Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:Čím častěji, tím lépe. Já jsem si udělala ráno do konvice a pak nalila trošku do kelímku, syn vymachal, pretahl, za minutu hotovo.
Po každém čůrání? Zkusím to, udělala bych odvar a ve vaně, po každém čůrání určitě ne to bych nedělala nic jiného. Ale zajímavý tip, za zkoušku určitě nic nedám a lepší než běhat po doktorech
@ProfZav píše: Čím častěji, tím lépe. Já jsem si udělala ráno do konvice a pak nalila trošku do kelímku, syn vymachal, pretahl, za minutu hotovo.
Můžu se zeptat kolik synovi bylo, když jste to řešili? I když je pravda, že teď o prázdninách na to má čas, zkusím to koupit zítra v lékárně, ale nevím jestli si to bude chtít přetáhnout.
Můj syn tuto mast dostal ve třech letech, mazali jsme asi 2 měsíce, pomohlo to asi po týdnu, po 3 týdnech jsem postupně ubírala ob den, ob 3 dny atd. Dostal ji v prosinci 202, mazali jsme nějak do února. Potom dál používáme Pinďa mast (volně prodejná v lékárně), ale i tak se to pomalu vrací zpět. My to měli, že nešlo přetáhnout, po masti šlo a teď už to zase nejde, tak jsem tu mast (ještě jsem ji měla doma) zase začala používat, stačilo 5 dní a zase to jde, ale vidím to na opakování problému ![]()
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat kolik synovi bylo, když jste to řešili? I když je pravda, že teď o prázdninách na to má čas, zkusím to koupit zítra v lékárně, ale nevím jestli si to bude chtít přetáhnout.
Pět. On si to spíš masiroval, než že by to úplně pretahoval. Tím se ten odvar dostal dovnitř a „působil“. Já jsem se chtěla té mastí vyhnout a tohle pomohlo. A když to měl zarudlé, nafoukle a bolavé, tak do toho odvaru i cural.
@stanuska3 píše:
Můj syn tuto mast dostal ve třech letech, mazali jsme asi 2 měsíce, pomohlo to asi po týdnu, po 3 týdnech jsem postupně ubírala ob den, ob 3 dny atd. Dostal ji v prosinci 202, mazali jsme nějak do února. Potom dál používáme Pinďa mast (volně prodejná v lékárně), ale i tak se to pomalu vrací zpět. My to měli, že nešlo přetáhnout, po masti šlo a teď už to zase nejde, tak jsem tu mast (ještě jsem ji měla doma) zase začala používat, stačilo 5 dní a zase to jde, ale vidím to na opakování problému
Jak často jste přetahovali po tom vysazení mastičky kdy to šlo dobře?
@ProfZav píše:
Pět. On si to spíš masiroval, než že by to úplně pretahoval. Tím se ten odvar dostal dovnitř a „působil“. Já jsem se chtěla té mastí vyhnout a tohle pomohlo. A když to měl zarudlé, nafoukle a bolavé, tak do toho odvaru i cural.
Syn to naštěstí zarudlé nebo nateklé nemá, jen to jde těžce přetáhnout a pláče u toho protože říká že ho to moc bolí. Ale žmoulat by si to asi mohl v tom odvaru, stejně má co chvíli ruce ve slipech.
Pokud je tam třeba už výraznější výskyt jizviček, Triamcinolon stejně nepomůže. Jizevnatá fimóza pak jedině chirurgicky a netřeba úplné cirkumcize.
Příspěvek upraven 14.07.21 v 14:30
@JanaDaR píše:
Pokud je tam třeba už výraznější výskyt jizviček, Triamcinolon stejně nepomůže. Jizevnavá fimóza pak jedině chirurgicky a netřeba úplné cirkumcize.
Medicinsky tomu nerozumím, ale naše dětská třeba trvá nejdřív na mazání triamcinolonem a až pak dává zadanku k odborníkovi.
@ProfZav oni tomu také PLDD obvykle nerozumí, jakože fakt ne. Triamcinolon není žádný zázračný všelék. Může se pak stát, že dítě dorazí k odborníkovi se zbytečným zpožděním.
@JanaDaR Nám ho dr. předepsala, ale já ho neaplikovala ani jednou. Synovi se to zlepšilo i bez něj. Jen říkám, jak to někde chodí..
@ProfZav no jo, no. Rodič si musí hlídat sám ledacos, tak to zkrátka je. Kdo nehlídá, dočká se mnohého.
@Anonymní píše:
Jak často jste přetahovali po tom vysazení mastičky kdy to šlo dobře?
Kazdy den po koupání
@JanaDaR píše:
Pokud je tam třeba už výraznější výskyt jizviček, Triamcinolon stejně nepomůže. Jizevnatá fimóza pak jedině chirurgicky a netřeba úplné cirkumcize.Příspěvek upraven 14.07.21 v 14:30
Jizvičky tam žádné nevidím, a naše dětská také právě zkouší konzervativně to vyřešit a potom když to nebude mít žádný efekt tak pošle na urologii asi už k radikálnějšímu řešení obřízkou.
@stanuska3 píše:
Kazdy den po koupání
U nás také tak v zimě se teda malý každý den nekoupe, ale v létě každý den jde do vany a pokaždé se snažíme to při mytí přetáhnout. Asi to jenom po koupání přetahovat nestačí a bude se muset naučit si to přetáhnout i na čůrání.
Po každém čůrání? Zkusím to, udělala bych odvar a ve vaně, po každém čůrání určitě ne to bych nedělala nic jiného. Ale zajímavý tip, za zkoušku určitě nic nedám a lepší než běhat po doktorech