Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kombinuju svicky s Brise do zasuvek, ktere mam vsude.. Mame doma kocoura a ja mam rada, kdyz to doma voni a nechci aby tam zvire bylo citit, takzemam vune permanentne v zasuvkach a kazdy kdo prijde, tak chvili jak nam to tam pekne voni. Nicmene do penez to leze… ![]()
Já občas (hlavně po vaření nějaké jídla - oběd, večeře) pro převonění uvařím mletou skořici s hřebíčkem ve vodě. Stačí 5min a provoní to krásně byt jako štrůdl.
Používám vosky Yankee candle… to je opravdu jediná vůně, která je dlouho intenzivní a provoní, nepřebíjí ![]()
My nejvíc pálíme aroma lampičky s různými olejíčky, vydrží dlouho a ta vůně nevyprchává zase až tak rychle. Když pálím svíčku ráno, tak třeba ve 4 odpo, když přijdeme z venku, je to po vstupu krásně cítit…
Vůní mají obrovské množství… http://www.yankeecandle.com/yankee-candles
Sama mám nejraději vůni Pocukrované jablko, Letní noc, Podzimní koktejl, Divoká řeka… ![]()
Mají různé druhy… vůně, svíčky ve skle, votivní svíčky, a ty vosky… ty jsou nejlevnější a imho nejvýhodnější v poměru cena výkon. Vosk stačí rozpůlit a dát do aromalampy pod kterou normálně topíte čajovou svíčkou… intenzivní vůně vydrží tak ty tři čajové svíčky… na jeden vosk tedy šest čajovek ![]()
V obchodech vychází vosk na 50,–… na aukru jde koupit a nakombinovat vůně za 35,– peněz jedna ![]()
Já miluju vanilkové svíčky z Ikei. Nádherně voní a hlavně teď je po večerech pořád zapaluji ![]()
V chodbách mám vůně do zásuvky a v kuchyni si dám občas přes zimu na topení noviny a na to kůru z pomeranče, mandarinky nebo citronu ![]()
Mám ráda provoněný byt a myslím, že ho i mám
Na co nedám dopustit jsou bytové vůně Millefiori. Je to sice větší investice, ale vůně drží, dá se dokoupit náhrada a tak zas vydrží určitě půl roku a víc! Né-li rok v menších prostorech! Teď jsem si pořídila i do auta a fakt se to nedá s ničím jiným srovnat, naprostá bomba! A voda na vyžehlené prádlo!!! Naprostá bomba a zase, ředím s vodou v žehličce, takže i déle vydrží a nádherně prádlo provoní! Svíčky yankeecandle jsou taky fajn, ale pro mě je v nich něco, co mi po delší době pálení vadí. Také pak pálím obyč svǐčky z ikei jen tak pro zpřijemnění, ale to neni žádný dlouhotrvající a provoňující efekt.
U nás frčí aromalampa, o Vánocích plátky pomerančů na topení. Ještě máme foukač AirWick, ale z toho mi občas až bolí hlava, takže je momentálně mimo provoz. Svíčky z Ikey mám taky ráda. Nebo Antitabák z DM. ![]()
Tak já umělé vůně nemusím
Po chvilce mě začíná bolet hlava, takže musíme třít a leštit a prát a mýt
Tím nechci říct, že kdo provoňuje svíčkama, tak neuklízí, ale bez těch vůní prostě nesmí hrozit zatuchlo ![]()
Jo, taky pravidelně malovat, čistit koberce a tu a tam provětrat skříně a lůžkoviny, pak vůně čistoty a nic není potřeba, tolik za mně
@Kies používám taky Millefiori, není to nic chemického a vydrží fakt dlouho ![]()
@Etcetera78 píše:
@Kies používám taky Millefiori, není to nic chemického a vydrží fakt dlouho
a kde jsou k sehnání?
Já teda používám Brise sense and spray, ale taky to moc dlouho nevydrží
@tweetydee já objednávám na bytove-parfemy.cz Ty ceny se zdají vysoké, ale vydrží to fakt děsně dlouho, například náplň do katalytické lampy mám už asi rok a půl a ještě je jí tam dost ![]()
Zdravím
prosím Vás chci poradit mám ráda provoněný byt avšak veškeré vůně spíše moc nevydrží
a je to spíš laciná chemie co používáte vy když chcete mít doma voňavo?