí revize v 11 tt, čtvrte revize v 12 tt. Genetiku, hematologii a štítnou žlázu mam bud bez problémů nebo pod kontrolou. Chodim ted k novému dr., který se mi zdá zatim úžasný. Doporučil mi cvičit Mojžíšovu metodu, že mi to lépe prokrvi pohl. orgány. Ani on nevěři na zázraky, ale aspoň to zkusím. Racionální důvod k tem nepovedenym těhotenství není. Mel by někdo doporučení ještě na nějaka vyšetření, která bych mohla podstoupit? Nebo zkusenosti? Psychikou to nebude. Poslední dvě těhotenství byly překvapení a normálne jsem chodila do práce. Navíc už mám dceru takže hlavni pozornost byla jinde.
Díky za všechny rady nebo nápady, budu vděčna za všechny reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.8.18 01:55

já mám jedno dítě. těžce postižené. a žádné zdravé. nevím co ti na to říct, být v tvé situaci ( a ještě s holčičkou! to je sen milionu žen), nechybělo by mi ke štěstí absolutně nic…

• Citovat
  • Upravit
4523
6.8.18 06:26
@Anonymní píše:
já mám jedno dítě. těžce postižené. a žádné zdravé. nevím co ti na to říct, být v tvé situaci ( a ještě s holčičkou! to je sen milionu žen), nechybělo by mi ke štěstí absolutně nic…

Promiň, ale tohle je ubohý a necitlivy příspěvek. Je mi líto, že máš postižené dítě, ale to neznamená, že ostatní se musí cítit špatně jen proto, že mají dítě zdravé. A ta poznámka o holčičce… Já mám dva kluky, jeden nejspíš časem získá nějakou pěknou diagnózu a teda nenapadlo by mě někomu zde vpálit do tváře, že je jedno, že nemůže mít další dítě, vždyť má přece zdravou holčičku… to je fakt mimo.
Zakladatelko napadá mě jedině že všechny ty nenarozene děti mohli být kluci, je že vy máte genetiku za sebou, takže nějaká pohlavně vazana nemoc by asi byla odhalena. Na náhodné mutace je to náhoda nějak moc, ale píšeš, že genetiku máš v pořádku. Partner taky? Neprenasite nějakou recesivne dědickou nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
6.8.18 06:51

@Nunak16 já 5× nevydařené těhotenství a teď znovu těhotná. Snad už to bude ok. Jsem 25tt. Na příčinu se u nás nepřišlo, tedy možná to byla endometrioza to bylo jediné co mi zjistili. Po operaci a léčbě se mi podařilo otěhotnět přirozeně a zatím ok. Když si u nového dr, zkusila bych požádat o nové kolečko vyšetření. Přeji ať to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.8.18 07:01
@Anonymní píše:
já mám jedno dítě. těžce postižené. a žádné zdravé. nevím co ti na to říct, být v tvé situaci ( a ještě s holčičkou! to je sen milionu žen), nechybělo by mi ke štěstí absolutně nic…

Jasne, mám postižené dítě tak si aspoň do někoho kopnu. A teď budu necitlivá já k tobě. Ty ses o jeho postiženi dozvedela az po porodu? Pokud v tehotenstvi a melas cas to ukoncit pak nechapu proc si stezujes a kopes do druhych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.8.18 07:02

Aspoň kdyby ses podepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
6.8.18 07:22

já mám za sebou dva potraty, pak zdravou holčičiku. Pak zase potrat a zdravého chlapečka. Byli jsme na všemožných vyšetřeních, vše v pořádku. Takže to přisuzuju přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 07:35

Chapu tu bolest, beznadej a drzim palce, aby jeste dalsi ditko bylo. My mame 3 deti a 3 andilky. Posledni bylo 7 lety boj, ale zazraky se obcas deji.Moc vsem preji ten Vas zazrak.

• Citovat
  • Upravit
3823
6.8.18 07:59
@Anonymní píše:

To je pravda ale s tou holcickou nechapu .. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
6.8.18 08:16

@Nunak16 Sice mám trochu jinou historii, biochemické těhotenství, potom syn, potrat v 8tt a potom dcerka. Mě nejvíc pomohlo si projít statistiky kde jsem zjistila že to, bohužel není nic až tak výjimečného a že to byla jenom špatná náhoda. Vy máte v praxi ověřeno že můžete počít i porodit zdravé dítě, k těm neúspěchům nenašli lékaři žádnou objektivní příčinu, tak si myslím, že jediné co pomůže je držet si palce ať to vyjde a mezitím určitě neuškodí cvičit tu Mojžíšovou nebo jiné cvičení pro ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
6.8.18 08:23
@Anonymní píše:

Je to smutné, ale co jí je po tobě? :roll: ona žije svůj život, ne tvůj.
A nemůže za to, že ty máš postižené dítě :roll:
Nechápu, proč jí tady něco takového cpeš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
6.8.18 08:28

@Nunak16 jeste me napada reprodukcni imunologie. Taky ze 6ti tehotenstvi mam jednoho zdraveho chlapecka a dalsiho cekam (jsem ve 25tydnu). Resila jsem to i alternativne, lekari mohou resit jen to co vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.8.18 08:39
@zudina píše:
To je pravda ale s tou holcickou nechapu .. :roll:

Asi jako, že kdyby měla kluka, tak by mohla chtít ještě holčičku. Ale když už má tu zdravou holku, tak má držet hubu a krok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.8.18 09:01

Partnerovi i tobe by se melo udelat geneticke vysetreni. Muzete byt prenasecem nejakeho zavazneho dedicneho onemocneni (pozor, to vubec neznamena, ze tou nemoci musite trpet) napr cysticke fibrozy nebo hemofilie a dalsich. Nemel nekdo zavaznou dedicnou chorobu v rodine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
6.8.18 09:08

Já mám historii-
1.postižená holčička,
2.sp 6.tt,
3. Zdravý kluk,
4.sp 7.tt,
5.ZT 10.tt
6. Na tom pracujeme a už to dobře dopadne :srdce: :lol:
Takže z 5 těhotenství mám jedno zdravé dítě a jedno postižené. Jedeme dál. Ty máš ty potraty už lehce vyšším týdnu těhotenství než úplný začátek, zakladatelko, to nikoho nezaráží? :think: Měla jsi už srdce? Pokud to nedosáhne asi do stádia srdce, tak asi nic, ale pokud už odumře 2× plod, který srdce měl, přijde mi to zvláštní :think:
A nechte tu maminku, co má postižené dítě, je to fakt hrůza a nejspíš to nevěděla dopředu. Já taky ne a vůbec většina nás ne .. Je to hrozný úděl, holky.. :kytka: Taky trpím :,( Ale to zdravé dítě mi hrozně pomohlo :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty